• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 26 °C

TORUL’UN GELECEĞİ VAR

08.02.2018 12:31
TORUL’UN GELECEĞİ VAR
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberindeki heyet ile birlikte Torul ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyarette bulundu.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul ilçesinin önem verdikleri bir ilçe olduğunu, ilçeye yapılan yatırımları yakinen takip ettiğini, Gümüşhane kent merkezine yakın olması nedeniyle adeta kent merkeziyle birleşme yolunda olduğunu söyledi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberindeki heyet ile birlikte Torul ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyarette bulundu.

Vali Memiş, ilk olarak Torul Kaymakamı Ertuğrul Aslan’ı makamında ziyaret ederek brifing aldı. Memiş, burada yaptığı açıklamada, dünyanın ikinci Avrupa’nın en uzun tünelinin Torul sınırları içerisinde yapıldığını anımsatarak, “Zigana Tüneli başlı başına bir turizm potansiyeli olan bir yer. Zigana Dağı, kayak merkezi ve Limni gölüyle markalaşmış bir durumda. Karaca Mağaramızla birlikte Torul zenginlikler bünyesinde barındıran bir ilçemizdir. Sadece Limni gölüne bu sene 100 bin kişi geldi. Karaca Mağarasına her yıl 100 bin kişi geliyor. Torul, geleceği olan bir ilçemiz. Temel alt yapı hizmetleri ve genel kamu yatırımları bakımından yeterli bir ilçe. Torul'a emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Limanla İrtibatımız Yarım Saat Olacak”

Yeni Zigana Tünelinin tamamlanması ile birlikte Trabzon Limanı ile irtibatın yarım saate düşeceğini ifade eden Vali Memiş, şunları kaydetti:

“Sanayici pazarlamayı düşünür. Bunun içinde biz bu bölgede gerekirse kamulaştırma yaparak Gümüşhane'nin organize sanayi bölgesini yenilemeliyiz. İŞGEM'de bana göre ya Torul merkezde veyahut Gümüşhane merkezde kurulmalıydı. En kötü ihtimalle yol üzerinde kurulmalıydı. İŞGEM’in bütün her şeyini biz karşılayacağız. İŞGEM’in paydaşları var. İl merkezinde doğalgaz var. Torul ilçemize de inşallah doğalgaz kurulacak.  Ama İŞGEM binasının olduğu bölgede doğal gaz yok. Elektriğini ayrı bir hat çektik. İçme suyunu ayrı yaptık. Merkezde olsa bu sıkıntılar olmazdı. Alt yapısına 500 bin lira masraf yaptık. Buraya Torul'dan ve Gümüşhane merkezden insanlar gidecek. Bu kente geldiğim günden beri kamu binalarının yeri konusunda tespitlerde bulunuyorum. Bunları söylerken de kimseyi eleştirmek adına söylemiyorum. Kimse bu yatırımları yaparken kendi cebinden para harcamıyor. 81 milyonun cebinden toplanan paralarla yapılıyor Bu yatırımlar. Bunun için istişareler yapılması gerekiyor.”

“Çok Alınacak Mesafe Var”

Gümüşhane’nin bir kadim vilayet olduğunu vurgulayan Vali Memiş, konuşmasına şöyle devam etti: “Fakat 2018 yılındayız Gümüşhane'de özel bir şirket market açtı diye bayram ediyoruz. Ne kadar yolun başındayız bir hesap edin.  Şimdi AVM yapıyoruz. Bu il merkezine yapılan kamu yatırımları aynı zamanda ilçelere de yapılmış oluyor. Demek ki çok alınacak mesafeler var. Bu kentin morale ihtiyacı var. Üretimimiz sadece dedikodu olmasın. Fitneyi dedikoduyu minimize edelim. Bir kent yetirince gelişmemişse o kette yaşayan herkesin sorumluluğu vardır. Bizden önce durum neydi bizden sonra neler oldu vatandaşımız karar versin.  Bir buçuk yıldır bu kenti sorunları, yükü sırtımda.  Zorluklar avantajımız.  Gümüşhane'nin yüzde 81'i kayalıklar üzerine kurulmuş ve biz bunu yavaş yavaş avantaja çeviriyoruz. Artık bu coğrafi konum bizim zenginliğimiz oldu. Bakın Torul kalesi o kadar doğru bir iş oldu ki orası. Belediye Başkanını tebrik ediyorum Milletvekilimiz Cihan Bey'e de çok teşekkür ederim. Kamu kaynağını bu yatırımlarla doğru yeri harcıyoruz. İl Özel İdaresinin yerleri iyi işletilmediği için ya satacağım ya ben işleteceğim.  Gümüşhane merkez Atatürk caddesinde  kiralar 10 bin lira Özel İdarenin bünyesinde ki 3 katlı tarihi konağın kirası aylık bin 500 lira. Ne yenilik yapılıyor ne de hizmet. Şimdi Torul kalesinde öyle bir hizmet vereceğiz ki vatandaşlar nasıl bir doğru karar verdiğimizi görecek. Ya biz işleteceğiz ya da satacağız kirayla olmuyor. 1 vatandaşımız mutlu oluyor 75 bin vatandaşımız mağdur.”

“İnsanları Şehirde Tutmamız Gerekiyor”

Torul Kaymakamı Ertuğrul Aslan ise insanların şehirlerde tutulmaması halinde ekonomik kaynakların bir öneminin kalmadığını belirterek, “Son zamanlarda Gümüşhane - Trabzon istikametinin tünellerle bağlanması, Zigana Tünelinin hizmete girecek olması ve Gümüşhane'nin Torul ilçesine doğru gelişmesiyle yeni istihdam alanları oluşturması, bu şehri ayakta tutacak insan kaynaklarının buralardan ayrılmasının önüne geçecektir” değerlendirmesinde bulundu.

“Yolu Olmayan 3 Köyümüz Var”

Kaymakam Aslan, Torul ilçesinin 37 köyü olduğunu belirterek, “Köstere, Yurt ve Tokçam olmak üzere 3 köyümüzün yolu yok. İlçemize bağlı köylerde su sorunu bulunmuyor. Sağlık yatırımları konusunda da Torul merkezimizde entegre Devlet hastanemiz var. Düzenli olarak köylerde kontrol amaçlı ziyaretler yapılıyor. Hastanemiz köylerdeki su analizlerini de yapıyor.  Torul Gençlik merkezinin yüzde 95 i tamamlanmış durumdadır. Eski gençlik merkezinde faaliyetlerde devam ediyor. İlçemizde asayiş konusunda da kent güvenliği çalışmalarımız devam ediyor” bilgisini verdi.

Vali Memiş, daha sonra Kaymakamlıktan Belediye Başkanlığına beraberindekilerle yürüdü. Bu sırada  esnaf ziyaretlerinde de bulunan Vali Memiş, vatandaşlarla da sohbet etti. Belediye Başkanı Nidai Köroğlu’nu makamında ziyaret eden Vali Memiş, belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Tertemiz Sokakları Olan Bir İlçemiz”

Burada, tertemiz sokakları olan, yerde bir çöp dahi olmayan bir Torul ilçesi gözlemlediğini ifade eden Vali Memiş, “Bundan çok memnun oluyorum. Altyapının bitirilmiş olması da ayrıca ilçe için bir avantaj. Önceki milletvekilimiz Kemalettin Aydın bu ilçeden olduğu için onun da çok ayrı hizmetleri olmuş, kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Şimdiki milletvekillerimiz Cihan Pektaş ve Hacı Osman Akgül’ün de büyük hizmetleri oldu, kendilerine de teşekkür ediyorum. Torul’da en büyük kaynağımız insan kaynağıdır. Eğitim düzeyi en yüksek olan ilçelerimizin başında geliyor” diye konuştu.

Öğrenciler Zorluk Çekebilir

Vali Memiş daha sonra Halk Kütüphanesinde ziyarette bulunarak, kütüphane hakkında bilgi aldı. Kütüphanenin çok güzel ve zengin bir kütüphane olduğunu, ancak üçüncü katta bulunması nedeniyle özellikle öğrencilerin buraya gelmekte zorluk çekebileceklerini söyledi.

Vali Memiş'e Torul temaslarında İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Bedir, Hayati Topçu, AK Parti İlçe Başkanı Osman Karabulut ve diğer yetkili ve ilgililer eşlik etti.
 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim