• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 17 °C

YOL SORUNU İMARLA ÇÖZÜLÜYOR

17.05.2022 13:18
YOL SORUNU  İMARLA ÇÖZÜLÜYOR
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

YOL SORUNU

İMARLA ÇÖZÜLÜYOR

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Çimen, Eski Bağlar Mahallesi’ndeki alanların, ayrık nizam 3 kat ticaret artı konut alanı, park alanı ve hastane yolunun yapımı amacıyla sunulan İmar Planı değişikliğinin Belediye Meclis üyelerinin çoğunluğunun oyuyla kabul edildiğini söyledi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, makam odasında basın toplantısı düzenledi. Başkan Çimen burada, mevcut hastane yolu, Gümüşhanespor ve Kent Konseyi’nin yeni yapılanması ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mevcut hastane yoluyla ilgili çözüm arayışları ile ilgili bilgi veren başkan Çimen, yeni İmar Planı ile birlikte hastanenin yol sorunun çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Belediye Meclis üyelerinin çoğunluğunun oyuyla kabul edilen İmar Planı’nın onaylanmasının ardından, bölgede kişilere ait yerlerin İmar Kanunu’nun 18’inci maddesindeki kriterlere göre hisseledirileceğini belirten Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, bu uygulamayı yaparken Hz. Ömer’in adaletini örnek aldıklarını ve bölgede hak sahibi olan vatandaşların kaç metrekare yeri varsa buna göre hisselendirileceklerini sözlerine ekledi.

“Meclis üyesi arkadaşlarımızla buraya imar verme kararı aldık”

İmar planı çalışmalarında kimseye rant sağlamadıklarını dile getiren Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Ocak ayında açılan hastanemizin yoluyla ilgili 2016’dan beri gelen bazı sıkıntılar vardı. O yol kime ait, tabi ki Gümüşhane Belediyesi’ne ait ama tabi bu manada bize de kamusal destek verilmesi lazımdı. 2016 yılında biz buraya bir imar verdik daha sonra 2017’nin sonunda bu imarı iptal ettik. Biz o dönemde Kent Park olarak adlandırılan alanı imarlı alana dönüştürmek ve hastane yolumu geçirmek ve gerekli terkleri yapmak için uğraştık. O dönemde burada kişisel rant sağlandığını ifade ettiler. Biz böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledik fakat o dönem hastanemizin de eksikleri olmasından dolayı bu imar planını iptal ederek kamulaştırma yapalım dedi. Toplam 55 bin metrekare alan içerisindeki 8 bin metrekaresi yani yolun geçtiği alanları kamulaştırmak istedik. Tabi ki bu kamulaştırma maliyetleri çok yüksekti. İlk olarak kamulaştırmayı düşündük fakat, 8 bin metrekare için en az 15-20 milyon TL’lik  bir bedel ödenmesi gerekiyordu. Konuyla ilgili Strateji Bütçe Başkanlığı’na yazdık, cumhurbaşkanımıza bilgi verdik ama kamulaştırmayla ilgili bu mali sorunları çözemedik. Bu durum belki de bizim için geçici bir çözüm olacaktı. Geri kalan kısımlarla ilgili bu kişiler daha sonra gelerek bizden imar isteyecekti, imar veremiyorsan kamulaştır diyecekti. Geri kalan 43 bin metrekare alanı kamulaştırmanın bedeli 80 milyon TL olacaktı. Biz bunu yapamazdık. Bu nedenle, ikinci seçenek olarak meclis üyesi arkadaşlarımızla buraya imar verme kararı aldık. Biz buraya imar verirken kişilere rant sağlayacak hiçbir şey yapmadık. Çevredeki yapılaşma nasılsa o şekilde imar verme kararı aldık. Arkadaşlarımız bununla ilgili çalışmaları hızlıca yaptılar. Bizim boş zamanımız yok, biz devletiz, biz şehreminiyiz, bizim yalan ve kişisel menfaatlerle işimiz olmaz. Kanun ne diyorsa onu uygularız. Toplumda sanki bu konuyla ilgili birileri mağdur edilmiş gibi bir algı var.” dedi.

“İmar planıyla birlikte altyapı çalışmalarına başlayacağız”

Belediye Meclisi üyelerinin çalışmalarıyla yeni imar planının kabul ettiğini söyleyen Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Bu imar onaylandıktan sonra, bölgede kimin kaç metrekare yeri varsa, İmar Kanunu’nun 18’inci maddesindeki uygulama yapılarak, park olarak planlanan alanlar hisse oranında ticaret ve konut alanı olarak hisselendirilecek. Burada Hz. Ömer’in adaleti gibi anlayış yürütüyoruz. Bu bölgede hak sahibi olan vatandaşların kaç metrekare yeri varsa ona göre hisselendirilecek. Bu alanla ilgili 2007 yılında imar planı yapılmış Kent Park olarak, buradaki yerler 2014 yılında alınmış. Burayı alan Kent Park olarak almış. Biz kimseyi iflas ettirmedik, kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Burada hastane olduğu ve hastanenin de bir yola ihtiyacı olduğu için buradan geçtik. Her şeyi kanunlar çerçevesinde yaptık, kimseye rant sağlamadık. Bu bölgede kamu yararı var oranın yolunun olması lazım. Ocak ayında hastanenin açılmasıyla beraber belediye olarak biz seferber olduk, otobüs seferlerimizi yaptık, yolun bakımını üstlendik. Bu imar planıyla birlikte altyapı çalışmalarına başlayacağız. Kimseye bir rant sağladığımız yok. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar dahilinde, Eskibağlar Mahallesi’ndeki alanların, ayrık nizam 3 kat ticaret artı konut alanı, park alanı ve hastane yolunun yapımı amacıyla sunulan ilave imar planı ve imar plan değişikliği meclisimizde oy çokluğuyla kabul edildi. Vatana millete hayırlı olsun.” diye konuştu.

  • BU KULÜPTE BİZDEN ÖNCE ÇORBA KAYNAMIYORDU

Gümüşhanespor ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “ Birileri belki de ellerini açtı dua etti ki Gümüşhanespor küme düşsün. Acaba o zaman gazetelerdeki manşetler ne olacaktı Gümüşhanespor küme düşseydi çok merak ediyorum. Bu kulüpte bizden önce çorba kaynamıyordu. Borç batağındaydı ve başka illerin nüfuslarına kayıtlı insanlar Gümüşhanespor’un başkanlığını yaptıklarını basın da yazdı. Biz dedik ki Gümüşhanespor Gümüşhanelilerindir ve biri başkanlık yapacaksa Gümüşhaneli biri başkan olması lazım. Birileri siyasi ve başka türlü emelleri için kullanmaya başladılar ama Gümüşhanespor bizim bir değerimiz. Biz bu değeri şehremini olarak da kimseye bu şekilde yedirtmeyiz ve kimsenin Gümüşhanespor üzerinden nemalanmasına izin vermeyiz. Biz kulübümüze sahip çıktık. Transfer tahtası çıkmıyordu biz transfer tahtasını açtık, çorbasını kaynattık. Biz bir şirket kurduk ve inşallah önümüzdeki yıl bir dernek değil bir şirket olarak kulübü yöneteceğiz. Borçlarını bir kısmını ödedik ve planlama içerisine soktuk. Biz o kötü gidişe dur dedik takımı ligde tuttuk ve şu anda Gümüşhanespor Gümüşhanelilerin oldu. Allah razı olsun basından duyarlı arkadaşlarımız Edirne’deki maça kadar geldiler. Bazı siyasi partilerimizin başkanları maçlarımızın çoğunu kaçırmadı ben onlara buradan teşekkür ediyorum. Gümüşhanespor benim değil hepimizin herkesin orada olmasını isterim. Kimseden maddi olarak da bir destek beklemedik. Bizimle Uğraşan bütün takımlar küme düştü. Gümüşhanespor 2022-23 sezonunda biz taraftarımızdan aldığımız güçle Gümüşhanesporun olması gerektiği yere layık olduğu yere taşıyacağız. Başta teknik heyetimizi, futbolcu kardeşlerimizi, Gümüşhane Spor kulüp başkanı ve yönetim kurulunu, şirketimizin yönetim kurulu başkanı ve yöneticilerini, taraftarları ve bizi yalnız bırakmayan bütün herkese şehirim adına teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

  • KENT KONSEYİ YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen makamında düzenlediği basın toplantısında, Gümüşhane Kent Konseyi’nin 4. Dönem seçimli genel kurulunun 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü yapılacağını açıkladı.

Başkan Çimen, 2 dönem Kent Konseyi Başkanlığı yapan Hasan Pir’e teşekkür ederek, “Hasan Pir Hocamız 2 dönem Kent Konseyi Başkanlığını yaptı. Bu süreç içerisinde aldıkları kararlarla belediyemizin itici gücü oldular. Bizlere yaptığımız çalışmalarda destek verdiler.  Aldıkları tavsiye kararları belediye meclisimizin her zaman ilk gündem maddesi oldu. Hasan Pir Hocamızın ve yürütme kurulumuzun çalışma süreleri 2 yıl önce doldu. Fakat pandemi dolayısıyla 2 yıldır Gümüşhane Kent Konseyimizin genel kurulunu yapamamıştık. Allah nasip ederse 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü saat 13:30’da Belediye Meclis Salonumuzda Gümüşhane Kent Konseyimizin genel kurulu yapılacak. Yapılacak olan Genel Kurulda başkanlık adaylığını açıklayan ilk Rüstem Demirağ arkadaşımız oldu. Yapılacak olan kurulumuzun Gümüşhanemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu. 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim