• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 28 °C
  • Trabzon : 22 °C

YENİ LOGOYA SERT ELEŞTİRİLER

07.08.2022 12:36
YENİ LOGOYA SERT ELEŞTİRİLER
Gümüşhane Belediyesi’nin sessiz sedasız değiştirdiği yeni logosu sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Gümüşhane Belediyesi’nin sessiz sedasız değiştirdiği yeni logosu sosyal medyada eleştiri konusu oldu. “Altın kalpli insanların şehri” sloganından hareketle kalp şeklinde yapılan logo, deterjan markasına benzetildi. 

1871 yılında kurulan Gümüşhane Belediyesi’nin logosu sessiz sedasız değiştirildi. Duyurusu, tanıtımı yapılmadığı için kırmızı renkli logoyu festival nedeniyle sosyal medya paylaşımlarında gören vatandaşlar yeni logoya yönelik ağır eleştiriler yaptı. 

Yeni logoda ne anlatılmak istendiğini anlayamadıklarını ifade eden vatandaşlar, “Logomuz deterjan markası gibi dursa da bu şehrin marka değeri bizler için her daim elması, kuşburnusu, pestil kömesi, Karaca mağarası, Süleymaniye mahallesi ve onca sembolüdür” ifadelerini kullandı. 

Bir başka paylaşımda da “Gümüşhane’nin yeni logosu sağdaki şey acaba ne anlatılmak istenmiş diğer şehir logolarından ayırıcı mesajı nedir merak ettim. Gümüşhane’yi tanıtan Elmadan, Kuşburnudan, Pestil Köme, Karaca mağarasından ve Tomara Şelalesinden ne var bu logonun içinde. Kurumsallaşan bir logodan vaz geçerken şehrin simgelerinden de vaz geçilmiş, hem kime sorulmuş acaba kamuoyunun haberi var mı?” denildi. 

Logonun kimin kararıyla yapıldığı ve kim tarafından yapıldığı henüz bilinmezken, Belediye Meclisi kararlarının kurumun resmi web sitesinde uzun yıllardan beri yayınlanmaması nedeniyle konunun Belediye Meclisinde görüşülüp görüşülmediği de bilinmiyor. 

Üzerine "Altın kalpli insanların şehri" yazısı düşülen logo www.gumushane.bel.tr sitesinde birkaç gündür kullanılmaya başlanırken, kalp şeklindeki yeni logodaki kalp formunun sevgi, tırnak işaretinin iletişim ve sosyal ortam, kucaklaşma işaretinin birlik ve beraberlik, akarsular ve keskin yollar, ekolojik döngünün yenilenme ve inovasyon, dağlar ve tüneller anlatılmak istendiği başka bir sosyal medya paylaşımında ifade edildi. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim