• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • Gümüşhane : 21 °C
  • Trabzon : 16 °C

TORUL'UN MAHALLELERİNE "KADIN ELİ"DEĞİYOR

30.07.2017 11:03
TORUL'UN MAHALLELERİNE "KADIN ELİ"DEĞİYOR
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilen kadınlar, mahallelerin yanı sıra çocuk parkların temizliğini yaparak, aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilen kadınlar, mahallelerin yanı sıra çocuk parkların temizliğini yaparak, aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yürütülen TYÇP kapsamında Torul Belediyesi bünyesinde işe başlayan kadınlar, haftada 5 gün çalışarak, hem Torul ilçesinin temiz kalmasını sağlıyorlar hem de aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Sokak ve mezarlıklarda temizlik yapan, park bahçe düzenlemesinde çalışan kadınların yaptığı temizlik ilçe halkı tarafından da takdirle karşılanıyor. İlçe sakinleri “Kadın elinin değdiği sokak, mahalleler ve mezarlıklar en güzel şekilde temizleniyor” ifadesini kullandı.

“ÇOK MEMNUNUZ”

Torul Belediye Başkan Vekili Hasan Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, İşkur tarafından kendilerine tahsis edilen kadın işçilerinin, ilçenin temizlik işlerinde çalıştığını belirterek, “Kendilerine ilçe merkezi dışında mahalle, park ve mezarlıkların temizlik görevini verdik. Kendileri haftanın 5 günü çalışarak mahallelerimizin, çocuk park ve bahçelerinin temizliklerini yapıyorlar. Çok titiz bir şekilde çalışıyorlar, temizliğe kadın elinin değdiği her yönü ile belli oluyor” dedi.

TEMİZ ÇEVRE SAĞLIKLI YAŞAM

Temizliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Özellikle yaz aylarında ilçemizin nüfusu dışarıda yaşayan hemşerilerimizin gelmesiyle birlikte daha da artıyor. Bu nedenle kirlenme oranı artıyor. Ancak, biz bu kirlenmeyi ortadan kaldırmak için ilçemizi temiz tutmak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Özellikle kadınlar bu konuda çok titizler. Yaptıkları işi isteyerek yapıyorlar. Temizliğe kadın eli değdiği her yönü ile belli oluyor” diye konuştu.

GÜZEL TEPKİLER ALIYORUZ

Torul Belediye Başkan Vekili Yılmaz, kadın işçilerin ağır olmayan temizlik işlerinde çalıştırıldığını belirten Sergin, "İşe alınan bayan personeli, ağır iş yükü olmayan park, bahçe işlerinde ve halkın en yoğun olduğu caddelerin dışındaki temizlik işlerinde görevlendirdik. Torul’un mahalle ve parlarına kadın eli değmesiyle daha temiz bir çevre elde etmeye başladık. Halkımızdan da bu konuda olumlu güzel tepkiler alıyoruz" dedi.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim