• BIST 9887.85
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 24 °C
  • Trabzon : 22 °C

ÜLKÜCÜ ŞEHİT AYGÜN, KABRİ BAŞINDA ANILDI

28.04.2021 12:14
ÜLKÜCÜ ŞEHİT AYGÜN, KABRİ BAŞINDA ANILDI
Gümüşhane’nin Köse ilçesinin tek Ülkü şehidi ve kabri Gümüşhane sınırları içerisinde olan 3 ülkü şehidinden birisi olan Bünyamin Aygün, düzenlenen törenle kabri başında anıldı.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT AYGÜN, KABRİ BAŞINDA ANILDI

Gümüşhane’nin Köse ilçesinin tek Ülkü şehidi ve kabri Gümüşhane sınırları içerisinde olan 3 ülkü şehidinden birisi olan Bünyamin Aygün, düzenlenen törenle kabri başında anıldı.

İstanbul Ülkü Tek Teşkilatı 2.başkanlarından olan yüksek mühendis Bünyamin Aygün, 23 Nisan 1980 tarihide Beşiktaş Ortabahçe semtinde saat 19.20 sıralarında 20'li yaşlarda komünist bir militanın silahlı saldırısı sonucu şehit edilmişti.

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı şehit edildiğinde 34 yaşında evli ve bir çocuk babası olan Aygün’ü Köse ilçesindeki kabri başında andı.

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, MHP Köse İlçe Başkanı Şerafettin Kazancı, Kelkit Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mücahit Kaya, Gümüşhane Ülkü Ocakları eski başkanlarından Abuzer Tuncay ve teşkilat mensuplarının katıldığı programın ardından bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Serkan Alp, “Şehitlerimizi unutmak ihanet, hatırlamak sadakat, anmak ise yaşatmaktır. Bizler şehitlerimizi her zaman rahmet ve minnet ile anacağız ve kutlu adlarını Allah izin verirse sonsuza dek yaşatacağız. Peki neden hayatlarının baharında dallarından kopartıldılar. Ayakkabıları eski, cepleri parasız ama başları dik. Yiğit Türk çocukları kimdi bu ülkücüler? Garip Anadolu çocukları, aileleri tarafından gönderilen harçlıklar ile tuttukları evlerde, dumanını tüttürdükleri Ocaklarında şu temel kavramlar üzerinde dururken şahit oluyoruz onlara Vatan, millet, din ve devlet. Birileri bu kutsal değerleri yok etmek isterken karşılarında hep onları buluyorlar. Onlar; geçmişten geleceğe köprü kurmuş, Türk milletini buhrandan kurtarıp milli ve manevi bütünlüğü sağlamış olanlar Onlar; yok edilmek istenilen bir neslin "Yeniden maneviyata dönüş hareketi" ile dirilişini sağlama mücadelesi verenler. Onlar; Yabancı kaynaklı hiçbir fikri benimsemeye tenezzül etmeyenler. Onlar; Milletin felaketini felaketi, mutluluğunu mutluluğu bilmiş olanlar. Onlar; inanmış tertemiz bir Müslüman. Ben hiçbir beşerin önünde eğilmedim ve eğilmem. Yarın Allahın huzurunda vereceğim hesabın dışında hiçbir hesabın korkusunu taşımayanlar. Ve onlar; Geleceğin Milliyetçi büyük Türkiyesini kuracak nesiller için yollara revan olanlardır” dedi.

Onlardan biri olan Bünyamin Aygün’ün İstanbul Ülkü Tek Teşkilatı 2.başkanlarından olduğunu kaydeden Alp, “Kendisi yüksek mühendisti. Evli ve 1 çocuk babasıydı. Şahadet'e erdiğinde 34 yaşındaydı. Olay 23 Nisan 1980 tarihide Beşiktaş Ortabahçe semtinde saat 19.20 sıralarında meydana geldi. 20'li yaşlarda komünist bir militanın silahlı saldırısı sonucu şehit edildi. Allah tüm şehitlerimizden ayrı ayrı razı olsun. Bizleri de yarın mahşeri huzurda onlara karşı mahcup etmesin” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim