• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 18 °C

YEŞİLAY HAFTASI BAŞLADI

04.03.2019 13:43
YEŞİLAY HAFTASI BAŞLADI
Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası kapsamında Gümüşhane’de ‘Sağlık yürüyüşü’ yapıldı.

Basın açıklaması ve stant faaliyetlerinin yapıldığı etkinlik Belediye önünden başlayıp Atatürk caddesi, 15 Temmuz Zafer Meydanı ve Cami sokak geçilerek Fatih parkında son buldu.

Burada bir basın açıklaması yapan Yeşilay Gümüşhane Şube Başkanı Selman Eroğlu, topluma, aileye, bireye zararlı olan içki, sigara, uyuşturucu ve bağımlılık yapan tüm zararlı alışkanlıkların kullanımını engellemek ve bu şekilde farkındalık düzeyini arttırmak düşüncesiyle "Sağlık Yürüyüşü" etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye Yeşilay Cemiyetinin kuruluşunun 99. yılını kutladıklarını, Gümüşhane'de de 4.sünü gerçekleştirdikleri bu etkinliğin farkındalık oluşturması açısından önemli olduğuna değinen Eroğlu, Gümüşhane Yeşilay Şubesi olarak bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attıklarını kaydetti.

Bağımlılık Bir Çeşit Köleliktir

Yeşilay’ın 99 yıldır bağımlılıklarla mücadele ettiğini, toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalıştığını hatırlatan Eroğlu, “Bizler de ilimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme, bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz, etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl da "Yeşilaycı olmak için, bağımlılıklardan uzak durmak için, sağlıklı yaşamak için "Bir Nedenim Var!" diyerek kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizde sigara, içki, illegal ilaç (reçeteli, reçetesiz, doğal ve sentetik ilaçlar), zararlı ve uyuşturucu madde kullanımı alışkanlıkları ve internet kullanımıyla ilgili veriler ne yazık ki üzüntü vericidir. Bize göre bağımlılık bir çeşit köleliktir. Bağımlı olan insan, artık iradesini kullanamayan kendisine, çevresine hatta sevdiklerine bile zarar veren; bu işin ticaretini yapan bağımlılık üreticilerinin elinde sömürülen bir birey haline gelmiştir” dedi.

Bağımlılığın Her Türlüsü Toplum Sağlığımız ve Geleceğimiz İçin Bir Risktir

Amaçlarının bağımlılık oluştuktan sonra müdahale etmek değil oluşmadan önce toplumu önleyici, bilinçlendirici çalışmalar yapmak olduğunu dile getiren Eroğlu, “Yeşilay Haftasını özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirmek, onların farkındalık düzeyini artırmak için bir vesile olarak görüyorum. Bağımlılığın her türlüsü toplum sağlığımız ve geleceğimiz için bir risktir. Herkese bunu önlemek için aslında büyük görev düşüyor. Özellikle yetişkinlerin bu konuda örnek teşkil ettiğini düşünürsek, Yeşilay gönüldaşlarının nasıl ulvi bir çaba içerisinde olduğunu anlayabiliriz. Toplumumuzda bağımlı olmayan, özgür olan; kendisine ve çevresine yararlı, üretken, sağlıklı kişilerin varlığına ihtiyaç duyuyoruz. Ebeveynlerin, öğretmenlerin ve toplumun her kesimindeki yetişkinlerin bu konuda iyi birer rol modeli olmasını tüm kalbimizle arzuluyoruz. Sağlıklı nesiller ve sağlıklı toplum için herkesin bu konuda üzerine düşeni yapacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim