• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 13 °C

ULAŞIM AĞI İLE GÜÇLENDİRİLMİŞ BİR ŞEHRİN GELECEĞE DAHA BİR GÜVENLE BAKACAKTIR

27.04.2021 12:10
ULAŞIM AĞI İLE GÜÇLENDİRİLMİŞ BİR ŞEHRİN GELECEĞE DAHA BİR GÜVENLE BAKACAKTIR
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, hizmete giren Kürtün Kavşak Ayrımı ve Tüneli ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

ULAŞIM AĞI İLE GÜÇLENDİRİLMİŞ BİR ŞEHRİN GELECEĞE DAHA BİR GÜVENLE BAKACAKTIR

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, hizmete giren Kürtün Kavşak Ayrımı ve Tüneli ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katldığı açılış programına daha önceden belirlenen programı nedeniyle katılamadığını belirten Akçay, Gümüşhane şehrinin gerek kuzeyden gerek güneyden konumu bakımından stratejik bir konumda olduğunu belirterek, yapılan altyapı hizmetlerinin önemine değindi önce şehir daha sonra bölge ve ülke ekonomisine katacağı katma değere işaret etti.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Akçay, ulaşım ağı ile güçlendirilmiş bir şehrin geleceğe daha bir güvenle bakacağını söyledi.

Kürtün kavşağı ve tünelinin uzun süreden beri doğal afetler sebebiyle zaruri olarak onarılması gereken bir bölge konumunda olduğunu hatırlatan Akçay, ‘Gerek ulaşım gerek trafik gerekse kısalan mesafelerle birlikte bu hizmet Gümüşhane içinde bölge şehirler açısından da önemli bir yer teşkil ediyor’ dedi.

AKÇAY VAUK KOP VE YENİ ZİGANAYI GÖSTERDİ

Gümüşhane’nin ulaşım ağının güçlü olmasının ekonomik anlamda büyük katkı sunacağı hatırlatan Akçay, ‘’Kop’da bazı nedenlerden dolayı gecikme yaşanacak ancak bu yapım sebebiyle değil tamamen doğal afetler sebebiyle oluşan bir neden olarak görünüyor. Vauk ve Yeni Zigana ise inşallah 2022 sonuna yetişecektir. Söz konusu tünellerin hizmete girmesiyle birlikte Trabzon Erzurum arasında 50 kilometrelik bir azalmanın olacağı ifade edilmektedir. Bu azalma sahilden içeriye, içeriden sahile ulaşımı da oldukça rahatlatacaktır’’ dedi

GÜMÜŞHANE BAŞARMAK ZORUNDA

Akçay stratejik konumda bulunan şehrin mutlaka hak ettiği kalkınma ve gelişmeyi sağlaması gerektiğine dikkat çekerken, ‘’Başta turizm olmak üzere diğer kalkınma hamleleriyle birlikte Gümüşhane ulaşabileceği zirveye ulaşmalıdır. Bu durum şehrin menfaatleri açısından pozitif ir yansıma sağlayacaktır. Gümüşhane belki de ilerleyen günlerde bu güçlü ulaşım ağı ile yeniden bir cazibe merkezi haline gelecektir diğer unsurlardan ciddi anlamda tasarruf sağlayacağı gibi gelecek ve hepimiz adına sağlanmış bir yatırım olarak tarihte yerini alacaktır” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim