• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

YENİ NEFES; ŞEYHOĞLU

12.03.2018 13:35
YENİ NEFES; ŞEYHOĞLU
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Ravza Kavakcı Kan, 1999 depreminde vatandaşının imdadına yetişemeyen Türkiye’nin bugün dünyanın neresinde bir mazlum varsa koşan bir ülke haline geldiğini söyledi.

AK Parti Gümüşhane İl Kadın Kolları 5.olağan kongresi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kayıtlı 600 delegenin bulunduğu ve tek listeyle gidilen kongrede Münire Şeyhoğlu başkan seçildi.

Kongreye katılan Kan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Ravza Kavakcı Kan yaptığı konuşmada geçmiş yıllardaki uygulamalardan, darbe dönemlerinden kısaca bahsederek özellikle seçilmiş Milletvekili Merve Kavakçı’nın TBMM’de yemin ettirilmediği gün yaşanılanlara değindi.

“Dünyanın neresinde biz mazlum varsa koşan bir Türkiye haline geldik”

O günlerden bugünlere kıyaslamalar yaparak “Bizler elimizdeki nimetlerin farkında olmak mecburiyetindeyiz” değerlendirmesinde bulunan Kan, son olarak yaşadığı bir örneği de şu cümlelerle açıkladı: “1999 depreminde hepimiz bir açıklama bekledik. Merve Kavakçı’ya TBMM’de had bildiren Başbakan çıkar ve kameraların önünde ‘Deprem bölgesine gidemiyoruz, yollar yıkıldı’ der. Koskoca Türkiye’nin bir helikopteri yoktu demekki Hükümetten birisini deprem bölgesine götürmek için. Geçtiğimiz aylarda Bangladeş’e gitmiştik. Orada AFAD, TİKA, Kızılay’ı, ismini bile bilmediğim yeni kurulmuş onlarca yardım derneği gördüm. Orada milletiyle, devletiyle Türkiye’yi gördüm. Noldu? 1999’da bir helikopter bile yoktu demekki. O günlerden bugünlere geldik. Şimdi dünyanın neresinde biz mazlum varsa koşan bir Türkiye haline geldik.”

“Bizler elimizdeki nimetlerin farkında olmak mecburiyetindeyiz”

Afrin’de vatan evlatlarının vatandaşlar için hayat haklarından vazgeçmiş şekilde koştuklarını, gazilerin de yeniden oraya gitmek istediğini kaydeden Kan, “Kadınıyla erkeğiyle Türkiye askerlerinin de yanında devletinin yanında. Millet devlet bütünleşmiş durumda. O eski Türkiye geride kaldı. Liderlerinin başka ülke liderlerinin karşısında süklüm püklüm durduğu Türkiye artık yok. Artık dünya 5’ten büyüktür diyen, bunu diyerek sadece kendi ülkesinin mazlumlarının değil bütün dünya mazlumlarının derdiyle dertlenen bir liderimiz var. Saçma sapan ayrımcılıkların karanlık sayfalara gömülmesini sağlayan bir AK Parti’miz var. Bizler elimizdeki nimetlerin farkında olmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede divan teşekkülünün ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı izlettirildi, Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajı okundu. 

Kongrede ilk konuşmayı yapan Münire Şeyhoğlu, ülke siyasetinde kadınların hak ettiği yeri AK Partiyle bulduğunu, bu çatı altında kadınların yürüttüğü özverili çalışmalarla hem Gümüşhane’nin hem de ülke genelinde AK Parti’nin en büyük gücü olduğunu söyledi.

“Afrin’de Mehmetçiğimiz destan yazıyor”

Tarih boyunca Türkiye üzerinde kirli maşaların terör emellerinin hiç bitmediğini fakat karşılarında tarihe sığmayan bir Mehmetçik olduğunu unuttuklarını ifade eden Şeyhoğlu, “Ümmetin duasının olduğunu unuttular. Afrin’de Mehmetçiğimiz destan yazıyor. Çünkü bu millet ümmetin umududur. Kendi kararlarını veren, silahını üreten bir Türkiye var. Bu millete çok borcumuz var, artık bize durmak, nefes almak yok. Birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz çalışacağız. Bu davayı daha da yüceltmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“Bilezik” ve “Evlada Mektup” adlı kısa filmlerin ardından İl Kadın Kolları Başkanlığının faaliyet raporu okunarak ibra edildi.

Gümüşhane'nin 9 yıl boyunca Kadın Kolları İl Başkanlığını yapan eski Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan’ın konuşmasının ardından protokol konuşmaları kapsamında ilk konuşmayı Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen yaptı. Başkan Çimen, kadın kollarının partinin kuruluşundan bugüne kadar çok önemli bir rol üstlendiğini belirterek, bugüne kadar emek veren tüm teşkilatlara teşekkür etti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise AK Parti’nin ana kademe dışında kadın ve gençlik kollarına da kongreler yaparak demokrasiyi çok güzel bir şekilde işlettiğine değinerek, kadın kollarının teşkilatların lokomotifi konumunda olduğunu, gece gündüz çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

“Suriye'de üstü örtülü bir dünya savaşı yaşanıyor”

Dünyada çok önemli değişim ve gelişimler yaşandığını, ne zaman böyle olsa Türkiye’nin bu değişimlerin bu aktörü olmasın diye iç çekişmelerle, darbelerle bu milletin kutlu yürüyüşünün engellendiğini kaydeden Pektaş, “Suriye'de üstü örtülü bir dünya savaşı yaşanıyor. Türkiye hiçbir zaman hiçbir ülkenin etkisi altına girmeyerek tamamen kendi milli menfaatleri doğrultusunda hareket etmeye başladı. Türkiye tarihten gelen özverili hareketini, başarısını göstererek Suriye'de inisiyatif almaya başladı ve ülkemizin güvenliğini tehdit eden bölgeyi temizlemek üzere Afrin bölgesine zeytin dalı harekatını başlattı. Batılı ülkelerin harekatı biran önce durdurun demesinin hedefin Türkiye olduğunu apaçık gösteriyor. Milli savunma sanayindeki başarılarımız ve mühimmatın kendi üretimimiz olmasının Türkiye'nin bu harekatı yapmak için ne kadar başarılı çalışmalar yaptığını görmekteyiz. Türkiye bütün sınır bölgesindeki bu terör unsurlarını temizleyecek, o bölgedeki Müslümanların huzurunu sağlayacaktır” diye konuştu.

“Avrupa’yı birleştiriyorlar ama nedense bizim coğrafyaya gelince cetveli ele alan bölüyor”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül de bugüne kadar Türkiye'nin sorunlarının siyasiler tarafından belirlediğini, çözümlerinin de onlar tarafından belirlendiğini hatırlatarak, “AK partiyle bu değişti. Eğer 16 yıllık kesintisiz iktidar dönemimizi sürdürüyorsak bu hanım kardeşlerimiz sayesindedir. Bugün Afrin'de 25 yaşında çocuğunu toprağa verirken vatan sağolsun diyen annelerimizi, babalarımızı göz önünde bulunduracağız ve bütün gayretimizle çalışacağız. Avrupa’yı birleştiriyorlar ama nedense bizim coğrafyaya gelince cetveli ele alan bölüyor. Niye kendi coğrafyanızı bütünleştirirken İslam coğrafyasını bölme çabası içerisindesiniz. Küfür tek millettir. En büyük hedefleri de Türkiye ve lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Eğer biz bir ve bütün olup liderimize sahip çıkarsak biz bu zaferi bütün mazlum coğrafyaya yaşatmış olacağız. Tüm mazlum milletler ve ümmet adına bütün kardeşlerimizi birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde el ele gönül gönüle mücadele etmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse ise Gümüşhane olarak kongre süreçlerini büyük bir olgunluk ve coşkuyla tamamladıklarını, Gümüşhane AK Parti ailesi olarak kongrelerden daha güçlü çıkacaklarını söyledi.

“Zeytin dalı, sınır güvenliğimizin sağlanmasına yönelik 7 düvele karşı verilen mücadeledir”

Ülke olarak emperyalist güçler tarafından kuşatılmaya çalışıldığımızı belirten Köse, “Bugün Afrin'de zeytin dalı harekatı var. Sınır güvenliğimizin sağlanmasına yönelik 7 düvele karşı verilen mücadeledir. Yürümekte olduğumuz yol kutlu bir yoldur. Bu kutlu yol bizimle birlikte bizden sonraki nesillerin de geleceğinin şekilleneceği bir yoldur” dedi.

Kongrenin son bölümünde kadınlar doğum günü olan İl Başkanı Av.Celalettin Köse’ye sürpriz doğum günü pastası kesti. 

İşte Şeyhoğlu'nun yeni yönetimi:
Asiye Çimen, Ayten Öktem Bilge Urhan, Büşra Aydemir Ağaç, Derya Ezber, Duygu Sena Kurt, Elif Orak, Emine Zengin, Esra Karahanoğlu, Feride Şanda Demir, Fidan Tüfekçi, Ganime Aydın, Havva Demirel, Katibe Bektaş, Lale Saran, Melek Daloğlu, Müzeyyen Katırcıoğlu, Nazife Dabağ, Nilgün Gazioğlu, Nurşen Demir, Pervin Kolotoğlu, Rabia Turhal, Serap Çimen, Sibel Demirkıran, Sevinç Palancı, Şengül Genç, Şeyma Karabulut, Yüsra Duran, Zeynep Demir

Büyük kongre delegeleri ise Münire Şeyhoğlu Müzeyyen Katırcıoğlu ve Büşra Aydemir Ağaç olarak belirlendi.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim