• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 13 °C

YEŞİLDERE KONAĞI KADIN MESLEK EVİ OLACAK

11.01.2021 10:43
YEŞİLDERE KONAĞI KADIN MESLEK EVİ OLACAK
Gümüşhane İl Genel Meclisi, merkeze bağlı Yeşildere köyünde İl Özel İdaresine ait konağı Kadın Meslek Evi olarak hizmet vermek üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne tahsis etti.

YEŞİLDERE KONAĞI KADIN MESLEK EVİ OLACAK

Gümüşhane İl Genel Meclisi, merkeze bağlı Yeşildere köyünde İl Özel İdaresine ait konağı Kadın Meslek Evi olarak hizmet vermek üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne tahsis etti.

Merkeze bağlı Yeşildere köyünde ve il merkezinde 7 kilometre mesafede 1914 yılında inşa edilerek 1920 yılına kadar Hükümet Konağı, 1939'dan 1988 yılına kadar da ilköğretim okulu olarak hizmet veren tarihi bina İl Özel İdaresi tarafından DOKA desteğiyle restore edilmişti.

Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında geçtiğimiz pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisi’nin ocak ayı toplantıları sona erdi.

Toplantıların son gününde merkez Yeşildere köyünde bulunan 101 ada 273  ve 274 parseldeki taşınmazın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne tahsis edilmesi hakkındaki teklif yazı görüşüldü.

Gündem maddesiyle ilgili meclis üyelerine bilgi veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, İl Özel İdaresi tarafından DOKA desteğiyle restore edilen tarihi Yeşildere Konağı’nın Kadın meslek evi olarak kullanılacağını söyledi.

Kadın meslek evine dönüştürülecek olan tarihi konaktan Doğu Karadeniz bölgesindeki tüm kadınların hizmet alacağını dile getiren İnan, “Kadın Meslek Evi Projesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın yeni bir hizmet modeli olacak. Kentin tanıtımına destek olacak bu projeyle Gümüşhane, Doğu Karadeniz ve tüm yurt çapında meslek edinemeyen kadınlara ve çocuklara hizmet vereceğiz. Amacımız kadınları topluma kazandırarak sağlıklı ve güçlü bireyler olabilmelerini sağlamak. Bu yönelikte halk eğitim merkezi ve İŞKUR ortaklığı ile kadınlara meslek edindirme kursları vereceğiz. Alınan bu kurslarla kadınlar mesleğini kendi işyerinde veya bir işletmede çalışarak ekonomik bağımsızlığını kazanacak” diye konuştu. 

İnan’nın bilgi vermesinin ardından ilgili gündem maddesi görüşülerek kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesinde daha önce Gümüşhane Üniversitesi adına tahsis edilen Eskicioğlu Konağının tahsisi kaldırıldı.

Gümüş Otel’in borç yapılandırması hakkındaki teklif yazısının İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Eğitim, Kültür, Spor ve Turizm Komisyonuna havale edilirken, İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürü Aliye Sökmen mülkiye müfettişlerince İl Özel İdaresinin denetimine yönelik hazırlanan teftiş raporunu İl Genel Meclisi üyelerinin bilgine sundu.

İHA

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim