• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 25 °C

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

12.02.2018 14:10
TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI
Türkiye, Afrin'de şehit düşen kahramanlarını on binlerce vatandaşın katıldığı cenaze törenleriyle son yolculuklarına uğurladı.

GİRESUN

Zeytin Dalı Harekatı’nın 22. gününde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu memleketi Giresun’un Çamoluk ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Gözyaşları arasından memleketi Çamoluk’a getirilen şehit Karacaoğlu için tören düzenlendi. Törende şehidin eşi Kıymet Karacaoğlu'na kadın astsubay destek oldu. Geçtiğimiz hafta Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Ufuk Aktağ’ın anne ve babası da şehit Hamza Karacaoğlu’nun anne ve babasına destek oldu.

Cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli şehidin annesi Muazzez Karacaoğlu, babası Süleyman Karacaoğlu, eşi Kıymet Karacaoğlu, kardeşleri Ramazan, Haşim, Rabia ve Hakan Karacaoğlu’na başsağlığı diledi.

Şehit Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlulları, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, il protokolü ve 3 bin vatandaşın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Çamoluk Merkez Camii’nde ikindi namazını müteakip Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Bakan Canikli ve şehidin babası Süleyman Karacaoğlu şehidin naaşını omuzlayarak cenaze aracına götürdü. Şehidin naaşı Çamoluk Şehitliğine defnedildi.

SAMSUN

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin, memleketi Samsun'un Havza ilçesinde  gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. 5 kardeşten en küçüğü olduğu öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’in cenaze törenine 10 bine yakın vatandaş katıldı. Şehidin eşi Çiğdem Şahin ise cenaze törenine eşinin askeri üniformasıyla katıldı. Eşine karşı son görevini yerine getiren Çiğdem Şahin gözyaşlarını tutamadı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’in cenazesi, Yenice köyündeki baba evinde helallik alınmasından sonra köy mezarlığında defnedildi

İZMİR

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (33), İzmir'de toprağa verildi.

Karşıyaka ilçesindeki Beşikçioğlu Camisinde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı. Şehit Karaman'ın naaşının camiye getirilişi sırasında tekbir getirildi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı. Şehidin annesi, babası ve kardeşleri katafalka konan tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın cenazesi Kadifekale Hava Şehitliği'ne defnedildi.

ADIYAMAN

Afrin'de devam eden operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan'ın cenazesi sabah saatlerinde helikopterle Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı Beldesi'ne getirildi. Eyüp, Esra ve Ecrin isimli üç kardeşi bulunan Şehit Sarıaslan'ın cenazesi tören öncesinde son kez baba ocağına götürüldü. Buradan tören alınana getirilen şehidin cenazesine sarılan yakınları gözyaşları döktü. Cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan, Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde Suvarlı Belde Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

 ESKİŞEHİR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 41 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Ege'nin Türk bayrağına sarılı naaşı askeri uçakla Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına getirildi. Daha sonra şehit Ege'nin naaşı, Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Gülten, kardeşleri Serkan Ege ve Betül, eşi Dilek, kızları Elif (17) ve Elvan Ege (13) ile yakınları da törenin yapılacağı caminin avlusunda valilik tarafından kendileri için ayrılan taziye alanına geçti. Şehidin naaşı İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan namazın ardından top arabasına konuldu. Şehit Serdar Ege'nin cenazesi, askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

MERSİN

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş için Mersin'in Anamur ilçesinde tören düzenlendi. Anamur Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, törenin düzenlendiği Otogar Camisi'ne getirildi.  Bu arada tören sırasında şehidin 3 yaşındaki kızı Ayşe yakınlarının kucağında uyudu. Törende acılı aileyi askerler ve yakınları teskin etti. 

Şehidin eşi Alime Kuş, tabuta sarılıp gözyaşı dökerek, "Seni çok seviyorum. Kızını göremedi. Ben hamileyken gitti. Bana söz vermişti 'Son' demişti. Biz seninle okul, sıra arkadaşıyız. Ben şimdi kızıma ne diyeceğim. Sana söz veriyorum ona çok iyi bakacağım. Ne olur kalk." dedi. Anne Ümmü Kuş da tabuta sarılıp, "Hasan'ım dimdik ayaktayım. Sen benim hayat arkadaşımdın. Bırakma bizi." diye gözyaşı döktü. Bakan Elvan, başsağlığı dilediği aileye tören boyunca eşlik etti. 
Daha sonra İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, aile yakınları, Bakan Elvan ve vatandaşların omuzunda, cenaze aracına kadar taşındı. 
Şehidin cenazesi,Akine Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

HATAY

PKK/YPG’li teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz’in (27) cenazesi, memleketi Hatay’ın Erzin ilçesinde 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Hastane morgundan alınan Şehit Uzman Çavuş Ekiz’in naaşı ilk olarak baba evinin bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi’ne getirildi. Burada helallik alınırken, şehit oğlu Ekiz’inÿTürk bayrağına sarılı tabutunu gören babası Mehmet ve annesi Suna Ekiz, kız kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bekar ve 4 yıllık uzman çavuş olan Şehit Ekiz’in cenazesi, daha sonra törenin yapıldığı Mahmutlu Mahallesi Mülümün Mezarlığı’na götürüldü. Cenaze namazının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz, ilçedeki asri mezarlıkta son yolculuğuna uğurlandı.

ADANA

Şehit Uzman Çavuş Halis Koca, (28) memleketi Adana’nın İmamoğlu ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Halis Koca’nın cenazesi, helikopterle getirildiği ilçe stadından alınarak ailesinin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Burada alınan helalliğin ardından şehit Koca’nın cenazesi, törenin yapıldığı Ayvalı Mahallesi Mezarlığı’na getirildi. Törene, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Uzman Çavuş Halis Koca’nın babası Hidayet ve annesi İmran Koca’nın rahatsızlıkları nedeniyle çok önceden yaşamını yitirdikleri ifade edildi. Şehit Koca’nın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

KIRIKKALE

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyon sırasında, ATAK tipi helikopterin kırıma uğraması sonucu şehit olan Üsteğmen Erdem Mut'un cenazesi Kırıkkale'de toprağa verildi.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan, helallik alınması için Çalılöz Mahallesi'ndeki babaevine götürülen şehit Mut'un naaşı, daha sonra Nur Camisi ve Külliyesi'ne getirildi. Şehidin babası Ali, annesi Ayşe ve eşi Gizem Mut ile aile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin naaşı, İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasında taşıdı. Şehidin naaşı Kırıkkale Şehitliği'ne defnedildi.

İSTANBUL

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"nda şehit düşen Uzman Çavuş Koray Karaca'nın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda, terör örgütü unsurlarıyla girilen çatışmada şehit olan Karaca için Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisinde tören düzenlendi. Şehidin cenazesi, tören öncesi Kartal Esentepe Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülerek helallik alındıktan sonra ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından cenaze arabasına konuldu. Şehit Uzman Çavuş Koray Karaca'nın cenazesi, Kartal Kurfalı Mezarlığında toprağa verildi.

SAMSUN

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın Samsun'da son yolculuğuna binlerce insan tarafından uğurladı. Baba, oğlunun tabutunu sırtlarken, kamuflaj giyen kız çocuğu korteje eşlik etti. Başka bir kız çocuğu ise şehidin tabutuna gül bıraktı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 22. gününde terör örgütü unsurları ile girilen çatışma sonucunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın son yolculuğuna uğurlandı. Havayolu ile sabah saatlerinde Samsun'a getirilen şehit için önce İlkadım ilçesindeki evinin önünde helallik alındı. Daha sonra Çarşamba'nın Epçeli Mahallesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Akalın, toprağa verildi. Cenaze namazında şehidin annesi Aysel Akalın, şehit oğlunun fotoğrafını öptü.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim