• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 15 °C

YENİ BİR KAPI AÇTIK

16.01.2018 16:50
YENİ BİR KAPI AÇTIK
Milliyetçi Hareket partisi Gümüşhane İl başkanı Nadim Aydın Gündemi değerlendirdi.

YENİ BİR KAPI AÇTIK

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olursa kayıtsız şartsız desteklenecektir’ açıklamasıyla ilgili Yeni Kapı Ruhuna bağlı kalarak ‘yeni bir kapı açtık” dedi.

MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, gazetemizin ülke gündemine dair sorularını yanıtladı. İl Başkanı Aydın, MHP ile AK Parti’nin ittifakı ile ilgili açıklamalarda bulunurken, bu ittifakın yerelde karşılık bulduğunu söyledi.

MHP’yi Artık Millet Anlatıyor

Başkan Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olması halinde MHP’nin Erdoğan’ı destekleyeceğini ifade ederek, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, ‘Milliyetçi Hareket Partisi’nin Yeni Kapı Ruhuna bağlı kalacağını, eğer karşımızdaki gurup (CHP, HDP, İYİ Parti) bir araya gelirse şüphesiz adayımız Recep Tayyip Erdoğan olacak’ demişti. Nitekim bunu da meşru bir zemine çekti. Bahçeli, ‘Yeni Kapı Ruhundan bahsederken biz ‘Yeni bir kapı açtık’ dedi. Ülkeyi düzlüğe çıkarmak için mevcut cumhurbaşkanı aday olursa kayıtsız şartsız desteklenecektir. Bunun yerel kamuoyuna yansıması nasıl oldu derseniz, müthiş bir yansıma var. Biz artık sokağa çıktığımız zaman AK Parti’ye oy vermiş olanların Devlet Bey’e büyük bir sevgi beslemeye başladığını görüyoruz. Neticede bu yerelde ve genelde yapılacak seçimlerde partimize yansıyacaktır. Biz artık Milliyetçi Hareket Partisi’ni anlatmıyoruz. Millet anlatıyor, biz diniyoruz” açıklamasında bulundu.

Bu, AK Parti’ye Oy Verin Anlamına Gelmez

İttifaktan MHP’nin AK Parti’ye oy vermesi gibi bir anlamın çıkarılmaması gerektiğini kaydeden Başkan Aydın, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin teşkilatlarından yetişmiş insanların bir kuralı vardır. Bizde lider-teşkilat-doktrin tartışılmaz. Biz Genel Başkanımızın işaret edeceği her şeye kayıtsız şartsız olur verme mecburiyetindeyiz. Bizim Genel Başkanımızın bugüne kadar bizim yüzümüzü yere eğecek hiçbir çalışması olmamıştır. Biz, sadece ve sadece Genel Başkanımıza güveniyoruz. Referandumda oluşan algı yüzde 50 AK Parti yüzde 1 MHP’nin oyu varmış gibiydi. Bunu bozmak içinde Cumhur ittifakını ortaya koydu. Tavanda Cumhurun ittifakı var, lakin onun altında da parlamentoyu belirleyeceğimiz ve partimizi destekleyeceğimiz bir bölüm var. Devlet Bey, gidin AK Parti’ye oy verin demiyor. Cumhurun ittifakına oy verin lakin kendi partinizi de destekleyin diyor. Kafasında sorusu olan içinde adres bellidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kapısı herkese açıktır” ifadelerini kullandı.

Görüşlerimizi Ev Ev Anlatacağız

İttifak ile ilgili AK Parti ile ortak bir çalışma yapılıp yapılmaması konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, “                Bu konu ile ilgili genel merkezimizin bize bir söylemi olmadı. Lakin Genel Başkanımızın bize söylediklerinden ve basında yaptığı açıklamalarından bizim çıkarımımız şu doğrultuda olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi’ne girmiş gibi bir çalışma yapacak. Neticede bizi birleştiren tek şey Cumhurun tepesi olacak. Biz, kendi görüşlerimizi adım adım, ev ev anlatacağız. Milliyetçi Hareket Partisi amaç ve görüşlerinden vazgeçmeden seçime girecektir” diye konuştu.

Yerelde Belediyeye, Genelde 2 Milletvekiline De Talibiz

Gümüşhane’deki yerel politikaları ile ilgili de bilgiler paylaşan Başkan Aydın, MHP olarak sürekli sahada olduklarını kaydederek, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak sürekli sahadayız. Gitmediğimiz köy, gitmediğimiz mezra kalmayacak. Girilmedik dükkân ve ev kalmayacak. Onlara anlatacağız ve muhabbetimizi geliştireceğiz. Gümüşhane’de herkes Milliyetçi Hareket Partisi’ne şöyle bakıyor. Milliyetçi Hareket Partisi yönetimi ve teşkilatı hiçbir hesap duygusu olmayan insanlar. Bundan dolayı Gümüşhane’de Milliyetçi Hareket Partisi’ne müthiş bir teveccüh var. İnşallah bu durumu ilk seçimde herkes görecektir. Yerelde Belediye, genelde ise vekilliklerin ikisine de talibiz. Artık Milliyetçi Hareket Partisi bir’i zorluyor diye bir düşünce yoktur. Artık kamuoyunda oluşmasını istediğimiz algı AK Parti bir’i zorluyordur” şeklinde konuştu.

Yel Kayadan Bir Şey Koparmaz

MHP’den ayrılanların İYİ Parti’yi kurması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Aydın, “Yel kayadan bir şey koparmaz” diyerek şöyle konuştu:

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyu, aldığı oyla ölçülmez. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 1980’den bu yana baraj altında kalsın diye pek çok harekette bulundular. Önce Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’le bu harekete başladılar, şimdi Devlet Bey üzerinden aynı siyaseti yapıyorlar. Devlet Bey’in 15 Temmuz sonrası Yenikapı da ortaya koyduğu ruh ve Salı günleri grup toplantılarında onu dinleyenlerin söylemleri göstermektedir ki, ‘MHP artık hafızlarda unutulmayacak bir yer edinmiştir.’ Biz islam’ı ve İslam dinini sadece AK Parti kabullenmiş gibi bir algıyı yıktık. Toplumda böyle bir algı oluşturulmuştu. Milliyetçi Hareket Partisi barajı aşamaz söylemlerini, Milliyetçi Hareket Partisi’ne 2011 yılında kurulan kaset komplosunda gördü bu millet. Milliyetçi Hareket Partisi’ne ne kadar saldırıyorlarsa o kadar çok çıkış yapıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi kongre sürecinde bir referandum yaşadık. Biz bu referandumda da gördük ki Devlet Bey’i istemeyenler zaten ‘hayır’ oyu kullandılar. Ancak referandum MHP’nin oyları ile geçti. Ne kadar AK Parti oyları ile geçti deseler de iller bazında incelendiğinde durum daha net anlaşılacaktır. Yel kayadan bir şey koparmaz. Gidenlere Allah selamet versin. Biz işimize bakıyoruz. Biz, ayrılıp gidenlerin yaptıklarını yapsaydık bu toplum bizleri yadırgardı. Bize zarar verecek hiçbir şey yapmıyorlar zaten. Ben, bizden ayrılan ve yıllarca bu harekete gönül vermiş insanların içinde bulundukları durumu nasıl içselleştirdiklerine inanamıyorum. Bizim Milliyetçilik ile işimiz olmaz deyip Diyarbakır da ablalarını Kürtçe pankartlar ile karşılamalarına inanamıyorum. Dün eleştirdikleri şeyleri bugün yapmalarına inanamıyorum. Bu parti üzerinden siyaset yapanların bizden ayrılması bize zarar vermez. Onlar zaten alacaklarını aldı ve gittiler. Rahmetli Başbuğumuzun da dediği gibi ‘Ülkücülük MHP’de olur.”

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim