• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 20 °C

ULUSLARARASI BOCCE FEDERASYONUNA GÜMÜŞHANELİ BAŞKAN

29.05.2018 12:49
ULUSLARARASI BOCCE FEDERASYONUNA GÜMÜŞHANELİ BAŞKAN
Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Arıtaş köyünden Mutlu Türkmen, Uluslararası Bocce Federasyonu (CBI) başkanı oldu.

Uluslararası Bocce Federasyonu'nun (CBI) olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı İsviçre'nin Mendrisio şehrinde yapıldı.

Eski Başkan Romolo Rizzoli'nin istifası üzerine yapılan genel kurulda yarışması beklenen 2 adayla kongre öncesinde yapılan görüşmeler neticesinde ikinci aday İtalyan Moreno Rosati başkan vekili olmayı kabul edince adayların listeleri birleştirildi. 

Yapılan seçimde 51 delegeden 38'inin oyunu alan Gümüşhaneli hemşehrimiz Mutlu Türkmen, CBI Başkanı oldu. 

Rosati'inin yanı sıra Amerikan Konfederasyonu Başkanı Hector Limardo’nun diğer asbaşkan olduğu kongrede genel sekreterliğe Afrika Konfederasyon Başkanı Yacine Kafi seçilirken, sayman üye olarak da ABD'li Danny Passaglia seçildi.  

Yeni yönetimde yer alan diğer isimler ise şunlar oldu; Mohamed Maidi (Cezayir), Raymond Cher (Avustralya), Natalia Lele (Letonya), Claudio Kencht (İsviçre), Denis Persic (Hırvatistan), Philippe Coquet (Fransa), Jasem Manoucheri (Iran), Maurizio Mullaroni (San Marino).  

Seçimde denetleme kurulu başkanlığına da Mehmet Demirdelen seçildi. Ayrıca kongrede Mutlu Türkmen ve 2 asbaşkandan oluşacak bir olimpik temsil komitesi seçildi.  

Kongrenin ardından açıklama yapan Türkmen, 3 ay süren yoğun kulisler ve toplantılar neticesinde ülkelerin çoğunu yanına almaya başardığını belirterek, “Seçimde açık ara destek sağlayınca İtalyan rakibimiz birleşmeyi tercih etti. Bu sporun ana vatanı olan İtalya'nın yanımızda yer alması çok önemli. 2024 Olimpiyat Oyunlarına aday olan branşımızda Fransa ve İtalya gibi lider ülkelerin listemizde olması lazımdı. Ülkemi böyle bir tarihi görevde lider ülkeleri de arkama alarak temsil edeceğim için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim