• BIST 9679.8
  • Altın 2487.084
  • Dolar 32.4307
  • Euro 34.446
  • Gümüşhane : 2 °C
  • Trabzon : 15 °C

YETKİ TAMAM, SIRA BAKANLIKTA

05.11.2015 20:34
YETKİ TAMAM, SIRA BAKANLIKTA
1 Kasım’da yapılan 26. Dönem milletvekili genel seçimlerinde AK Parti’den Gümüşhane milletvekili seçilen Hacı Osman Akgül ile Osman Pektaş mazbatalarını aldı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin her zaman yanında olan Gümüşhane halkı, mazbatalarını alan milletvekillerinden en az birinin yeni kurulacak kabinede ‘bakan’ olarak görevlendirilmesini bekliyor.

Milletvekillikleri kesinleşen Akgül ve Pektaş, beraberinde Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililerle birlikte İl Seçim Kurulu Başkanı Muhammed Zafer Terzi’yi ziyaret ederek milletvekili mazbatalarını aldılar.

“24 saat yetmeyecekse de 25 saat çalışacağız”

Mazbatasını aldıktan sonra konuşma AK Parti Milletvekili Osman Akgül, bugün itibari ile sorumluluk aldıklarını belirterek, “1 Kasım seçimlerinde Gümüşhane halkının bize vermiş olduğu bu güvene layık olmaya çalışacağız, 24 saat yetmeyecekse de 25 saat çalışacağız. Halkın iradesine karşı yapmış olduğumuz bu çalışmalarda, iradenin gereği neyse ona saygı gösterip, bize güvenenleri mahçup etmeyeceğiz” dedi.

Türkiye bu seçimlerde istikrarı, güveni ve ülkenin geleceğini oyladı”

Türkiye’nin bu seçimlerde istikrarı, güveni ve ülkenin geleceğini oyladığını ifade eden Akgül,  “Asrımızın seçimi diye nitelendirdiğim bu seçimde artık bundan sonra Türkiye’nin önü açıktır. Artık Türkiye’nin yükselişine kimsenin engel olma gücü yoktur” diye konuştu.

“Türk milleti sayın cumhurbaşkanımızın arkasında dik durmuştur”

Ülkemizin küresel güçlerin kuşatması altında bir seçim yaşadığını, 7 Haziran’da bu kuşatmanın kısmen de olsa başarılı olduğunu söyleyen Akgül, “Ama milletimiz 7 Haziran sonrası gelişmeleri çok iyi değerlendirip, bu küresel kuşatmanın nihai amacını iyi algılamış ve onlara gereken cevabı vermiştir. Burada en önemli mesajda Türk milleti sayın cumhurbaşkanımızın arkasında dik durmuştur. Ona sahip çıkmıştır ve bundan sonrada ona sahip çıkmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“Bu seçimler gerçekten milletimizin bir zaferidir”

1 Kasım seçimlerinin gerçekten bir huzur,sükunetiçerisinde geçtiğini dile getiren AK Parti Gümüşhane milletvekili Cihan Pektaş ise, “ Bu seçimler gerçekten milletimizin bir zaferidir. Her türlü baskıya rağmen, tepeden inmeci anlayışa rağmen, iftira politikasına, çamur at belki izi kalır politikasına rağmen 78 milyonunun zaferi ile neticelenmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

“Gümüşhane’de çok net bir netice aldık”

“Gümüşhane’miz  ise 3-0’ lık net bir sonuç almıştır” diyen Pektaş, “Bu seçimlerin en çok dikkat çeken sembol şehri Kelkit olmuştur. Kelkit’tede çok net, 4-0’lık bir netice aldık. Dolayısıyla hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz.  Gece gündüz durmadan çalışan teşkilat mensuplarımıza, il başkanımızdan başlayarak belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz,  teşkilatımızın her kademesindeki kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Özellikle kadın kollarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü bu işin lokomotifi oldular. Ve gerçekten Gümüşhane’de çok net bir netice aldık” dedi.

“Bundan sonra işimize bakacağız”

Önümüzdeki 4 yıl Türkiye’de bir seçimin gözükmediğine dikkat çeken Pektaş, “Artık bundan sonra işimize bakacağız, önümüzdeki 4 yıl Türkiye’de bir seçim gözükmüyor. Bundan sonra inşallah 4 yıl boyunca da enerjimizi gerek siyasiler, gerek bürokratlar, gerek STK’larımız olarak hep beraber, el ele bir gönül birliği içerisinde Gümüşhane’mizin projelerini yapmaya,Gümüşhane’mizin hedeflerini yakalaması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” mesajını verdi.

“1 Kasım tarihi bir seçimdir”

1 Kasım seçimlerinin tarihi bir seçim olduğuna işaret eden Pektaş şöyle devam etti:

“Türkiye gerçekten hedeflerini yakalayacak bir noktaya gelmiştir.  Bu seçimin sonuçları 20-25 yıl sonra daha net anlaşılacaktır. 1 Kasım’da yapılan seçimlerin sonuçlarını tarih yazacaktır. Tarihi bir seçimdir. Orta doğudaki gerçekten bir buçuk milyar İslam aleminin kaderini değiştirecek bir seçimdir. Ve belki de 50 sene sonra göreceğiz, dünyanın aslında aksini değiştiren bir seçim olmuştur bu seçim, bu kadar önemlidir.”

 

16 YILLIK BAKAN HASRETİ

Gümüşhane, 11 Ocak 1999 tarihinden bu yana kurulan ve yapılan tüm seçimlerde iktidar partilerine yüksek oranda oy vermesine rağmen 16 yıldır bakan hasreti çekmektedir.

1983 Yılında kurulan Anavatan Partisi’nden  (ANAP) milletvekili seçilen ve 1986 yılında Adalet Bakanı Olarak görev Alan Mahmut Oltan Sungurlu, 53. Hükümette Milli Savunma Bakanı, 55. Hükümette ise yeniden adalet bakanı oldu.  Mesut Yılmaz başkanlığında kurulan ANASOL-D hükümetinde de Adalet Bakanı olarak görev alan Mahmut Oltan Sungurlu, 11 Ocak 1999 tarihinde hükümetin yıkılması ile birlikte bakanlık görevi de sona erdi.

GÜMÜŞHANE AK PARTİ’NİN YANINDA

Gerek cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekse milletvekili genel seçimlerinde AK Parti’ye en yüksek oy veren Gümüşhane, son yapılan 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinde de yüzde 69.3 gibi yüksek oranda oy vermesi ile Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş’ı büyük bir oy potansiyeli ile Ankara’ya gönderdi.

BAKANLIK BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

Gerek 1999 yılından sonra kurulan gerekse 2002 yılından sonra AK Parti’nin kurduğu hükümetlerde bakan beklentisi olan Gümüşhane, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinden sonra kurulacak olan yeni AK parti Hükümetinde, Ankara’ya ezici bir oy oranı ile gönderdiği Hacı Osman Akgül ya da Cihan Pektaş’a bakanlık görevi verilmesi beklentisi hakim olmaya başladı.

Vatandaşlar, “Mahmut Oltan Sungurlu’dan sonra geçen 16 yıllık süre içerisinde ilimizden seçilen milletvekillerimize bakanlık görevi verilmedi. 16 Yıllık hasretimizin sona ermesini ve yeni kurulacak hükümette ilimize de bir bakan verilmesini istiyoruz” diyerek taleplerini dile getirdi.

 

 

BAKANLIK BİZİM HAKKIMIZ

Bakanlar Kurulunu AK Parti genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuracağını ifade eden vatandaşlar, “Sayın Davutoğlu, Dış İşleri Bakanı iken ilimizi ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a  en yüksek oy veren iller sıralamasında Gümüşhane olarak üçüncü sırada yer almıştık ve Sayın Davutoğlu, ilimizi ziyaretinde bu yüksek oy oranı nedeni ile bizlere teşekkür etmişti. Sayın Davutoğlu, şimdi başbakan ve yeni hükümeti kendisi kuracaktır. 1 Kasım Milletvekili Genel seçimlerinde yine AK parti’ye yüksek oranda oy veren illerin başında gelmekteyiz. Bizim beklentimiz, Sayın Davutoğlu’nun, Ankara’ya gönderdiğimiz ilimiz milletvekilimizden birine bakanlık görevi vererek teşekkürünü bu şekilde yerine getirmesini istiyoruz. Bu bizim hakkımız” dediler.

İvme Kazandıracak

Bir ilin milletvekillerinden herhangi birine bakanlık verilmesinin o ile ivme kazandıracağını dile getiren vatandaşlar, daha sonra şunları söylediler:

“Bir ilin milletvekillerinden birinin bakan olması o ile ivme kazandırır. Mahmut Oltan Sungurlu zamanında karayolumuzla birlikte şu anda mevcut Zigana Tüneli yapıldı. Kelkit’e Kibrit Fabrikası, Kürtün’e Silah Fabrikası, Torul’a cezaevi, Gümüşhane’ye Un Fabrikası, Tekstil Fabrikası ve Meyve Suyu Fabrikası kuruldu. Kurulan bu tesisler iyi yönetilseydi işsizlik sorunu diye bir sorunumuz olmayacaktı. Ama iyi yönetilmediler.”

Beklentilerimiz Var

“Gümüşhane olarak beklentilerimiz var. Yeni Zigana Tüneli en büyük beklentilerimiz arasındadır. Köse Hava Alanı ve tren yolu bunlardan sadece birkaçıdır. Aynı şekilde turizm yatırımlarında da beklenti içerisindeyiz. Tüm bu beklentilerimiz Bakanlar Kurulu’nda bir bakanımızın olması halinde hız kazanacak ve zaman geçirilmeden yerine getirilecektir.”

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim