• BIST 9692.61
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 16 °C

ÜNİVERSİTE GÜVENLİK TOPLANTISI VALİ TAŞBİLEK BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

23.09.2022 14:07
ÜNİVERSİTE GÜVENLİK TOPLANTISI VALİ TAŞBİLEK BAŞKANLIĞINDA YAPILDI
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 22 bini aşan öğrencisiyle Gümüşhane Üniversitesinde eğitim öğretimin başladığını ve devletin aldığı tedbirler sayesinde barınmayla ilgili bir sorun olmadığını söyledi.

ÜNİVERSİTE GÜVENLİK TOPLANTISI VALİ TAŞBİLEK BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 22 bini aşan öğrencisiyle Gümüşhane Üniversitesinde eğitim öğretimin başladığını ve devletin aldığı tedbirler sayesinde barınmayla ilgili bir sorun olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başladığı Gümüşhane Üniversitesinde “Üniversite Huzur ve Güveni Artırma İl Komisyon Toplantısı” Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleştirildi.

Üniversitede eğitim-öğretimin özgür ve güvenli bir ortamda sürdürülmesi, ortaya çıkacak çatışma ve kavgaların zamanında engellenmesi ve meydana gelebilecek müessif olayların önlenebilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantı Üniversite Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek ve ilgili kurum amirlerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Kamuran Taşbilek, üniversitede sağlıklı bir şekilde eğitim öğretim faaliyetlerini yürütebilmesi için üzerine yük düşen bütün kurumların temsilcileriyle bir araya geldiklerini hatırlatarak, amaçlarının bir huzur şehri olan Gümüşhane’ye gelen 22 binin üzerindeki üniversite öğrencisinin sağlıklı, huzurlu şekilde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmelerini sağlayabilmek olduğunu söyledi.

Üniversitede eğitimin başladığını hatırlatan Vali Taşbilek, “Allah’a şükür devletimizin aldığı tedbirlerle gelen evlatlarımızın hepsi ilimizde hiçbir sıkıntı yaşamaksızın öncelikle barınma sorunu, arkasından da en güvenli, en sağlıklı bir şekilde eğitimlerinin nasıl olması gerektiği noktasında istişarelerde bulunacağız. Almış olduğumuz tedbirleri tekrar gözden geçireceğiz. Üniversitemizin bizden öğrencilerimizin sağlıklı, güvenli eğitim almaları noktasında beklentileri, talepleri nelerse onları tekrar değerlendireceğiz” dedi.

Gümüşhane’de barınmayla ilgili devletin aldığı tedbirler sayesinde bir sorun kalmadığını ifade eden Vali Taşbilek, “Okullarımızı huzurlu ve sağlıklı bir şekilde açtık. Yeni gelen ek yerleştirmelerde de illaki barınma noktasında etkileri olacaktır onunla ilgili de arkadaşlarımız çalışmalarını yapacak. İnşallah sağlıklı barındıkları, sağlıklı yaşadıkları, güvenli, huzur buldukları bir şehirde 22 binin üzerinde üniversite öğrencisini şehrimizde konuk etmek, buranın evlatlarının da burada daha sağlıklı, daha huzurlu, daha güvenli şekilde eğitim görmelerini sağlamak için devletimiz her bir kurumuyla bütün tedbirlerini almış vaziyette. Kazasız, belasız, hayırla geçecek bir akademik yıl diliyorum” diye konuştu.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise hem güz hem de bahar yarıyılında bu toplantının yapıldığını belirterek, “Hali hazırda 21 bin 400 öğrencimiz kaydolmuş durumda ve eğitim öğretimini sürdürüyor. 750 öğrencimiz de 1. ek yerleştirme sonucunda üniversitemize geldi. Yani 22 bin 200 civarında bir öğrencimiz olacak. Sizlerin destekleriyle, hepinizin katkılarıyla şu ana kadar bir problem yaşamadık inşallah bundan sonra da yaşamayız. Yaz döneminde ilçelerde otelleri yurtlara dönüştürmek de dahil birçok tedbiri müdürümüz aldı. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Kayıt döneminde yine sayın Valimizin talimatlarıyla kamu kurumlarımızın misafirhaneleri öğrenciler için kullanıldı. Hali hazırda şu an 1 Iraklı öğrenciyi misafir ediyoruz o da kayıt bekliyor. Bu yıl herhangi bir sorun yaşamadık. Bu süreci sıkıntısız atlatmamızda katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından toplantıda ilgili kurumların üniversitedeki durum ve sorunların ele alındığı sunumlar gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Vali Taşbilek ve beraberindekiler öğrenciler için açılan bilgilendirme stantlarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı, yolda karşılaştıkları öğrencilerle sohbet etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim