• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 17 °C

VEKİLE ANLAM VEREMEDİK

28.08.2015 20:44
VEKİLE ANLAM VEREMEDİK
Vekile anlam veremedik.

Gazetemiz tarafından yaklaşık dört aydır hiçbir programda, açılışta ve ziyarette resmi, ismi ve haberi yayınlanmayan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın’ın son seçim sürecine girilirken paniklemesi dikkatlerden kaçmadı. Kendi talebi ve isteği üzerine haberleri ve yayınları yapılmayan Aydın’ın son zamanlardaki çabaları ve insanları bu çabalara alet etmesi garip karşılandı. Bir milletvekilinin bir kısım medyayı yanına diğerini karşısına alarak savaş çıkarma çabasına ise halk anlam veremedi.

 HABERLERİMİ YAPMAYIN ÇELİŞKİSİ

       Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ve gazetemiz arasında gelişen diyaloglar gazetemiz açılış tarihine dayanıyor. Gazete İmtiyaz Sahibi Bekir Bulut’un sözlü ve yazılı açılış davetlerine “siz kimsiniz”, “sahibi belli olmayan gazete” gibi hakaretlerle ret cevabı vermesiyle süreç başladı. Olay Gazetesini tanımadığını söyleyen Aydın’ın gazetemiz yayın hayatına girdiği ilk 6-7 ayından itibaren her türlü haberine yer verildiği, üstelik kendi danışmanlarının da kendisiyle ilgili haberleri kurumsal mailimize göndermesi gazetemizi tanımayan Aydın’ın kendisiyle çeliştiğinin ifadesi olarak yorumlandı. Kendilerine iletilen her türlü röportaj ve görüşme talebine yine aynı hakaretlerle ret cevabı vermeye devam eden Milletvekili Aydın, yılların deneyimli gazetecisi ve Gümüşhane’nin en tecrübeli basın ismi İbrahim Özdemir’i de aynı şekilde fırçalayarak ret cevabını yineledi. Milletvekili Aydın, ayrıca İbrahim Özdemir kendisiyle konuşmasında “Sayın Vekilim, biz sizden reklam istemiyor, para istemiyor, torpil istemiyoruz, sadece röportaj yapmak istiyoruz” söylemine karşılık “Haberimi de reklamımı da yapmayın kardeşim” diyerek kapıları tümden kapadı. Bunun üzerine gazete yönetimi Sayın Vekilin danışmanıyla 12.05.2015 tarihinde yazışarak “ Vekil beyin talebi üzerine bir daha haber yapılmayacağını” ileterek kapıları tümden kapadı.

KONU NE OLURSA OLSUN BASINI SAVUNAN VEKİL

Tüm bu gelişmeler üzerine son günlerde yaşanan gelişmelerde vekil, basının sansür uyguladığını, operasyon yaptığını gündeme taşımaya çalışması, gazete yönetimimiz tarafından büyük şaşkınlıkla karşılandı. Konuyu bilen okuyucularımızın da şaşırdığı bu durum üzerine böyle bir izahat verilmeye gerek duyuldu. Kendisinin kamuoyunda “basın yanlısı” vekil olarak anılmasına sebep olan, geçtiğimiz aylarda yaşanan “Yerel bir gazetenin yürüttüğü karalama kampanyasına istinaden Ak Parti Belediye Başkanı’nı hedef alan haberler üzerine, Belediye Başkanı’nın şikayeti” hususunda tereddüt etmeden “Basının yaşamasına engel olmak kabul edilebilir değildir” diye en üst sıradan yapılan açıklamasıydı. Bu yüzden şimdi çıkıp basını birbirine düşürmek üzere iki yerel gazeteyi olmadık şekilde karşı karşıya getirmesi halk tarafından tepkilere yol açtı. Kaldı ki gazetemiz kendisiyle alakalı yaklaşık 4 aydır haber yapmamakla birlikte bugün bu konudaki telaşı ve kendisine yakın gazetelerle gerçekleştirdiği saldırı ve hakaret furyası, bu gazetelerin üçer beşer dağıtılarak infial uyandırmasıyla son noktaya taşındı.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALARA İSİMLERİN ALET EDİLMESİ

Yaşanan süreçte Vekil Beyin herkesi bey huzur etmesinin yanında konuyla alakalı olmayan kişileri de bu sürece katarak konunun büyütülmesi, çelişkileri de beraberinde getirdi. Gazetemizde yazılı ve sözlü olarak haber yapılmadığını kendisinin de bilmesine rağmen insanları birbirine düşürecek bir hareketle kamuoyunun ayağa kaldırılması ise garip karşılandı. Bürokratlara ve seçilmişlere talimatlar yağdırarak “fotoğrafı götürüp derhal haberi karşı haberle cevaplayın” dediği iddia edildi.  İddiasında “Ucuz Mühendislik” tabirinin kullanılmasına işaret etmesi paniğin boyutlarını gözler önüne serdi. Bugüne kadar hiçbir açılışta, vekil ve bakan ziyaretlerinde, köy ziyaretlerinde haberi yapılmayan ve resmi konulmayan Sayın Vekilin bu tavrının, birbirinden değerli insanların yaşadığı Avşarbeyli köyüne ve gazetemizle samimi dostlukları bulunan köylülere denk getirilerek yanlış anlaşılmalara yol açması hususu gün geçtikçe fark ediliyor. Halktan hiçbir kesimle sorunu olmayan ve samimi dostlukları bulunan gazetemizi bu duruma sürüklemesinden ötürü Sayın Vekili halkın takdirine sunuyoruz.

GAZETELERLE KENDİ BAŞKANINI VURMAK

Bu haberleri ve gelişmeleri takip ederken, kendine yakın gazetelerden, kendi Partisi olan AK Parti’nin Belediye Başkanı hakkında yaptırdığı haberlerde, seçim üzeri partisine bu denli zarar vermesi dikkatlerden kaçmadı. Hatta kendisiyle arasında yaşanan bu olaylara AK Parti Belediye Başkanı’nı alet etmesine kimse anlam veremedi. Partililere bu konu sorulduğunda ise seçim sürecine girerken Vekil beyin bu şekilde davranmasına anlam veremediklerini iletmeleri, konunun vahametini gözler önüne serdi. Kamuoyunda AK Parti’nin vekil adayını değiştirmesinin vakti geldi yorumları ön plana çıktı. Çünkü konu hakkında görüşleri alınan insanların artık huzursuzluk ve çatışma istemediklerini çekinmeden beyan etmesi, Gümüşhane’de yeni bir dönemin gerekliliğini hissettirmeye başladı.

BİR OPERASYON VARSA USTA MÜHENDİS BELLİ

Gazetemiz kurulduğu günden beri objektif ve kurumsal haber yapmaya çalışıyor. Kimsenin izni ve müsaadesi olmadan haberlerini yayınlamıyor, eleştirileri ve kamuoyunu ilgilendiren haberleri de sonuna kadar irdeleyip yayına koyuyoruz. Kimse hakkında da bugüne kadar “operasyon” diye tabir edilecek bir habere imza atmadık. Kaldı ki basit bir “benim haberimi yapmayın kardeşim” sözünün bugünlerde operasyon veya mühendislik diye nitelendirilir olması dikkatleri “asıl mühendislik oyunlarına” çevrilmesine neden oldu. Geçtiğimiz günlerde aynı gün 3 yerel gazetede de aynı resim ve aynı metinle yayınlanan ve tek kalemden çıkıp servis edildiği ve bu kalemin ve danışmanın kime ait olduğu bilinen “Bahçecik Barajı İhale Aşamasında” haberindeki mühendislik dehşet vericiydi. Konuyu yakından bilen ve takip edenlerin de tepkisine yol açan bu “mühendislik harikası” haberde “Bahçecik Barajı” konusunda çabası ve emeği kat be kat kendinden fazla olan ve girişimlerini yapan şahısların ve makamların ismini ve fotoğrafını kullanmadan haber yapması kamuoyunun dikkatlerinden kaçmadı. Operasyon diye nitelendirilen bu haber girişiminin farkında olan okuyucularımız asıl “ Operasyon ve Mühendislik” uzmanlarının kim olduğunu bildiklerini ifade etmesi bizler tarafından mutlulukla karşılandı. Kendine yakın gazetelere talimatlarla haber yaptırıp destek oluşturduğu ve dilediği il ve ilçe başkanlarından belediye başkanlarına kadar bu gazetelerle baskı oluşturduğu iddia edilen Sayın Vekilin, bu tavırlarıyla da operasyonların adresini göstermesi manidar karşılandı. Hatta gazete sahiplerinden olan bir aile ferdini de kendisine danışman yaparak ikinci devlet desteğini bu gazetelere açması ise sitem konusu olmaya başladı.

OPERASYONLARINA ERTESİ GÜN DÜZELTME YAYINLADILAR

“Ucuz Mühendislik” diye nitelendirerek haber yaptırıldığı iddia edilen gazete, birilerinin isimlerini ve kimliklerini kullanarak haber kaynağına gitmeden haber yaptığının belirlenmesi üzerine ertesi gün düzeltme yayınlamak zorunda kaldı. Avşarbeyli Köyü Muhtarının beyanı değildir diye düzeltme yapmak zorunda kalan gazete “yaptığı operasyon elinde patladı” yorumlarına neden oldu. Muhtarın sadece Vekil beyin köyümüze teşrif ettiklerinin haberinin yapılmasını istediklerini belirtmesi üzerine muhtarın ağzından yapılan iftira ve hakaretlere düzeltme yapmak zorunda kalan gazete yetkilileri “bu yazılar muhtarı değil gazetemizi bağlar” şeklinde bir açıklama yapmak zorunda bıraktı.

PARTİLİLER BİLE MUZDARİP

Şehrimize getirilen yatırımlarda hiçbir katkısı ve desteği olmadığını söyleyen partililer tarafından, şükredilen başka bir konu ise “Üç dönem Kuralı” oldu. Devletinden hükümetine, milletinden vekiline kadar bu makamlarda hizmet etmiş insanlara sonuna kadar saygı gösteren Gümüşhane insanı, hiçbir hakaret ve isyan göstermeden sabrederek, vekillik döneminin bitmesini bekledikleri Milletvekili Kemalettin Aydın’ın son dönemi olması vesilesi ile de süreci sonuna kadar yakından takip edecekler gibi görünüyor.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim