• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

Vali Taşbilek, Torul Kirazlık Köyündeki proje ile ilgili bilgi verdi. GÜMÜŞHANE’NİN İLK ZİPLİNE PPROJESİ TAMAMLANDI

06.01.2022 12:29
Vali Taşbilek,  Torul Kirazlık Köyündeki proje ile ilgili bilgi verdi.  GÜMÜŞHANE’NİN İLK ZİPLİNE PPROJESİ TAMAMLANDI
Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Kirazlık köyü sınırlarındaki Torul Baraj gölü üzerinde kurulan zipline tesisinin mekanik bölümleri tamamlandı.

Vali Taşbilek,  Torul Kirazlık Köyündeki proje ile ilgili bilgi verdi.

GÜMÜŞHANE’NİN İLK ZİPLİNE PPROJESİ TAMAMLANDI

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Kirazlık köyü sınırlarındaki Torul Baraj gölü üzerinde kurulan zipline tesisinin mekanik bölümleri tamamlandı. 

2021 yılı içerisinde yapımına başlanan ve ilin turizm çeşitliliğinin artırılmasına önemli katkılar sağlayacak yatırım 1 milyon 287 bin TL’ye mal oldu. 

DOKA Hibe Kapsamı Programı Kapsamında Torul İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Gümüşhane Valiliği İl Özel İdaresi eş finansman desteğiyle hayata geçirtilen projede içerisinde tek yön çift halat 550 metre mesafeli zipline mekanik tesisi, yürüyüş yolu ve macera parkının yanında kamelyalar, çay bahçesi ve otopark bulunuyor.

“Bu Proje Bölgemizde Yapılan En Kapsamlı Zipline Projesi”

Yapımı tamamlanan yatırımla ilgili değerlendirmede bulunan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, tarihiyle, coğrafyasıyla yeni turizm konseptinde insanların en çok aradığı, istediği şeylerin Gümüşhane’de fazlasıyla bulunduğunu kaydederek, “Bölgemiz geçmişiyle, bugüne taşıdığı değerleriyle doğa, tarih ve kültür turizmi açısından hak ettiği yerlere gelebilmesi amacıyla bu çalışmaları yapma gayretindeyiz. Valiliğimiz ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının katkılarıyla Torul Barajımız üzerine çok güzel bir zipline hattı ve doğa parkı oluşturma çalışmalarımız çok büyük oranda tamamlandı. Projede olmayan bir kısım ilaveleri de projeye ekliyoruz. Yaptığımız tesisin hemen yanı başındaki binayı bir cafe restoran olarak düzenlemek için çalışmalarımızı başlattık. Yine, aynı zamanda düzenlediğimiz alanın hemen alt tarafında bir tırmanma platformu ve çocuklarımızın eğlenebileceği oyun alanı yapacağız inşallah. Bunlarla ilgili de gerekli nakdi desteği sağlayacağız. Bu proje bölgemizde yapılan en kapsamlı zipline projesi. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma İdaresi ile hazırladığımız projelerin hayata geçirilmesinde büyük desteklerini gördüğümüz Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank başta olmak üzere, projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde çok değerli katkıları ve çabaları olan önceki ve şimdiki Torul Kaymakamlarımıza, Ajans Genel Sekreterine, teknik personellerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim