• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 12 °C

TSO'DAN BİR YENİLİK

11.11.2015 12:56
TSO'DAN BİR YENİLİK
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, sayısal takograf belgelerinin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan verileceğini bildirdi.

 

Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, TSO’nın hizmetlerine bir yenisini daha eklediğini,                                                                                                            sürekli gelişen ve  değişen GTSO’nın her  gecen  gün  üyelerine  ve Gümüşhane’ye    daha iyi  hizmet   vermeye, verilen hizmetlerin  kalite   ve standartlarını   yükseltme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Kamu  hizmetlerin  yerelden  verilmesi ilkesinden hareket ettiklerini ifade eden Akçay, şunları kaydetti:

“Bakanlıklarımızın    görevleri arasında    bulunan bir çok hizmetleri yetki devri ile Türkiye Odalar  ve Borsalar  Birliğimize ,    Birliğimizde  bu hizmetleri  verebilecek yeterli bilgi ve  kapasiteye sahip odalarımıza    devretmekte böylece Üyelerimizin ve   diğer sanayi   ticaret  sahibi işletmelerin  hizmetleri  yerelde   karşılanmaktadır. Bu anlamda Odamız  vermiş olduğu  hizmetlerine  bir yenisi  ekleyerek bu gün  itibariyle İlimizde   Sayısal Takografi belgeleri vermeye başlamıştır.”

Akçay, açıklamasında daha sonra şöyle dedi:

“Böyle bir   belgeyi almaya  ihtiyacı olanların Bundan  böyle başka  illere gitmek zorunda   kalmayacaklardır.Belgeler  artık Odamızdan  talep sahiplerine  verilecektir. Takograf cihazı, karayolu araçlarının hareketinin ve sürücülerinin belli çalışma sürelerinin detaylarını otomatik veya yarı otomatik olarak göstermek ve kaydetmek için karayoluyla taşımacılık yapan araçlara monte edilmesi tasarlanan kayıt cihazıdır.  Takograf cihazı aracın kat ettiği mesafe, aracın hızı

sürüş zamanı ,diğer çalışma veya hazır bulunma süreleri ve çalışma aralarını ve günlük dinlenme süreleri kaydeder. Karayolu taşımacılığı yapan araçlarda kullanılan takograf cihazları; (ağırlığı 3,5 tondan fazla kamyon ve çekici ile 9 kişiden fazla yolcu taşıyan otobüsler) ticari araçların uluslararası taşımalarında, sayısal takograf cihazı ve kartı kullanılması zorunlu hale gelmiştir. Taşımacılık  sektöründeki firmalarımızın işlerini kolaylaştırmak için bu  belgelerin verilmesi yenilenmesi  değiştirilmesi  gibi işlemlerin bundan sonra   Odamızda yapılacaktır.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim