• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 16 °C

Üniversiteler Arası İşbirliği Konuşuldu

19.02.2020 10:41
Üniversiteler Arası İşbirliği Konuşuldu
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) 2020 yılı ilk üst kurul toplantısı, bu yılın dönem başkanlığını da yürütecek olan Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) 2020 yılı ilk üst kurul toplantısı, bu yılın dönem başkanlığını da yürütecek olan Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Görüşmelerde, DOKAP Bölgesinde yer alan üniversiteler arasında eğitim-öğretim, sanat ve kültür, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma konularında işbirliği yapılması ele alındı. 2019 yılının kısa bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, Üniversiteler Birliği’nin 2020 yılı faaliyet planlaması da görüşüldü.

Toplantı sonunda üniversite rektörleri ve rektör yardımcıları ilk olarak Su Ürünleri Fakültesi bünyesindeki Türkiye’nin tatlı su balıklarının örneklerinin yer aldığı Balık Müzesi’ni, ardından ise Tıp Fakültesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

Gümüşhane Üniversitesi akademik personelinin proje çalışmalarında önemli katkı sağlayacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, katıldığı toplantı hakkında, “ÜNİ-DOKAP 2020 yılı ilk üst kurul toplantısına Gümüşhane Üniversitesi olarak katılım gösterdik. Üniversiteler arasında eğitim-öğretim, sanat ve kültür, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma gibi konularda işbirliğinin ele alındığı son derece verimli bir çalışma oldu. Bilindiği üzere 2019 yılı içerisinde Gümüşhane Üniversitesi olarak bölgesel kalkınmanın ve üniversitelerarası işbirliği çerçevesinde çeşitli bilimsel, kültürel programlar ile projeler düzenledik. Bilgi çağının gerektirdiği teknolojiyi üretme yeteneğine sahip nitelikli insanları yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Tabi bunu tek başımıza yapmamız mümkün olmadığından, üniversitelerimiz arasında bilgi ve projeler gibi konularda görüş alışverişi içerisinde olmamız gerekiyor. Bundan dolayı üniversitelerarası yapılan her türlü çalışmayı destekliyoruz. ÜNİ-DOKAP 2020 dönem başkanlığını yapan Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a, katılan tüm rektörlerimize de saygı ve selamlarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.

Dönem başkanlığını Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın yaptığı toplantıya; Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile birlikte Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve DOKAP Başkanı Yusuf Mengi de katılım sağladı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim