• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 23 °C

“UMUT YOLUNDA” ÇIKTI

28.03.2023 12:11
“UMUT YOLUNDA” ÇIKTI
Kelkitli eğitimci-yazar Murat Tok'un 1916 muhacirlik yıllarını kaleme aldığı "Umut yolunda" adlı roman Luna Yayınlarından çıktı.

“UMUT YOLUNDA” ÇIKTI

Kelkitli eğitimci-yazar Murat Tok'un 1916 muhacirlik yıllarını kaleme aldığı "Umut yolunda" adlı roman Luna Yayınlarından çıktı.

Osmanlı Devleti'nin 1.Cihan Harbine girmesi, Sarıkamış harekatı, Kop Savunması, Rusların Gümüşhane ve Çevresini işgali ve akabinde yaşanan göç dramının çarpıcı şekilde işlendiği kitap 190 sayfadan oluşuyor.

Romanda okuyanın mutlaka kendinden bir şeyler bulacağı, acı ve matem dolu hikayeler, açlık ve sefaletle gelen işgal yılları, umutlar, kaybedişler, sarılamayan yaralar, bulaşıcı hastalıklar gibi olaylar sıkmayan bir üslupla ve kronolojiye dayalı şekilde ele alınıyor.

Tarihi gerçeklere uygun olarak konuların ele alındığı, sade ve akıcı bir üslupla okuyucuya sunulduğu romanda işgal yılları, ortak acılar, göç yolunda yaşananlar, eşkıya baskınları, Ermeni vahşeti, gurbet, memleket sevgisi ve umutla ortaya seriliyor.

Tarihi romanlar bir dönemi anlamak ve aydınlatmak için çok önemli kaynaklar olduğunu kaydeden Murat Tok, eseri hakkında şunları söyledi: “Tarihimizi iyi okuyup anlamamız gerekir. Aksi halde tarih bizler için tekerrür eder. Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu eseri yazmaktaki gayem okuyucuya özellikle de geleceğimiz olan gençlere vatan ve devlet sevgisi ile tarih şuuru konusunda farkındalık oluşturabilmek. Temennim okuyucu ile gönül köprüsü kurarak geçmişin tozlu, karanlık ve meçhul yollarında yürüyebilmek.”

Murat TOK kimdir?

1976 Gümüşhane/Kelkit/Kılıçtaşı doğumludur. İlk ve ortaöğrenimini doğduğu yerde, yükseköğrenimini ise Erzurum Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Tarih Öğretmenliği Bölümü'nde tamamladı. 2001 yılında Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak meslek hayatına başladı. Çeşitli okul ve kurumlarda, yaklaşık 20 yıl yöneticilik ve öğretmenlik yaptı. Hâlen öğretmenlik mesleğine devam etmektedir. Birçok yerel gazete ve dergide yazıları yayımlandı. Evlidir ve üç çocuk babasıdır.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim