• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 19 °C

Yaban Hayatı Fotoğrafçılığı Konuşuldu

15.12.2017 08:32
Yaban Hayatı Fotoğrafçılığı Konuşuldu
Doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Aykut İnce’nin konuşmacı olarak katılımıyla “Yaban Hayatı Fotoğrafçılığı ve Doğada Yaşam” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Yaban Hayatı Fotoğrafçılığı Konuşuldu

Doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Aykut İnce’nin konuşmacı olarak katılımıyla “Yaban Hayatı Fotoğrafçılığı ve Doğada Yaşam” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Aykut İnce’nin katıldığı “Yaban Hayatı Fotoğrafçılığı ve Doğada Yaşam” adlı söyleşi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi.

Aykut İnce, konuşmasına insan ve hayvan ilişkisini anlatarak başladı. İnce, insanların ve hayvanların iç içe bilmediğimiz zamanlardan bu yana yeryüzünde yaşadığını belirterek kavimler göçünden sonra hayvanların evcilleştirilmeye başlandığını, büyük bir kısmınınsa yabani kaldığını söyledi.

İnce, "Artık yaban hayatı fotoğrafçılığının tanımını değiştirip yaban hayatının görselliği, üreticiliği ve üreticisi gibi kavramlara gitmek zorundayız. Yabani hayatın sadece fotoğraf çekerek belirtilmesi oldukça yanlış. Fotoğrafın yanında video ve resim çalışmaları gibi faaliyetlerin de yapılması gerekiyor. Farkındalık yaratmak için sosyal medyadaki çalışmalarda fotoğraf, film ve sanata ihtiyaç var" dedi.

“Doğadaki Hayvanları Anlamanın Yolu Kendinizi Anlamaktan Geçer”

Yaban hayatında çok ilginç detaylar olduğunu dile getiren İnce, “Başarılı ve başarısızlık bu ilginç detaylarda gizlidir. Bu bilgilere ulaşmanın yolu okumaktır ya da yaptığı işi yakından takip etmektir. ‘Başarı’ kesinlikle tesadüfi değildir. Üzerinde çalışılmayan hiçbir şeyde başarıdan bahsedilemez. Tesadüfi gelen birtakım olgular olabilir, fakat hayran duyulacak işler değildir” diye konuştu.

İnce, ‘Yaptığımız işin içinde yaşamayı da bilmemiz gerekir. Bu sayede doğadaki hayvanları anlamanın yolu kendinizi anlamaktan geçer’  ifadelerini kullanarak konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Fotoğraf makinesini elinize aldığınız zaman ‘ne çekeyim?’ dersiniz. Bu da sizi düşünmeye iter. Düşünmekse bilime iter, insanı insan olmaya götürür. Bu süreci bilim ve sanatla birleştirirseniz toplumu medeniyete götürür.”

Söyleşi programı Aykut İnce’ye plaket taktim edilmesinin ardından sona erdi. 

Haber&Fotoğraf: Fazıl Ballı

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim