• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 16 °C

YETKİMİ KULLANDIM

23.01.2023 12:46
YETKİMİ KULLANDIM
Gümüşhane Belediye Başkanı Başkan Ercan Çimen, Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz’ü görevden alması ile ilgili bir yazılı basın açıklaması yaptı.

YETKİMİ KULLANDIM

Gümüşhane Belediye Başkanı Başkan Ercan Çimen, Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz’ü görevden alması ile ilgili bir yazılı basın açıklaması yaptı.

Başkan Çimen’in yaptığı açıklama şöyledir:

“Bilindiği üzere, 5393 sayılı Kanunun 49’uncu maddesinin 7’inci fıkrası gereğince “Norm kadrosunda belediye başkan yardımcısı bulunan belediyelerde Belediye başkanı, zorunlu gördüğü takdirde, belediye meclis üyesini belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirebilir. Belediye Başkanı, görevlendirme yaptığı Belediye Başkanı Yardımcısını görevden alabilir.” hükmü yer almaktadır.

Belediye Başkanı olarak şahsımın atama yetkisiyle 9 Nisan 2019 tarihinde ilgili kanun çerçevesinde Belediye Başkan yardımcılığı görevine atadığım Sayın Hakkı Gündüz’ün yine aynı kanun çerçevesinde 19 Ocak 2023 tarihi itibariyle görevine son verdim.

Kamuoyunda Sayın Gündüz’ün görevden alınma işleminin Ankara ziyaretinden kaynaklandığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Basın üzerinden bu şekilde algı oluşturmak doğru değil. Belediye’de görevli her çalışan amirinden izin alması durumunda istediği yere gidebilir. Öte yandan Belediye Kanunu’nda iş ve işlemlerin yürütülmesi ilgili hükümler de açıkça belirtilmektedir. Bu hükümlere karşı gelen herkes idarece cezalandırılabilir. Bu kapsamda, Belediye Kanununun bana tanıdığı yetkiyi kullanarak Sayın Gündüz’ün görevine son verdim.

Ayrıca bilindiği gibi Ülkemiz önemli bir seçim arifesindeyken Gümüşhane’mizde de hiç şüphesiz siyasi hareketlilik de başlamıştır. Son günlerde bazı basın organları sayın Gündüz’ün görevden alınması sürecini Belediyemizi yıpratmak üzere kullanmaya çalışmaktadır. AK Parti teşkilatları ve diğer tüm üyeler her görev ve makama her an hazırdır. Bizler için ise önemli olan partimizin başarısıdır. Dolayısıyla öncelikle partimizi korumak ve siyasi çekişmelere prim vermemek adına elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kimsenin siyasi çıkar ve emellerine değil yalnızca partimizin başarısına önem verdiğimizi ayrıca belirtmek isterim.

Gümüşhane'mizin her bir ferdini, Belediyemizi ve AK Partimizi olumsuz şekilde etkileyen hiçbir duruş veya girişime dün olduğu gibi bugün de izin vermemiz mümkün değildir. İstişare ve şeffaf belediyecilik ilkemiz kapsamında dün olduğu gibi bugün de gece gündüz demeden kanunların bize tanıdığı yetkiyle Gümüşhane’miz için çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Sayın Gündüz’e bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygılarla duyurulur.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim