• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 25 °C

YILMAZ ; " ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

19.04.2019 11:33
YILMAZ ; " ASLA UNUTMAYACAĞIZ"
AK Parti 22. Dönem Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz, 31 Mart’ta yapılan seçimleri değerlendirerek, “Kelkit’te bir avuç toprağı, bir çakıl taşı olmayanların Kelkit üzerinde oyun oynamaya hakkı yoktur” dedi.

AK Parti 22. Dönem Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz, 31 Mart seçimlerini değerlendiren bir açıklama yaptı. Yılmaz, açıklamasında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

31 Mart seçimlerinin ardından duygularımı sizlerle paylaşmak istiyorum.  Öncelikle Temel Yılmaz olarak Kelkit’i ve Kelkitli hemşerilerimi çok sevdiğimi, saygı duyduğumu ifade etmek ve Kelkit’in benim için bir sevda olduğunu da belirtmek istiyorum. Her şeyden önce annemin, babamın, ağabeyimin mezarı Kelkit’te ve benim mezar taşım da Kelkit’te olacak.

Gece Gündüz Çalışarak Milletvekili Oldum

2002 yılında AK Parti seçime giderken Allah fırsat verdi 2. sıradan aday oldum ve milletvekili seçildim. Onurlu ve haysiyetli bir şekilde de Gümüşhanemizin tümünü ilçe ayırt etmeksizin temsil etmeye çalıştım. Tabi ki zembille gökten inmedim, Kürtün dağlarında, Torul yaylalarında, Şiran’da, Köse’de, Kelkit’te ve Gümüşhane’de gece gündüz demeden çalışarak milletvekili oldum. Birileri gibi hazıra konmadım ve memleketim dedim, ilçelerim dedim gayret ettim. Köylerimize, ilçelerimize neler yaptıklarımızı hemşerilerimiz iyi bilirler ve halen sevgi ile yad ederler. Ancak şimdi Kelkit’ten bahsetmek istiyorum değerli hemşerilerim.

Sorunları Çözdüm

Milletvekili olduğum ilk ay diyaliz hastalarımızın uzak illerde ev tutup oralarda diyaliz tedavisi olduklarını öğrendim. Hemen harekete geçip Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ile görüştüm. “Sayın Bakanım 50 ye yakın diyaliz hastamız başka illerde diyalize giriyorlar ve bu Kelkitli hemşerilerim için çok zahmetli ve külfetli oluyor” dedim. Sağolsun hemen talimatıyla Kelkit eski devlet hastanesine 8 adet diyaliz ünitesi kuruldu. Ancak gördük ki bu hastane Kelkitli hemşerilerime yakışmıyor. Tekrar Sayın Bakanım hastanemiz çok yetersiz kalıyor yeni bir hastane istiyoruz dedim ve sayın Bakanı Kelkit’e getirdim. Hastanenin yetersiz olduğunu ve yer ayarlanması durumunda yeni bir hastane yapılacağı konusunda fikir birliğine vardık. Sayın Aydın Doğan Bey’den bugün Hastanenin olduğu yeri talep ettim ve beni kırmadı. 30 dönüm olarak Kelkitli hemşerilerime yakışır 100 yataklı yeni hastanemizi yaptırdık ve bölge hastanesi olarak kullanılmaktadır.

Durmadan Çalıştık, Hizmet Getirdik

Durmadık, 10 yıl bekleyen, yapılamayan Hükümet Konağımızı bir içerisinde tamamladık. Yine durmadık, insanlarımızın el emeği göz nuru döktükleri Halk eğitim merkez binasını ve aynı binanın içerisinde öğretmen evini yaptırdık. Yine durmadık Kelkit’imize Anadolu Lisesi’ni ve yurtlarını yaptırdık. Yine durmadık Kelkitli hemşerilerimizin spor yapabilecekleri ve hoş vakit geçirebilecekleri kapalı spor salonumuzu yaptırdık. Yavrularımız için 2 tane anaokulu yaptırdık.

Altyapı Sorunlarını Çözdük

Kelkitli kardeşlerim karanlıkta kalmasın diye 8 trilyon harcayarak Tekke’den Kelkit’e özel hat çektirdik. Türkiye’de elektrik kabloları ilk yer altına alınan ilçelerden birisi de Kelkit olduğunu bilmenizi isterim. Şiran, Köse yollarının yapımını tamamladık. Yine Kelkit’e hayat veren Sadak Barajının altyapısını oluşturarak ihale aşamasına getirdik. Erzincan Kelkit arasının duble yol olmasını o zamanın ulaştırma bakanı Binali Yıldırım Beyden talep ettik, sağolsun talimat verdi Erzincan’dan Pöske dağının dibine, Kelkit’ten Deredolu beldesine kadar yapıldı bitti. Geri kalan bölüm tam 10 yıl sürdü. Sürüncemede kalan Kelkit çevre yolunun yapımını başlattık ve gidiş-geliş yol oldu. Daha sonra kardeşim Ünal Yılmaz tarafından çim ve ağaçlandırması yapılarak beğeni topladı.

Kelkit’in Çehresi Değişti

2014 yılında kardeşim Ünal Yılmaz’ı siz değerli hemşerilerimiz belediye başkanı seçtiniz ve o da gecesini gündüzüne katıp hizmet etti. Altyapıyı komple yeniledi, üzerini şimdiye kadar görülmemiş sıcak asfaltla kapladı, Çarşı esnafının dükkan cephelerini tek tip görünüm haline getirdi, çarşı kaldırımlarını Ankara taşıyla kapladı. İnsanlarımız çocuklarını alıp çevre illere, ilçelere gitmesin diye yarı olimpik yüzme havuzu yaptırdı. Yine Kelkitli hemşerilerimin düğünlerini ve çeşitli konferans, organizasyon vb. aktivitelerini yapabilecekleri hastanenin yanına çok amaçlı salon yaptırdı. ( Ancak yeni seçilen belediye başkanı burayı farklı bir salona çevireceğim diye projelerine yazmış. Ey belediye başkanı başkalarının yaptırdığını değil, kendin öyle bir yer yaptır ki biz de gelip yararlanalım.) Yine üstü kapalı mal pazarı doğunun en güzel pazarlarından birisi haline geldi, terminal binasını her gören teşekkür ediyor. İki kardeşin yaptığı bu hizmetlerle Kelkit’in çehresi değişti. Bunu görmeyenler var. Ama, benim Kelkitli hemşerilerim gayet iyi görüyorlar.

Oynanan Entrikaları Asla Unutmayacağız

Biz her zaman kanunlara saygılı olduğumuzu söylüyoruz. Ancak 31 Mart seçiminde Kelkit üzerinde oynanan entrikaları da asla unutmayacağız. Bağımsız Türkiye Partisini hangi şartlarda Kelkit seçmen kağıdına koydurdunuz. Soyadı Yılmaz olan birini hangi şartlarda buldunuz… Bunları da Kelkit halkına lütfen açıklayın.

Seçimin Kazananı Asla Siz Değilsiniz

Vatandaş olarak bir sözüm de YSK’ ya var. 31 Mart günü seçimler oluyor, siz 2 gün sonra bağımsız adayların oy pusulalarıyla ilgili kararı yayınlıyorsunuz. Bu adaletin neresinde biz de bilelim Biz şerefimizle seçime girdik, başkaları ise hile ve hurdalarla, baskıyla, iptallerle seçim kazandı. Ama şunu bilin ki bu seçimin kazananı asla siz değilsiniz. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Kelkit Üzerinde Oyun Oynamaya Hakları Yok

Kelkit’te bir avuç toprağı, bir çakıl taşı olmayanların Kelkit üzerinde oyun oynamaya hakkı yoktur. Şunu bilin ki bu Kelkit halkı bizimle olduğu müddetçe, biz de Kelkit halkıyla olduğumuz müddetçe Kelkit’e ve Kelkitliye oyun kuranlar Kelkit’te varlıklarını sürdüremeyeceklerdir. Biz seçim kazandık diye ortalıkta gezenler bu yaptıklarından sonra gelsin Kelkit’ten veya Gümüşhane’den bağımsız aday olsunlar da görelim.

Gümüşhane Size Geçit Vermeyecek

          Zat-ı muhteremler; artık Gümüşhane’de yok olduğunuzu biliyorsunuz. Gümüşhaneli hemşerilerim size asla geçit vermeyecektir. Bunu da bilesiniz siz kimlerin hayrına oralara geldiğinizi çok çabuk unuttunuz çünkü vefadan yoksun kişilersiniz. Köylere gidemiyordunuz, birilerinin sayesinde köylere gidebildiniz. Ama yaptığınız ihanetin cezasını umarım Gümüşhane halkı fazlasıyla verecektir.

Gümüşhane Halkı Bilmek İstiyor  

Gümüşhane’yi temsil edenler hamaset duygularıyla değil icraatlarıyla anılırlar. Hangi icraatiniz varsa onları da Gümüşhane halkı bilmek istiyor. Başkalarının yaptığı icraatlarla kendinizi savunmayın, ne yaptınız da biz bilmiyoruz. İş yapamadınız ama Gümüşhane üzerinde çok oyun oynadınız. Başka söyleyecek söze gerek yok çünkü sizi Gümüşhane iyi biliyor. Bu vesile ile tüm Gümüşhane halkına en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunarken ayrıca Kelkit’in de benim için bir sevda olduğunu ifade etmek istiyorum.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim