• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

21.02.2020 10:37
ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Gümüşhane Üniversitesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Altyapı, personel, eğitim, ARGE, etkinlik, öğrenci, çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Gümüşhane Üniversitesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Altyapı, personel, eğitim, ARGE, etkinlik, öğrenci, çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri” gibi alanlarda Gümüşhane Üniversitesi ile işbirliği yapacak.

İmzalanan protokol çerçevesinde Gümüşhane Üniversitesi toplantı salonunda bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Günay Çakır, Şube Müdürleri ve ilgili konu uzmanları katıldı.

Söz konusu protokol kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Gümüşhane Üniversitesi işbirliğinde, altyapının ortak kullanımı, personel ve eğitim, ar-ge, öğrenci, etkinlik, çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri ile diğer tarımsal konularda ortak çalışmalar yapılması planlanıyor.

İmzalanan protokolün içeriği ise şöyle:

-Altyapı ortak kullanım hareketliliği kapsamında; Gümüşhane Üniversitesinin bölgenin ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkılarını üst düzeye çıkarmak amacıyla laboratuvar ortak kullanımına ilişkin iş birliğinin güçlendirilmesi.

-Ar-Ge kapsamında; Tarımsal üretimde yerel düzeyde sektörel/bölgesel gelişme alanlarında katma değer sağlayacak Ar-Ge çalışmalarının yapılması.

-Öğrenci programı kapsamında; Üniversite öğrencilerinin mesleklerinde tecrübe kazanmak amacıyla Mesleki Eğitim Kanunu ile Müdürlük tarafından belirtilen kriterler ve bütçe imkanları çerçevesinde Müdürlük bünyesinde stajyer öğrenci alınması.

-Etkinlik programı kapsamında;  Yöresel marka, coğrafi işaret ve tescil potansiyeline sahip ürünlerin tanıtımı için iş birliği yapılması.

-Çiftçi Eğitimi ve Tarımsal Yayım Hizmetleri kapsamında ise Gümüşhane tarımında verimliliğin artması, maliyetlerin düşürülmesi ve tarımda sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla yeni bilgi ve teknolojilerin çiftçiye hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasına yönelik de işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Protokol kapsamında Tarım İl Müdürlüğü ile Gümüşhane Üniversitesi işbirliğinde 32 tarımsal konuda ortak çalışmalar yapılacak.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim