• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 14 °C

TURİZM'DEN BOTAŞ GEÇTİ

26.07.2018 13:14
TURİZM'DEN BOTAŞ GEÇTİ
Gümüşhane’nin tek kayak merkezi olan Zigana Kayak Merkezi’nde turizm hiçe sayılarak pistin ortasından BOTAŞ geçti.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi(BOTAŞ)  tarafından Zigana Kayak Merkezi’nde doğalgaz hattı çekilmek üzere pistin ortasından kazı için alan belirlendi. Yaz döneminde karların erimesiyle ortaya çıkan toprak zeminde çalışma başlatan BOTAŞ’a Gümüşhane Valisi tepki gösterdi.

“Kızdım, Sitem Ettim”

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, konu ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin sokak yapılandırması için Zigana’ya gittiğini belirterek, “Ben orayı gördüğümde, sitem ettim, kızdım, kim yaptı diye” dedi.

BOTAŞ’ın yeni bir güzergahtan Trabzon’un bazı ilçelerine doğalgaz götürmek için çalışma başlattığını hatırlatan Vali Memiş, “Buna hiç itirazımız yok. Bu hizmet vatandaşımız içindir. Ancak bunu planlarken daha dikkatli olunması gerekiyor. Zigana bizim turizm bölgemizdir. Turizm için ayrılmış bir alandır. Boru hattı biraz daha deplase edilebilirdi. Biz nasıl ki, elektrik, telefon hatlarını deplase ediyorsak, BOTAŞ da dikkat edebilirdi. Kendileri bir proje çerçevesinde çalışma yapıyorlar. Ancak, meraların ve turizm alanlarının tahribatı hiç hoş değil. Yapılan bu tahribatın düzenlemesini ya onlardan isteyeceğiz ya da biz yapacağız. Ben orayı kim yaptı diye kimin yaptığını bağıra bağıra arıyorum. Özel İdaremiz yaptı diye Ali Sait beye kızıyordum ve ‘ne yaptın sen burada’ diyerek kızgınlığımı ifade ediyordum. Ali Sait Bey şaşırdı. Onun yaptığını sandım. Sorunu çözeceğiz” açıklamasında bulundu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise konuyu BOTAŞ Genel Müdürü ile görüşeceğini söyledi.

Öte yanda çalışmaların tamamlanmasının ardından doğalgaz hattının bölgeden geçmesiyle Zigana Kayak Merkezi’nin faaliyetlerine devam edip edemeyeceği ise merak konusu.

Zigana Kayak Merkezi

Gümüşhane Şehir Merkezine 45 km,  Trabzon il Merkezi ve havaalanına 60 km mesafede bulunan Zigana Turizm Merkezi bölgemizdeki en etkin turizm merkezlerinden birisidir. 2050-2250 rakım arasında değişen rakımlardaki zirveleri kış sezonunu ortalama 1, 1.5 m kar kalınlığıyla 15 Aralık - 15 Nisan tarihleri arasında yoğun olarak yaşar. Alanda halen 1-3 km uzunluğunda muhtelif pistler, 900m uzunluğunda 1 adet teleski ve 250 m uzunluğunda bir adet babylift yer almaktadır. Yine Zigana turizm merkezinde 100 yataklı bir işletme hizmet vermektedir.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim