• BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 23 °C

TÜGVA’DAN YAZ OKULU FİNAL PROGRAMI

10.08.2022 12:48
TÜGVA’DAN YAZ OKULU FİNAL PROGRAMI
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından "Bir yaz bin gelecek" sloganıyla düzenlenen Ortaokul Yaz Okulu final programı düzenlendi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından "Bir yaz bin gelecek" sloganıyla düzenlenen Ortaokul Yaz Okulu final programı düzenlendi. 

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen program İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. 

Programda konuşan TÜGVA Gümüşhane İl Başkanı İsrafil Nas, 20 Haziran’da başladıkları TÜGVA Gümüşhane Yaz Okulunun sonuna geldiklerini belirterek, “Gönül ister ki çocuklarımızdan hiç ayrılmayalım yaz okulumuz hiç bitmesin. Her ne kadar okulumuz bitecek olsa da biz onlara abileri, hocaları olarak her zaman örnek olmaya ve yanlarında durmaya devam edeceğiz. Yaz okulumuz bitse dahi bizim kapılarımız TÜGVA Gümüşhane Teşkilatı olarak onlara her zaman açıktır” dedi. 

TÜGVA olarak 2014 yılından bu yana gençliği bilinçlendirmek, onlara daha iyi eğitimler vermek, daha iyi yetişmelerini sağlamak için çabaladıklarını kaydeden Nas, “Bugün ise 81 il 700’e yakın ilçede teşkilatlanarak bu yolda yürümekteyiz. Vakfımız “1 yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, 10 yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik ve 100 yıl sonrasını düşünüyorsan bilgili, bilinçli, inançlı, ahlaklı bir nesil yetiştir” anlayışını benimseyerek gençliğimize ışık tutmaya devam etmektedir” diye konuştu. 

Her çocuğun cevher olduğunu ve doğru ellerde büyür ve eğitilirse mücevher olacağını ifade eden Nas, “Hepimiz çocuk büyütmekle çocuk eğitmek arasındaki farkı biliyoruz. Çocuklarımızın iyi insan olarak yetişmesini istiyorsak gereğinden fazla zaman harcamalıyız. Bizim amacımız da çocuklarımızı iyi birer insan olarak büyütmek. Bizler de onların manevi değerlerini yükselterek, özgüvenlerini kazandırıp içlerindeki mücevherleri ortaya çıkarmak için adım attık. Çocuklarına güzel bir gelecek oluşturmak adına bizlere emanet eden Anne-Babalara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Programda daha sonra TÜGVA Ortaokul Teşkilatlanma Koordinatörü Muhammet Tanas’ın konuşmasının ardından Yaz Okulu Etkinlik Videosu gösterimi gerçekleştirildi. İlahi ve şiir dinletilerinin yanında koro dinletisinin de yapıldığı programda tiyatro gösterimi gerçekleştirildi. Öğrencilere yönelik düzenlenen ödül töreniyle program sona erdi. 

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Gürses, Edep Platformu Başkanı İbrahim Taş, TÜGVA Gümüşhane önceki dönem İl temsilcisi Ali İhsan Demir, davetliler ve veliler katıldı. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim