• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 17 °C

YAKAMOZ GEÇLİK MERKEZİ AÇILDI

13.12.2013 11:11
YAKAMOZ GEÇLİK MERKEZİ AÇILDI
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gümüşhane Yakamoz Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen ‘Yakamoz Gençlik Merkezi’ Projesinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Gençlik merkezinin açılış programına Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda’nın eşi Müberra Mayda,Vali Yardımcısı Meral Uçar,  Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Müftüsü Dr. SüleymanAktaş, Kurum amirleri Parti Temsilcileri, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Meltem Irkın, Yakamoz Derneği Başkanı Kumru Taş ve vatandaşlar katıldı.

Projede hakkında bilgi veren ve projenin Gümüşhane’de lise ve üniversitede okuyan kız öğrencilerine yönelik olacağını belirten Yakamoz Derneği Başkanı Kumru Taş, gençlerin sosyal etkinliklere katılma fırsatlarının ve ihtiyaç duyacakları sosyal hizmetlerin sağlanacağı bir merkezin kurulduğunu söyledi. Gençlerin erişemedikleri sosyal ortamlardan faydalanabilmelerine fırsat doğuracağını vurgulayan Başkan Taş, yürütülecek olan projenin bir yıl süreceğini ve 14-29 yaş arasında 1000 bayan gencin yararlanacağını belirterek; “Yapılacak faaliyetler arasında gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, ders çalışabilecekleri bilgisayar ve internet imkanı bulabilecekleri arkadaşlarıyla beraber grup halinde çeşitli faaliyetler gezi, tiyatro, seminer, eğitim kursları vb. etkinlikler yapıp sosyalleşebilecekleri günün stres ve yorgunluğundan kurtarabilecekleri bir ortam hazırlamayı ve topluma faydalı bireylerin yetişmesini hedefliyoruz.Finansman desteğini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür eder, projenin gençlerimize ve ülkemize faydalı olmasını diliyorum."dedi.

Vali Yardımcısı Meral Uçar ise üniversite gençliğinin yoğun olarak bulunduğu ilimizde gençlerimizin zamanlarını faydalı ve verimli geçirebilecekleri bir merkezin açılışını yaptıklarını belirterek ;’Bizimen önemsediğimiznoktagençlik merkezinin bütün ihtiyaçları bir yıl süresince proje kapsamındabakanlığımız tarafından finanse edilecek karşılanacak bir yılın sonunda da bu merkezin kendi kendini idare edilebilecek pozisyona gelmesidir. Kurumlar olarak hepimizin destekleriyle bu sağlanacaktır. Böylesine faydalı merkezin açılmasından dolayı öncelikle Yakamoz derneğine ve emeği geçen herkese canı gönülden kutluyorum. İlimizi hayırlı olmasını temenni ediyorum ’diye konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı Yakamoz Gençlik merkezinin öğrencilerin daha pozitif daha katılımcı daha topluma yararlı birey olma noktasında yetişmelerine katkı sağlayacağını belirtti. Başkan Canlı başlanan nokta ile gelinen nokta arasında fark ne kadar çok olursa derneğin ve projenin amacının da o oranda iyi olacağını belirterek Emeği geçen ve destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığına, Yakamoz derneğine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyelerin kurdelasını kestiği açılışta davetliler gençlik Merkezini gezdiler. Eğitim sınıfında Ebru Sanatının yapıldığı gören Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda’nın eşi Müberra Mayda, Ebru sanatı yaptı.

Program Gümüşhane Müftüsünün duası ve kokteyl ile sona erdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim