• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 15 °C

ÜLKÜ OCAKLARI FIRAT ÇAKIROĞLU’NU UNUTMADI

22.02.2024 12:19
ÜLKÜ OCAKLARI FIRAT ÇAKIROĞLU’NU UNUTMADI
Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Ege Üniversitesinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehadetinin 9. yılında mevlid ve anma etkinliği düzenledi.

ÜLKÜ OCAKLARI FIRAT ÇAKIROĞLU’NU UNUTMADI

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Ege Üniversitesinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehadetinin 9. yılında mevlid ve anma etkinliği düzenledi.

Kemaliye Camiinde Çakıroğlu için mevlid okutan Ülkü Ocakları il başkanlığı binasında da “Sağ yanım Bozkurt sol yanım Fırat” adlı anma etkinliği düzenledi.

MHP İl Başkanı Mete Kaya, MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Sedat Soner Başer’in de katılarak birer konuşma yaptığı anma programında konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Sadık Coşkun, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun vatanı ve milleti için canını feda eden bir yiğit olduğunu belirterek onun hatırasının ülkücü hareketin ruhunda sonsuza dek yaşayacağını söyledi.

Tüm gençlerin onun izinden giderek ülkeye ve millete hizmet etmeye devam etmesi gerektiğini kaydeden Coşkun, “Fırat, ülkücü değerlere olan bağlığı ile tanınırdı. Onun adı, cesareti ve fedakarlığı ile anılmaya devam edecektir. Bugün burada toplandık çünkü unutmamalıyız ki şehitlerimiz milletimizin omuzlarında yükselen bayrağımızın teminatıdır. Başbuğ Alparslan Türkeş’in iki büyük mirasından biri olan Ülkü Ocakları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in yolunda, liderimiz Devlet Bahçeli beyin himayesinde ve Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım’ın önderliğinde davamızın verdiği ahlak ve erdem çizgisinde Türk çocuklarının ve gençlerinin korunması, geliştirilmesi ve yüceltilmesine adanmış bir vakıfız .Bu vesileyle Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu rahmet ve minnetle anıyor, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum .Ülkü Ocakları olarak onun aziz hatırasını yaşatmak için daha çok çalışmalı, daha çok gayret göstermeliyiz. Bir şehit düştüğünde yüreğim böyle yanıyorsa o yıllarda üst üste şehit veren arkadaşlarımı anlamam imkansız. Dilerim Allah’tan kızıl elmamız Turan’a varana kadar bize bir daha bu hain pusuları yaşatmasın. Tarih okurken tarih yazan şehidim davan davamız emanetin emanetimizdir. Şehitler ölmez vatan bölünmez” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim