• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • Gümüşhane : 7 °C
  • Trabzon : 13 °C

TUNCER: ENGELLİLER ÜZERİNDEN GÜNDEM OLMAYIN

26.01.2024 12:42
TUNCER: ENGELLİLER ÜZERİNDEN GÜNDEM OLMAYIN
Gümüşhane Memur-Sen Engelli Komisyonu ve Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Coşkun Tuncer, son günlerde kendisinin de maruz kaldığı engellilere yönelik bazı olumsuzluklarla ilgili açıklamada bulundu.

TUNCER: ENGELLİLER ÜZERİNDEN GÜNDEM OLMAYIN

Gümüşhane Memur-Sen Engelli Komisyonu ve Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Coşkun Tuncer, son günlerde kendisinin de maruz kaldığı engellilere yönelik bazı olumsuzluklarla ilgili açıklamada bulundu.

Bazı yöneticilerin toplumun en dezavantajlı kesimi olan engellilere karşı sergiledikleri olumsuz tutum ve tavrın kabul edilemez olduğunu dile getiren Tuncer, “Yöneticiliğinizi engelliler üzerinden değil de yapacağınız güzel projelerle şehrimize sunacağınız güzel hizmetler üzerinden pekiştirerek gündem olun” diyerek, kurum yöneticilerine engellilere sevgi ve hoşgörüyle yaklaşmaları konusunda çağrıda bulundu.

“Bizler haksızsak yasaların ve kanunların ön gördüğü hükümler uyarınca cezamızı verin lafımız yok, lakin onurumuzu kırmaya, aşağılamaya hakkınız yok” ifadelerini kullanan Tuncer, “Bu üzücü olaylar karşısında kamuoyunun verdiği tepkiye ilimizdeki söz sahibi olan büyüklerimizin de sessiz kalmamasını, bu nahoş olayların bir daha yaşanmaması adına yapılması gerekenin yapılmasını özellikle istirham ediyoruz” diye konuştu.

Tuncer, “Kurum yöneticilerimiz engelliler gününde paylaştıkları mesajlardaki güzel ifadelerinin yarısını engellilere karşı uygulasalar hiçbir sorunun yaşanmayacağını düşünüyorum. Her yaşanan sıkıntıda engellinin birimini değiştirerek sorun tatlıya bağlanmaz. Burada itibarı kaybolan yine engelliler olur ki, bu da engellinin değil, o yöneticinin rahat ettirilmesidir” ifadelerine yer verdi.

Mesajlarında engellilerin yanında olduklarını, onlar için kurumlarda çağın gereklerine uygun her türlü imkanı ve donanımı hizmetlerine sunarak diğer personellerle aralarında hiçbir eşitsizlik yok ifadelerini kullanan bazı yöneticilerin engellilerin işlerini yavaşlatmaları, dilekçe ve evraklarını bekletmeleri, personel odalarında tek tip mefruşat anlayışını benimseyip, engelliye gelince bu anlayışın dışına çıkmaları durumunun “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” sözünü doğruladığını dile getiren Tuncer, Türkiye Yüzyılına adım attığımız, uzaya ilk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı astronotunu gönderdiğimiz bu günlerde bu üzücü olayların tekrarlanmamasını temenni etti.

Bir engelliyi hakir görmenin dinimiz İslam'a da aykırı olduğu gibi toplumsal normlarda da yeri olmadığının unutulmaması gerektiğinin altını çizen Tuncer, “Yine bir engelliyle alay etmenin, aşağılamanın, itibarsızlaştırmaya çalışmanın hiç kimseye faydası yoktur” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim