• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 22 °C

YEŞİLAY GÜMÜŞHANE ŞUBESİ 2. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

06.01.2018 16:53
YEŞİLAY GÜMÜŞHANE ŞUBESİ  2. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu Gümüşhane Ramada Otelde yapıldı.

23 Haziran 2015 tarihinde ilk Genel Kurulu yapılan ve Gümüşhane'de ilk kez kurulan Yeşilay Gümüşhane Şubesi, tüzük gereği ilk genel kurul tarihine bakılmadan 3 senede bir Ocak ayında yapılması gereken Genel Kurulu, üyelerinin çoğunluğunun katılımıyla Ramada Otelde gerçekleştirdi.

         Mevzuat gereğince gündem maddelerine göre açılış konuşması, divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından, mevcut Yeşilay Gümüşhane Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selman Eroğlu Faaliyet Raporunu Genel Kurul üyelerine sundu.

         Eroğlu;"Yaklaşık 2,5 yıldır yürüttüğümüz bu ulvi görevde önceliğimiz çocuk ve gençlerimiz oldu. Bu bağlamda okul ziyaretleri ve akabinde 20 bin öğrenciye ulaşmış Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde kurduğumuz Genç Yeşilay Kulübü en önemli icraatlarımızdan biri olmuştur" dedi.

         -Her ne kadar madde bağımlılığı konusunda ilimizde önemli vakalar duymamış olsak da insan olan her yerde oluşabilecek olumsuz olaylara önceden bilinçlendirme adına yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Eroğlu, gerek gönüllü çalışmalarda gerekse eğitim ve proje çalışmalarında sürekli yanımızda olan Genç Yeşilay Kulübü üyelerine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve ismini sayamadığım tüm kamu kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerine teşekkürlerini sundu.

         -TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) eğitimleri, Üniversite, KYK yurtları, Gençlik Merkezi üyeleri, Kuran kurslarındaki örenciler olmak üzere binin üzerinde kişiye ulaşıldığını belirten Eroğlu; inşallah bu sayı paydaşlarımızın çoğalmasıyla 2018 yılından itibaren daha da artarak devam edecek dedi.

         -Gerek 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftasında gerekse önemli günlerde yapmış olduğumuz faaliyetlerle yerelde ve ulusal anlamda dikkat çektiklerini söyleyen Eroğlu, özellikle Bağımlılık temalı sokak tiyatrosu ve ödüllü bisiklet faaliyeti farkındalık yaratma adına çok önemliydi diye belirtti.

         Hedeflerinin Gümüşhane'de her evde bir Yeşilay üyesinin olması ve her okulda yeşilay kulübü kurularak bilinçlendirmenin çok küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza verilmesi olduğunu belirten Selman Eroğlu, inşallah 100. yılımızı kutlayacağımız 2020 de bu hedeflere hep beraber ulaşacaklarını belirtti. Eski yönetim kurulunda yer alan ancak ufak bir rahatsızlığı nedeniyle yönetim kurulu görevini bırakmak zorunda kalan Ender Ülker'e bu zamana kadar yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür eden Eroğlu, yeni yönetim kurulumuzla inşallah çok daha iyi çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

         Gündemin 4. maddesi gereği Denetim Kurulu Başkanı İsrafil Aslan tarafından Denetim Kurulu raporu okundu ve hem faaliyet raporu hem de denetim kurulu raporu ayrı ayrı genel kurul üyelerinin oyuna sunuldu. Yapılan oylama neticesinde 2015-2017 dönemi faaliyet ve denetim raporu ibra edildi.

         Divan Başkanlığına tek listenin sunulması nedeniyle oylamanın açık olarak yapılması haziruna sunuldu, oy birliği ile Yeni yönetim asil ve yedek üyeleri, denetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile Genel Merkez Genel Kurul asil ve yedek üyeleri kabul edildi.

         Divan başkanı Sayın İbrahim Taş yeni seçilen yönetim ve denetim kurullarını tebrik etti. Bu özverili çalışmalarından dolayı başta başkan olmak üzere yönetim kurlundaki tüm arkadaşları kutluyorum dedi.

         Başkan seçilen Selman Eroğlu, Genel Kurula iştirak eden üyelere, izleyici olarak katılan Genç Yeşilay Kulübü başkanı Seda Salantur ve arkadaşlarına teşekkür etti. Sorumluluğumuzun farkındayız, 1920’de İngiliz işgal güçlerinin İstanbul Limanı’na gemilerle getirdiği binlerce kasa alkollü içkiyi gençlerimize bedava dağıtıp onları zehirlemesine, işgale karşı direnişi kırarak özgürlüklerini ve onurlarını ellerinden almak istemelerine karşı alkollü içkilerle mücadele amacıyla dönemin Şeyhülislam’ı İbrahim Haydarizade’nin himayesinde Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Padişahın izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulan ve o zamandan bu zaman mücadelesini sürdüren Yeşilay'ın bir neferi olduğu için gurur duyduğunu söyleyen Eroğlu, bu mücadelede Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun diyerek kısa bir teşekkür konuşması yaptı

         Akabinde genel kurul üyesi Yaşar Gül söz aldı. Bu kısa zamanda çok işler yapan Yeşilay yönetim kurulu ve başkanına teşekkür eden Gül, bu faaliyetleri gördükten sonra ilerki yıllarda Yeşilayımızın, ben inanıyorum ki çok daha iyi faaliyetler yaparak Gümüşhane'de önemli bir noktaya geleceğini söyledi.

         Daha sonra yeni seçilen yönetim kurulu ve genel kurul üyeleri hatıra fotoğrafı çekilerek genel kurul tamamlandı

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim