• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 16 °C

TÜRKİYE’DE BİR BAŞKA ÖRNEĞİ OLMAYAN AHMET AYKUTAN’A YILIN MUHTARI ÖDÜLÜ VERİLMELİ

14.10.2021 12:31
TÜRKİYE’DE BİR BAŞKA ÖRNEĞİ OLMAYAN AHMET AYKUTAN’A  YILIN MUHTARI ÖDÜLÜ VERİLMELİ
Yedi yıldır her gün Gümüşhane’de yayın yapan dört mahalli gazeteyi satın alıp okuyor.

TÜRKİYE’DE BİR BAŞKA ÖRNEĞİ OLMAYAN AHMET AYKUTAN’A

YILIN MUHTARI ÖDÜLÜ VERİLMELİ

Yedi yıldır her gün Gümüşhane’de yayın yapan dört mahalli gazeteyi satın alıp okuyor.

Gümüşhane Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Ahmet Aykutan 2014 yılından beri 7 yıldır her gün sürekli olarak Gümüşhane’de günlük yayın yapan dört yerel gazeteyi ve bir de ulusal gazeteyi bayiden satın alıp okuyor.

Muhtar Ahmet Aykutan’ın gazete okumadaki bu özelliğinin Türkiye’de başka bir örneği yok.

Toplumumuza ve özellikle gençlerimize bu çok önemli özelliği ve aydın kişiliği örnek olan Ahmet Aykutan’a öncelikle Gümüşhane Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’ in, daha sonra da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “yılın muhtarı ödülü” nü vermelerini bekliyoruz.

Gümüşhane Üniversitesi kampüsünün de içinde yer aldığı Bağlarbaşı Mahallesi’nin iki dönemdir muhtarlığını yapan Ahmet Aykutan gazete okuma alışkanlığı ile ilgili olarak gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

“80 Yaşındayım. Gümüşhane Bağlarbaşı Mahallesi’nin muhtarlığını yapıyorum. Okumayı seven bir insanım. 50 yıldır hiç aksatmadan ulusal gazetelerden birini münavebeli olarak alır okurum.  Son 7 yıldır da Gümüşhane’de yayın yapan tüm mahalli gazeteleri her gün satın alıp okuyorum.

30 Mart 2014 tarihinde Gümüşhane Merkez Bağlarbaşı Mahallesi muhtarlığına seçildim. Muhtarlık görevini üstlendiğim andan itibaren her gün Gümüşhane’de günlük olarak çıkan dört gazeteyi (Kuşakkaya, Gümüşhane Olay, Gümüşkoza ve Gümüşkent gazetelerini)  bayiden satın alıp evime götürüp okurum. 7 yıldır bu alışkanlığım devam eder. Yani her gün evime dört yerel bir de ulusal gazete girer. Nasip olursa Allah’ın verdiği ömür boyunca da bu alışkanlığım inşallah devam edecektir.”

GAZETE OKUMA MERAKI

“Ülkemi çok seviyorum. Milletimi, devletimi, doğduğum ve yaşadığım Gümüşhane’yi çok seviyorum. Sevdiğim bu değerleri tanımak, daha çok tanımak için günlük bilgi kaynağı olan  gazeteleri okuyorum. Gazeteleri okuyarak şehrimden, ilimden ve ülkemden günlük haberler alıyorum. Muhtar olmam nedeni ile -bilhassa yaz aylarında- çok koşuşturan bir insanım. Akşamları evime gelince yorgun oluyorum. Ama gazeteleri okumadan yatma şansım yok. Mahalli gazeteleri tek tek okuyorum. Okudukça yorgunluğum gidiyor,  rahatlıyorum.

Gazetelerden sevdiğim insanların, dostlarımın mesajlarını, sevdiğim yazarların köşe yazılarını okuduğum zaman çok mutlu oluyorum.  Örneğin iki gün önceki gazetelerden Zigana tünelinde ışığın görünmesine 700 metre kaldığını okudum. Bu haber bana bilmezsiniz ki ne kadar mutluluk verdi. Gazetelerden Gümüşhane turizmini takip ediyorum. Çakır gölü okuyorum, Taş köprüyü okuyorum, Santa harabelerini okuyorum. Yaşım seksen ama ben okuduğum sürece hep genç kalıyorum. Tüm Gümüşhaneli hemşerilerime de okumalarını tavsiye ediyorum. Okusunlar. Okumanın yaşı yok, öğrenmenin yaşı yok.

Bugün mahalli gazeteler Gümüşhane’de 1 TL. Bir bardak çay ise yüzelli - ikiyüz kuruş.  Yani hemşerilerimiz bir bardak çay parasını da gazeteye verip okuyabilirler.

Napolyon’un tarihi bir sözü vardır ya… ‘para... para...para…’ demiş. Ben de özellikle gençlerimize ‘okuyun… okuyun… okun…’ diyorum”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim