• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 16 °C

Tüketici Derneği’nden Çağrı: “GÜMÜŞHANE’YE DE HALK EKMEK FABRİKASI KURULMALI”

02.12.2021 12:36
Tüketici Derneği’nden Çağrı:  “GÜMÜŞHANE’YE DE  HALK EKMEK FABRİKASI  KURULMALI”
Gümüşhane Tüketici ve Çevre Hakları Koruma Derneği Başkanı Eyyüp Demirel, garip gureba, fakir fukaranın ucuza ekmek yiyeceği Halk Ekmek Fabrikası’nın Gümüşhane’ye niçin kurulmadığını sorguladı.

Tüketici Derneği’nden Çağrı:

“GÜMÜŞHANE’YE DE

HALK EKMEK FABRİKASI

KURULMALI”

Gümüşhane Tüketici ve Çevre Hakları Koruma Derneği Başkanı Eyyüp Demirel, garip gureba, fakir fukaranın ucuza ekmek yiyeceği Halk Ekmek Fabrikası’nın Gümüşhane’ye niçin kurulmadığını sorguladı.

Gümüşhane Tüketici ve Çevre Haklarını Koruma Derneği Başkanı Eyüp Demirel, Gümüşhane'de ekmek ürünlerine yüksek zam yapılmasını eleştirerek, Türkiye'nin birçok şehrinde belediyelerin işlettiği halk ekmek fabrikalarının Gümüşhane'de de kurulması için  çağrıda bulundu.

Demirel, Halk Ekmek müesseselerinin Türkiye genelinde uygun üretim yapılan ve kâr amacı gütmeyen, vatandaşa ucuza ekmek yedirmeyi amaç edinmiş işletmeler olduğuna dikkat çekerek, Gümüşhane Belediyesi’nin dar gelirlileri düşünerek bir an önce "Halk Ekmek Fabrikası” kurması gerektiğini kaydetti.

Demirel, Halk Ekmek Fabrikası’nın açılmasıyla şehrin birkaç yerinde satış noktası oluşturulması, dar gelirlilerin temel ihtiyaçlarının en başında gelen ekmeğin kaliteli ve en ucuza satılması gerektiğine dikkat çekti.

Yaptığı açıklamada ülkemizde günlük 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiği sonucunun ortaya çıktığını kaydeden Demirel, “Söz konusu ekmeğin israfının bu günkü parasal karşılığının 1,5 milyar TL’dir. Bu rakam ülke olarak dünya sıralamasında ilk sıralarda olduğumuz un ihracatında yıllık elde ettiğimiz gelire eş değerdir” dedi.

Tüketici ve Çevre Hakları Koruma Derneği Başkanı Eyyüp Demirel, açıklamasında son ekmek zamlarından sonra Gümüşhane’de vatandaşların yaşadığı bazı mağduriyetlere de dikkat çekerek, “Son zamlardan sonra bazı fırınların 350 gram ekmeği az sayıda çıkararak insanları 500 gram ekmek almaya zorladıklarını tespit ettik. Bu duruma yetkili mercilerin acilen müdahale etmesi gerekir” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim