• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 16 °C

VALİ TAŞBİLEK’TEN SÜLEYMANİYE İÇİN YATIRIM ÇAĞRISI

25.01.2021 10:39
VALİ TAŞBİLEK’TEN SÜLEYMANİYE İÇİN YATIRIM ÇAĞRISI
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Süleymaniye Kayak Merkezi yatırım programı için GÜSİAD üzerinden iş dünyasına çağrıda bulundu.

VALİ TAŞBİLEK’TEN SÜLEYMANİYE İÇİN YATIRIM ÇAĞRISI

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Süleymaniye Kayak Merkezi yatırım programı için GÜSİAD üzerinden iş dünyasına çağrıda bulundu. 

Vali Taşbilek, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay’la birlikte merkezi İstanbul’da bulunan Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneğinin (GÜSİAD) Genel Başkanı Yüksel Yalçın ve başkanlık divanı ile bir araya geldi.

Programda gündem Süleymaniye Kayak Merkezi olurken, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Valiliğinin uzun zamandır üzerinde çalıştığı Süleymaniye Kayak Merkezi ve Turizm Merkezi projesinde, kamu yükümlülüğü alanında çalışmaların proje ve finans kaynağı konusunun büyük ölçüde tamamlandığını, bundan sonraki süreçte Gümüşhaneli yatırımcı firmaların ilgilerini beklediklerini söyledi.

Vali Taşbilek, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere devlet tarafında gereken tahsislerinin yapıldığını, bu finansmanla Gümüşhane merkezden Süleymaniye Kayak merkezine teleferik ve kayak pistleri arasındaki telesiyejlerin ve varış noktasındaki dinlenme ve transfer kısmının, bağlantı yollarının yapılacağını ifade etti. 

Teleferiklerin getirildiğini ve hava şartlarına bağlı olarak montajlarının yapılacağını, bir olumsuzluk olmazsa hedeflerinin 2022 yılı kışında kayak pistini hazır etmek olduğunu kaydeden Vali Taşbilek, bundan sonra başta GÜSİAD üyeleri olmak üzere Gümüşhaneli iş insanlarından kayak merkezinin başında otel ve diğer yatırımların, eğer mümkünse futbolcular için antrenman sahası, villa tipi pansiyonlar ve diğer aktiviteler için yaz kış doğa turizm kapasitesinin mümkün olabileceğini belirtti ve bunun için Gümüşhane Tanıtım Turizm Kültür AŞ gibi bir şirketin kurulumu ile bu girişimlerin yapılması için gereken her türlü desteğe Valilik ve Belediye olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise bundan sonraki aşamada konuyu yönetim kurulu ve sonrasında projeye destek verebilecek genişletilmiş bir toplantıda yatırımın detayını gündeme alacaklarını, pandemi şartlarının müsaade ettiği ilk fırsatta yerinde inceleme için Gümüşhane ziyareti yapabileceklerini ifade ederek “Bu çalışma bugün itibarı ile arzuladığımız noktaya gelmiştir” dedi. Bundan sonra daha net ve somut girişimlerin konuşulması gerektiğini vurgulayan Yalçın, bu projeye destek verecek Gümüşhaneli iş adamlarının çabalarını yönlendireceklerini belirtti.

Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı (GÜKAV) Başkanı Prof.Dr.Kenan Aydın ise GÜSİAD olarak Süleymaniye Kayak Merkezi ve Kış Sporları Turizm Merkezi projesi için çok gayret ettiklerini, bugün gelinen noktada Vali Taşbilek ve devlet yetkililerine teşekkür ederek projenin gelişimi için Üniversite Vakfının da içinde olacağı destekle tüm enerjilerini kullanacaklarını kaydetti.

Programda Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, GTSO Başkanı İsmail Akçay da Vali Taşbilek’in öneri programının önemini vurgulayarak destek beklediklerini ifade etti.

Programa Muammer Beyaz, Cahit Karakullukçu, Ali Gül, İlker Keleş, Yaşar Topçuoğlu ve Yüksek Mimar Burak Dolu da katıldı.

Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim