• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 15 °C

VALİ MEMİŞ’TEN İNCELEME

17.06.2017 12:26
VALİ MEMİŞ’TEN İNCELEME
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile birlikte Gümüşhane ve Torul arasında bulunan Harmancık Köyü’nde 26 dönüm arazi üzerinde yapımına devam edilen Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile birlikte Gümüşhane ve Torul arasında bulunan Harmancık Köyü’nde 26 dönüm arazi üzerinde yapımına devam edilen Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) inşaatını incelemede bulundu.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen ve toplamda 9 milyon Euro’ya mâl olması planlanan projenin inşaatının son durumu hakkında İŞGEM inşaat işleri müşavirlik firması takım lideri Francisco Guerrerio ve DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serkan Atabaş’tan bilgi alan Vali Memiş, bu projenin Gümüşhane OSB içerisinde yapılmasını çok istediğini belirterek, şunları söyledi:

“Çünkü burada doğalgaz yok ama OSB’de var. Dolayısıyla kişisel kanaatim bu projenin yerinin zamanında doğru tespit edilmediği yönünde. Ama eğer biraz daha gecikseydik projenin iptal olma riski vardı bu sebeple de yapmak durumunda kaldık. Yine de burası bizim için çok önemli. AB’ye, müteahhit firmaya ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Gümüşhane’ye 9 milyon Euro’luk bir değer katıyorsunuz. Biz bunun çok faydasını göreceğiz inşallah.” dedi.

Süleymaniye Yolu Asfaltlanıyor

Vali Memiş, beraberindekilerle birlikte daha sonra Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesi’ne giden yolun asfaltlanma çalışmalarını inceledi.

İl Özel İdaresi tarafından asfalt çalışması yapılan yolda Genel Sekreter Ekrem Akdoğan ve Şube Müdürlerinden bilgi alan Vali Memiş, asfaltlanma çalışmalarının en kısa zamanda bitirileceğini söyledi.

Memiş, Süleymaniye Mahallesi’nin Gümüşhane turizmi için olmazsa olmazı olduğunun altını çizerek, Burası tarihi dokusuyla Doğu Karadeniz bölgesinin Safrabolusu, Beypazarı gibi olacak” dedi.

Yolun asfaltlanmasını ve mahalle içerisindeki doğal taş parke işlerini bizzat yerinde gördüklerini dile getiren Vali Memiş, “Ön çalışma olmasına rağmen tarihi eserler daha görünür oldu. Bunların restorasyonu ve altyapının bitirilmesiyle birlikte 2017’de burayı bitirmiş ve bütün turistlere açmış olacağız. Her geçen gün, hafta, ay buradaki değişimi hep birlikte göreceksiniz ve inşallah sadece bizler değil bu faaliyetler tamamlanınca turistlerle birlikte dolaştığımızı göreceksiniz. Burayı biz adeta bir Safranbolu, Beypazarı gibi yapmayı hedefliyoruz. Ama oraları taklit etmeyeceğiz. Buranın özgün özelliklerini, yapısını, tarihi dokusunu koruyacağız. Burası hem doğa hem tarihle Doğu Karadeniz bölgesinin tarihi dokusuyla birlikte Safrabolusu, Beypazarı gibi olacak” diye konuştu.

“Süleymaniye geçmişine sahip çıkıyor ve geleceğe emin adımlarla ilerliyor”

Süleymaniye’nin bir hoşgörü merkezi olduğunu kilise ve caminin yan yana bulunduğunu ifade eden Vali Memiş, “Biz bunların onarımını, restorasyonunu yapıp turizme kazandıracağız ve burası önümüzdeki aylarda turistle dolacak. Burada bir butik otel yapma planımız ve hedefimiz var. Şehir merkezine 1,5 kilometre mesafede. Şehir merkezinde 5 yıldızlı otelimiz 2 ay içinde tamamlanıyor. Burası şehirle entegre bir yer. Şehirdeki turizm yatırımlarının tamamını Süleymaniye’de planlıyoruz ve buraya odaklanacak. Süleymaniye geçmişine sahip çıkıyor ve geleceğe emin adımlarla ilerliyor” ifadelerini kullandı.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim