• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 12 °C

YEŞİL YOL BİTİMİNE AZ KALDI

15.12.2017 09:17
YEŞİL YOL BİTİMİNE AZ KALDI
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi'nin 2018 yılında tamamlanmasını planladıklarını bildirerek, "Bizi 'dağlar delindi, ormanlar kesildi, doğa hançerlendi' diye eleştiriyorlar. Böyle bir şey kesinlikl

Yeşil Yol 2018’de Tamamlanacak

 

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi'nin 2018 yılında tamamlanmasını planladıklarını bildirerek, "Bizi 'dağlar delindi, ormanlar kesildi, doğa hançerlendi' diye eleştiriyorlar. Böyle bir şey kesinlikle yok. Biz insanların gitmekten zevk aldığı bir turizm yolu yapıyoruz." dedi.

Yüce, yaptığı açıklamada, Yeşil Yol Projesi'nin 9 ili kapsayan önemli bir proje olduğuna dikkati çekti.

Projenin birkaç kilometrelik kısmının sorunlu gibi gösterildiğine işaret eden Yüce, "Bu proje Doğu Karadeniz ve Türkiye'nin en önemli projelerinden biridir. Birkaç kilometrelik kısmında sorunlar çıkartılmak istendi. Bizzat orada olduk ve sıkıntılı yerler de çözülmüş oldu." dedi.

Proje sayesinde hiçbir kuruluşun gerçekleştiremeyeceği yolları yaptıklarına vurgulayan Yüce, 9 ilde önemli yaylalarını birleştiren ve aralarında geçişi sağlayan kontrollü ve güvenli bir yol güzergahı oluşturmayı hedeflediklerini anlattı.

"Yeni Bir Yol Yapmıyoruz"

Yeşil Yol Projesi kapsamında yeni bir yol yapmadıklarının altını çizen Yüce, şöyle devam etti:

"Örnek olarak, Samsun'da mevcut yolların dışında 1 metre yeni yol açmadık. Bizi 'Dağlar delindi, ormanlar kesildi, doğa hançerlendi' diye eleştiriyorlar. Böyle bir şey kesinlikle yok. Biz insanların gitmekten zevk aldığı bir turizm yolu yapıyoruz. Samsun'dan başlayan yol, Artvin'e kadar devam ediyor. Yeşil Yol, ana gövdesi bin 800 kilometre olan 4 bin kilometrelik bir güzergahtır. Zaten bin kilometrelik bölümü karayolları içine denk geliyor. Geri kalan 800 kilometrelik kısmını da tamamlamak üzereyiz. İnşallah 2018 yılında tamamen yolun bağlanmasını bitireceğiz. Milletimizin, hatta dünya insanlığının hizmetine açmış olacağız."

Yüce, Yeşil Yol'un hiçbir şekilde hız ve ulaşım yolu olmadığını vurgulayarak, "Bu yol, tamamen gezi amaçlı ve görsele yönelik bir yoldur. Konforlu seyahat yaparak etrafı görme algısını artırmak istiyoruz. Yeşil Yol, hızlı ulaşımı sağlayacak bir durumu asla kabul etmemektedir. Aksine yavaş giden, çevrenin algılanmasını amaçlayan bir yolculuk aksıdır. Maksimum hız 70 kilometredir. Bu hızın üzerini kabullenmiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim