• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 23 °C

YUNUS EMRE İÇİN GEREKLİ PARA TOPLANDI

24.03.2023 12:09
YUNUS EMRE İÇİN GEREKLİ PARA TOPLANDI
Gümüşhane’de ölümcül kas hastalığı olarak bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan Yunus Emre Kaçan bebek için başlatılan kampanya tamamladı. Minik Yunus Emre tedavisi için Almanya’ya gidecek.

YUNUS EMRE İÇİN GEREKLİ PARA TOPLANDI

Gümüşhane’de ölümcül kas hastalığı olarak bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan Yunus Emre Kaçan bebek için başlatılan kampanya tamamladı. Minik Yunus Emre tedavisi için Almanya’ya gidecek.

Geçtiğimiz Haziran ayı sonlarında Valilik onaylı yardım kampanyası başlatılmasının ardından toplumun tüm kesimlerinin destek verdiği, gönüllülerinin kar kış demeden yardım topladığı, sosyal medyanın da desteğiyle yurt içi ve yurtdışında yürütülen kampanya sonucunda bugün itibariyle 1 milyon 819 bin dolara tekabül eden yaklaşık 35 milyon TL toplandı.

Fatih ve Nazan Kaçan’ın tek evlatları olan Yunus Emre bebeğin gönüllüleri de kampanyasının tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Caddesindeki evinin önüne giderek sevinç gösterilerinde bulundu.

"Zor bir süreçti bizim için ama çok şükür bitti"

Daha 2 aylıkken elleri içeri çekilen ve göğüs kafesi çöken, hayatını makinelere bağlı olarak sürdüren Yunus Emre Kaçan’ın annesi Nazan Kaçan, sürecin çok zor olduğunu belirterek, “Bu süreci yaşayan ailelere Allah yardım etsin. Kampanyamız ilk başladığında gerçekten çok zorlandık hatta bazı zamanlar bocaladık. Ama şükürler olsun ki bugünlere geldik. Yardım eden herkesten Allah razı olsun. Evladım gönüllülerimiz sayesinde bize destek verenler sayesinde ilacına kavuşacak. 23 Haziran 2022 tarihinde kampanyamıza başladık. Yaklaşık sekiz ay bu süreç devam etti. Zor bir süreçti bizim için ama çok şükür bitti. Doğruyu söylemek gerekirse ümidimizi kaybettiğimiz bazı zamanlar oldu ama şükürler olsun ki kampanyamız bitti” dedi.

"Yunus Emre şuan da 15 aylık"

SMA hastası diğer çocukların ailelerine de seslenen Kaçan, “Benim gibi ümitsizliğe kapılmasınlar. Allahtan ümitlerini hiçbir zaman kesmesinler. İnşallah o ailelerimizde bitirecekler kampanyalarını evlatları ilaçlarına kavuşacak. Gümüşhane halkı evladımı evlatları olarak gördüler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah binlerce kez razı olsun. Bizlere destek verdiler. Hala daha sağlamaya da devam ediyorlar. Yunus Emre sağlığına kavuşsun okul masraflarını ben karşılayacağım diyenler oldu. Yunus emre şuan da 15 aylık. İlk doğduğunda ona oynaması için oyuncaklar almıştık. Bu 15 ayda bu oyuncakları ile oynayamadı yavrum. Yaşıtlarına göre yürüyemedi maalesef. Evladım artık bu oyuncakları ile oynayabilecek, yürüyebilecek, koşacak. Akranları gibi parka gidip parklarda oyun oynayabilecek. Anneannesi ayakkabı aldı inşallah o ayakkabılarını giyip oğlumu parka gezdirmeye götüreceğim” diye konuştu.

"Tedavi için Almanya'ya gideceğiz"

Yunus Emre bebeğin dedesi İmdat Eryılmaz da “Evladımızın SMA hastası olduğunu öğrendiğimizde ne yapabiliriz nasıl bir yol izleyeceğiz bunları düşündük. 23 Haziran tarihinde Valilikten kampanya için onay aldık. Böylelikle sürecimiz başlamış oldu. Daha sonrasında stantlar, kermesler, canlı yayınlar yapmaya başladık. Bu esnada halkımız gerçekten çok duyarlı davrandı. Diğer iller için valiliklerden izin aldık. Oralardan da yardım toplamaya başladık. Çok şükür bugünlere gelebildik. 22 Mart 2023 tarihi itibari ile sürecimiz bitti. Kampanyamızı tamamladık. Bundan sonra tedavimizi Almanya’da yaptıracağız. Vize işlemlerini tamamladıktan sonra 5 kişi Almanya’ya gideceğiz. Tedavinin ne kadar süreceği şuanda belli değil. İnşallah çocuğumuzu en kısa zaman içerisinde tedavi ettirip yurdu geri döneceğiz. Çok sevinçliyiz. Artık torunumla oynayabileceğim. Biz çocuğumuz için bu yola çıktık. Kampanya bitmeden 3 gün öncesinden beri biz seviniyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim