• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 23 °C

“YÖREMİZDE SANAT VAR”

11.02.2016 12:45
“YÖREMİZDE SANAT VAR”
Sosyal Destek Projesi kapsamında hayata geçirilen “Yöremizde Sanat Var” projesi ile tiyatro, müzikal ve pandomim gösterileri Gümüşhaneli sanatseverlerle buluşacak.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, Gümüşhane’de yapılan ilk sanat projesi olan “Yurdumda Sanat Var Projesi” kapsamında Nisan ayında müzikal ve tiyatro gösterilerinin başlayacağını söyledi.

Gümüşhane’de Yapılan İlk Sanat Projesi

SODES kapsamında gerçekleştirilen “Yöremizde Sanat Var” projesinin özellikle tiyatro bazda Gümüşhane’de yapılan ilk sanat projesi olduğunu belirten Aslan, “Şu an on kişilik bir ekibimiz var bunlardan sekizi sahnede bulunacak oyuncularımız. Bir proje koordinatörümüz ve bir de yönetmenimiz var. Şimdiye kadar bir müzikal bir trajedi ve bir tane de komedi gösterisi yaptık. Bunun dışında dört tane sokak tiyatrosu yaptık. Yaklaşık bir buçuk yıldır faaliyet gösteriyoruz ve tiyatronun bütün dallarını sergilemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Aslan, Gümüşhane’de sanatsal faaliyetler konuda eksiklikler olduğunu, proje kapsamındaki çalışmalarla bu konudaki eksiklikleri gidermek için çabaladıklarını ve siyasi bir amaç gütmeden toplumun hak ve hürriyetini savunan bir sanatın Gümüşhane’de işlenmesini istediklerini söyledi.

Pandomim, Çocuk Tiyatrosu ve Müzikal Gösteri

 Proje kapsamında pandomim, müzikal gösteri ve çocuk oyunları sergileneceğini söyleyen Aslan, “Karadeniz Bölgesinde birkaç tane sanat projesi yapıldı bir tanesi de ‘Yöremizde Sanat Var ‘ projesi ile Gümüşhane’de gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 12 ay sürüyor ve 7 ay boyunca Gümüşhane merkez ilçe ve köylerine turneler gerçekleştireceğiz. Bu turne kapsamında sahne gösterilerinden pandomim, müzikal gösteri ve çocuk tiyatrosu sergileyeceğiz. Bunun içerisinde bir de sürpriz var Ramazan şenliği tadında merkez ve ilçelerimizde gösterilerimiz olacak” dedi.

Oyun Gösterimleri Nisan Ayında Başlayacak

Türkiye’nin ilk yazılı tiyatrosu olan “Şair Evlenmesi” eserini derleyip günümüze uyarladıklarını ve biraz daha geniş bir şekilde müzikal formatta hazırladıklarını ifade eden Aslan, “Hazırladığımız takvim doğrultusunda oyunlarımızın gösterimlerine nisan ayında başlayacağız ve eylül ayına kadar oyunlarımızın gösterimleri devam edecek. Oyunlarımıza seyircilerimizi de katarak interaktif gösteriler yapacağız. Kadromuza katılmak isteyenleri de belirli kriterler çerçevesinde aramıza katmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Aslan, proje kapsamında hazırlanan oyunların Gümüşhane’de bir ilk olacak portatif sahnede sergileyeceklerini ve böylece mekan problemini de ortadan kaldırmış olacaklarını aktardı.

Değerlerimizi Sanatla Aktarmalıyız

 Çağımızın hızlı değişkenliğine ayak uydurabilmek ve olumsuz düşünce ve olgulara karşı gereken savaşı verebilmek için, çok yönlü, çok boyutlu düşünmeyi öğrenmek gerekir diyen Aslan, “ Sanat, doğru toplumsallaşmayı gerçekleştirebilmek, yetişen kuşaklara değerlerimizi kazandırabilmek, öğretebilmek ve her yeni kuşağın bir öncekini aşması gerektiğini kavratabilmek için en büyük araçtır”  açıklamasında bulundu.

Sanat Güzelliğin Özgün Üretimidir

Sanatın güzelliğin özgün üretimi olduğunu ve Gümüşhane’nin bu güzellikten mahrum kalmaması gerektiğini söyleyen Aslan, “ Güzelliğin sayısız türünü bağrında taşıyan sanat, insanın düşünsel, duyusal ve estetik gelişimine hizmet eder. İnsanca yaşam için zorunlu bir gereksinimdir. İşte tüm bu nedenlerle, şehrimiz güzel sanatlara yabancı kalmamalı. Bu proje kapsamında şehrimizi birçok sanatsal faaliyetle buluşturacağız” diye konuştu.

Zeynep Erdoğdu

sanat.jpg

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim