• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 19 °C

TURKOVAC AŞISI İÇİN GÖNÜLLÜLER BEKLENİYOR

04.11.2021 12:38
TURKOVAC AŞISI İÇİN  GÖNÜLLÜLER BEKLENİYOR
Covid-19'la mücadele kapsamında ilk çalışmaları Kasım 2020'de başlatılan yerli inaktif aşı Turkovac'ın kullanımı için geri sayım başladı.

TURKOVAC AŞISI İÇİN

GÖNÜLLÜLER BEKLENİYOR

Covid-19'la mücadele kapsamında ilk çalışmaları Kasım 2020'de başlatılan yerli inaktif aşı Turkovac'ın kullanımı için geri sayım başladı.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, yerli Covid-19 aşısı için Faz-3 çalışmalarına Gümüşhane’mize en yakın illerden biri olan Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlandığını açıklandı. Turkovac aşısı yaptırmak isteyen vatandaşlarımız E-Nabız ve 184 üzerinden başvurularını yapabilirler" dedi.

Bazı Kriterler Aranıyor

Başvuru yapacak olan vatandaşlarda bazı kriterlerin arandığını özellikle vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Yemenici "Turkovac aşısı yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın 18-60 yaş aralığında ve Covid-19 geçirmemiş olması gerekiyor. Bunun yanı sıra iki doz Sinovac aşısını olmaları ve son olduğu Sinovac aşısının üzerinden en az 3 ay geçmiş olması gerekiyor. Kronik rahatsızlığı bulunmayan ve uygun şartları taşıyan vatandaşlarımıza Turkovac aşısı uygulayabiliyor" şeklinde konuştu.

 

Salgından Çıkışın Tek Çaresi De Aşı

Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği aşı takvimi çerçevesinde tüm vatandaşlardan aşılarını yaptırmalarını isteyen İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, "Salgın hala devam ediyor ve bu salgından çıkışın tek çaresi de aşıdır. Faz-3 aşaması tamamlandıktan sonra inşallah yerli aşımız seri üretime geçecektir. Turkovac aşımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" diyerek vatandaşlardan aşı konusunda duyarlı davranmalarını istedi. Turkovac aşısı ile ilgili detaylı bilgi almak ve gönüllü olmak isteyen vatandaşların 7 gün 24 saat T.C. Sağlık Bakanlığı Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Turkovac Aşı Danışma Merkezini  0(446) 224 37 83 numaralı telefondan direk yetkililere ulaşabilecekleri açıklandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim