• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 14 °C
  • Trabzon : 19 °C

YEMEK SKANDALI'NA YETKİLİLER EL KOYDU

31.12.2013 16:56
YEMEK SKANDALI'NA YETKİLİLER EL KOYDU
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde taşımalı eğitim yapılan okullara dağıtılan yemeklerde böcek çıkınca Valilik, Kaymakamlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı.

Konunun ilçede yayın yapan bir internet sitesinde yayımlanmasının ardından Kaymakam Enver Özderin’i arayarak talimat veren Vali Mayda, iddiaların en kısa zamanda araştırılarak sonuçlandırılmasını istedi.


Vali Mayda, “Geleceğimiz olan çocuklarımızla ilgili bu tür konularda hassasiyetimiz en üst noktadadır. Kaymakam beye gerekli talimatı verdim. İddialar hemen incelenecek ve çocuklarımızın sağlığıyla kimsenin oynamasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.


İlçe Kaymakamı Enver Özderin ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Okullarımızı sürekli gezerek özellikle mutfaklarını teftiş ediyorum. Geçen hafta iki kez farklı okullara gittim ve mutfaklarını da gezdim. Ispanakta çıkan böcek olayı yeni oldu. Ondan da numuneler aldırarak İl Tarım ve Gıda Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı inceleme yapacak. Gereken neyse yapılacak.” diye konuştu.
www.kurtun.com adresli internet sitesinde “Birisi Bu Rezilliğe Dur Desin” başlığıyla yer alan haber şu şekilde: 
“İlçemizde taşımalı eğitim yapan okullara yemek dağıtımını üstlenen firmanın bariz hataları artık öğrencilerin ve öğretmenlerin canına tak dedirtti. Geçtiğimiz yıl özellikle 2. Dönem haftanın birçok günü farklı isimler altında aynı yemeği (bezelyeli patates) yollayan, içinde et olması gerekirken ya hiç et kullanmayan yada çok az kullanan ve bir gün önceden kalma ekmeği yollayan firmanın bu yılki son hatası affedilir gibi değildi. Geçtiğimiz hafta öğrencilere gelen ıspanak yemeğinin içinde çokça sayıda böcek çıktı. Bu durum hem öğrenci sağlığını tehlikeye atan hem de insani değerler açısından hiç de etik olmayan bir durumdur. Yemek şirketi defalarca ikaz edilmesine rağmen hatalarına devam etmektedir. Bu durumu siz değerli Kürtün halkının bilgisine sunmak istedim.”

VALİLİKTEN KONUYLA İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLEDİR;

Gümüşhane’de yerel bir haber sitesinde  “  Kürtündeki Yemek Skandalına Kaymakamlık ve Valilik El Koydu. ” ifadeleriyle yayımlanan haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur.

25 Aralık 2013 tarihinde Kürtün İlçesi Taşlıca Vali Gazi Şimşek Ortaokulunda taşımalı öğrencilere verilecek olan yemeğin okul idaresi tarafından yapılan kontrolünde, ana yemekte böcekler olduğu tespit edilmiş bu durum tutanak altına alınarak yemek öğrencilere servis edilmemiştir.

Durumla ilgili olarak Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Grup Başkanlığına aynı gün gerekli inceleme talebinde bulunmuş olup, yapılan soruşturma halen devam etmektedir.

Konu üzerinde hassasiyetle durulmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın uygun koşullarda yemek yemeleri için gerekli hassasiyet gösterilmektedir.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim