• BIST 9710.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 20 °C

YARGI, İKİ YABAN KEÇİSİNİN VURULMASINI DURDURDU

05.12.2022 13:36
YARGI, İKİ YABAN KEÇİSİNİN  VURULMASINI  DURDURDU
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü Gümüşhane Şube Müdürlüğü tarafından, biri Gümüşhane Merkez ilçe Gökdere Genel Avlağı’nda biri de Kelkit ilçesi Ünlüpınar Genel Avladığı’nda olmak üzere toplam iki

Gümüşhane dağlarındaki iki yaban keçisi tekesi ihale ile avlattırılacaktı.

YARGI, İKİ YABAN KEÇİSİNİN

VURULMASINI  DURDURDU

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü Gümüşhane Şube Müdürlüğü tarafından, biri Gümüşhane Merkez ilçe Gökdere Genel Avlağı’nda biri de Kelkit ilçesi Ünlüpınar Genel Avladığı’nda  olmak üzere toplam iki  yaban keçisi tekesi para ile avlattırılmak üzere ihaleye çıkılmıştı.

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu gereğince açık teklif usulü ile 11 Ekim 2022 Salı günü Tarım ve Orman Bakanlığı Rize Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapılması planlanan  ihale için ‘Hayvanları Koruma Vakfı Başkanlığı’nca Erzincan İdare Mahkemesi’ne dava açıldı. Erzincan İdare Mahkemesi  ise ihaleye yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Erzincan İdare Mahkemesi’i 2022/1601 Esas Nolu  6 sayfalık kararının son bölümünde şöyle denildi: “Açıklanan nedenlerle hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden yürütülmesinin durdurulmasına, 2577 sayılı Yasa’nın 20/A maddesinin 2. Fıkrasının “e” bendi uyarınca kesin olmak üzere 17.11.2022 tarihinde oy birliği ile karar verildi”   VİCDANLARI KANATAN BU İHALENİN İPTALİNİ YAZMIŞTIK

6 Ekim 2022 tarihli gazetemizde şunları yazmıştık:

“Gümüşhane dağlarının süsü ve zenginliği olan yaban keçilerinin hangi ad altında ve hangi sebeple olursa olsun ya da hangi mevzuat izin verirse versin devlet eliyle av turizmi adı altında avlattırılması vicdanları kanatıyor. Bu uygulamanın bir an önce sonlandırılmasını isteyen Gümüşhaneli vatandaşlarımız şunları söylediler: “Son yıllarda Gümüşhane dağlarına güzellik katan bu masum ve günahsız hayvanların  -çok yaşlandıkları bahanesi dahil- hangi ad altında olursa olsun vurdurulmasına karşıyız. Buradan devlet yetkililerimize sesleniyoruz, vicdanımızı kanatan bu ihale acilen iptal edilmeli ve tekeler vurdurulmamalıdır. Hiçbir gerekçe ve bahane Gümüşhane dağlarının süsü olan bu güzel hayvanların vurdurulmasına neden olamaz. Ve TBMM’nin çok değerli milletvekillerine de sesleniyoruz çeşitli gerekçelerle bu masum tekelerin avlattırılmasına müsaade eden mevzuat bir an önce kaldırılmalıdır.”

BUNDAN SONRA İNŞALLAH TEKRAR GÜNDEME GELMEZ

Gazetemiz Medya Danışmanı Hasan Pir, yaptıkları araştırmada, konunun “Hayvanları Koruma Vakfı Başkanlığı” nca yargıya taşınması sonucu ihalenin gerçekleşmediğini ve  Erzincan İdare Mahkemesi tarafından verilen kararla da ihalenin yürütülmesinin durdurulduğunu  belirterek Vakıf yetkililerine ve kararı veren Erzincan İdare Mahkemesi’ne hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim