• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 12 °C

TRABZON’DAKİ TURİST YOĞUNLUĞU GÜMÜŞHANE’YE DE ÇEKİLMELİ

29.07.2022 13:06
TRABZON’DAKİ TURİST YOĞUNLUĞU   GÜMÜŞHANE’YE DE ÇEKİLMELİ
Trabzon’a son bir ay içinde 160 bin Arap turist geldi.

Trabzon’a son bir ay içinde 160 bin Arap turist geldi.  

Trabzon Havalimanı tarihinin en yoğun günlerini yaşarken dış hatlardan günlük 25 uçak iniş yapıyor. 

Özellikle Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye uyguladığı Koronavirüs kaynaklı seyahat yasağını 1 Temmuz’dan itibaren kaldırmasının ardından bu ülkeden gelen vatandaşları hava yoluyla Trabzon’u tercih ederken şehre Körfez ülkelerinden gelen turist sayısı son bir ayda 160 bini geçti.  

Pandeminin ardından turizm açısından tarihi günlerini yaşayan Trabzon’a özellikle Arap turistler yoğun ilgi gösterirken bu yoğunluğun Eylül sonuna kadar sürmesi bekleniyor. 

Şehre Körfez ülkelerinden gelen turist sayısının 160 bini geçtiğini kaydeden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon'a dış hatlardan günlük 25 uçağın iniş yaptığını ve havayoluyla gelen turist sayısının 3 bin 500’ü geçtiğini söyledi. Vali Ustaoğlu, "Bu uçaklar 10 farklı Körfez ülkesinden gelen turistleri kapsıyor. 25 Temmuz itibariyle bu şekilde kentimize gelen turist sayısı 160 bini geçti. İstanbul aktarmalı ise şehrimize günde 25 uçak iniyor ve gelenlerin ciddi bir kısmı turist ağırlıklı. Başta Uzungöl olmak üzere farklı destinasyonlarda binlerce turistimizi ağırlıyoruz. Özellikle pandemiden sonra Trabzon, turizm açısından tarihi günler yaşıyor. Bu ilgiden esnafımız ve vatandaşımız ziyadesiyle memnun” dedi. 

Gümüşhane’ye  Turist  Çekmede Yöneticiler Gayret Göstermeli 

Trabzon’a son bir ay içinde Arap ülkelerinden 160 bin turist gelirken, 1 saat uzağındaki Gümüşhane’nin, önemli turizm  destinasyonlarına rağmen  bu yoğunluktan  yararlanamaması,  üzerinde düşünülüp  acil çareler üretilmesi gereken bir durum olarak değerlendiriliyor. 

Gümüşhane’nin  idari, mahalli  yöneticilerinin ve siyasetçilerinin  bir an önce bu çok önemli konuya el atıp, hazırlanacak yeni formüllerle Trabzon ve Karadeniz’e gelen turistleri mutlaka Gümüşhane’ye de getirmeleri  gerekir.   

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim