• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 25 °C

TORUL’DA ÖĞRETMENLERDEN YIL SONU ŞİİR DİNLETİSİ

10.06.2024 12:20
TORUL’DA ÖĞRETMENLERDEN YIL SONU ŞİİR DİNLETİSİ
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde görev yapan öğretmenler tarafından hazırlanan "Yıl Sonu Şiir Dinletisi" programında Türk şiirinin birbirinden faklı şairlerinin en güzel eserlerinden seçme örnekler sunuldu.

TORUL’DA ÖĞRETMENLERDEN YIL SONU ŞİİR DİNLETİSİ

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde görev yapan öğretmenler tarafından hazırlanan "Yıl Sonu Şiir Dinletisi" programında Türk şiirinin birbirinden faklı şairlerinin en güzel eserlerinden seçme örnekler sunuldu.

Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda Torul İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yüksel Çolak koordinesinde ilçedeki okullarda görevli öğretmenler Kübra Karakaş, Rafet Bal, Resul Eşsiz, Enise Keleş, Faruk Aslan, Emrah Kalaycı, Ebru Dal, İlknur Saydam, Tuğba Kaya ve Hüseyin Şener şiirlerini seslendirdi.

Edebiyata yön veren şairlerin şiirlerinden seçkiler sunulan programda duygusal anlar ve coşku bir arada yaşandı. İstanbul'un Fethi anısına okunan Fetih Marşı'yla son bulan program izleyicilerden tam not aldı. 

Etkinlikte öğretmenlerden Kübra Karakaş Yavuz Bülent Bâkiler’in “Ellerin”, Rafet Gürsel Bal Abdurrahim Karakoç’un “Tut Ellerimden”, Resul Eşsiz Hüseyin Nihal Atsız’ın “Kahramanlık”, Ebru Dal Ahmed Arif’in “Hasretinden Prangalar Eskittim”, Enise Keleş Bahattin Karakoç’un “Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman”, Hüseyin Şener Nurullah Genç’in “Şöyle Bana Hindiba”, Emrah Kalaycı Erdem Bayazıt’ın “Sana, Bana, Vatanıma ve Ülkemin İnsanlarına Dair”, Faruk Aslan Dilaver Cebeci’nin “Sitare”, İlknur Saydam Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya Türküsü” ve Yüksel Çolak Arif Nihat Asya’nın “Fetih Marşı” şiirini okudu.

Programda konuşan Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, “Bizlere Türk Şiirinden seçme örnekler sunan öğretmenlerimize ve programın hazırlanmasına öncülük eden ilçe milli eğitim müdürlüğümüze teşekkür ederim. 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılan başarılı çalışmalara bir yenisini eklemiş oldunuz. Emeği geçem tüm öğretmen ve yöneticilerimize teşekkür ederim” dedi. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin de “Bugün ilçemiz okullarında öğrencilerimizi sanatın, estetiğin, duygunun en güzel ifade şekillerini kullanmaları için gayret sarf eden değerli öğretmenlerimizin şiir dinletisi için bir araya geldik. Şiirler, dilin en güzel ve etkileyici şekillerinden biridir. Sözcüklerin dansıyla, duygularımızı ifade etmenin en özgün yoludur şiirler. Bu nedenle, bugün burada, arkadaşlarımızın yaşatacağı farklı duygularla sizlerle birlikte şiirlerin büyülü dünyasına yolculuk yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şiir’in dilin en estetik ve en yoğun ifade biçimlerinden birisi olduğunu kaydeden Zengin, “Türk şiirinin tarihi, aşkı, kahramanlığı, hüznü ve umudu en güzel şekilde anlatan eserlerle doludur. Bu büyük şairlerimizin her biri, Türk dilinin inceliklerini ve zenginliğini kullanarak, duygularını ve düşüncelerini en etkili şekilde dile getirmiştir. Mevlana'nın hoşgörüsü, Yunus Emre'nin insan sevgisi, Fuzuli'nin aşkı, Karacaoğlan'ın doğa ve güzellik temaları, Nazım Hikmet'in özgürlük ve adalet arayışı, 7 güzel adamın Anadolu motifi, Atilla İlhan'ın melankolik dünyası ve daha nice şairimizin eserleri, Türk şiirinin derinliğini ve zenginliğini ortaya koymaktadır. Bugün öğretmenlerimizin birbirinden değerli şiirleri seslendirecekleri bu programla, Türk dilinin ve şiirinin güzelliklerini ve değerini bir kez daha hatırlamak ve anmak için yeni bir başlangıç olacaktır. Bu değerli mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak, bizim en önemli görevlerimizden biridir. Çünkü dil, bir milletin ruhudur ve şiir, bu ruhun en saf ifadesidir” diye konuştu.

Türk şiirinin birbirinden faklı şairlerinin en güzel eserlerinden seçme örnekler sunan öğretmenlere bu güzel program için teşekkür eden Zengin, “Şiirler, hayatın her alanında bize eşlik eder. Sevinçlerimizi, üzüntülerimizi, umutlarımızı ve hayallerimizi dile getirirler. Şiirler, duygularımızı derinlemesine hissetmemizi sağlar. Bir dize, bazen binlerce kelimeye bedel olabilir. İşte bu yüzden, bugün burada, sizlerin de duygularınızı okunan şiirlerin dünyasında kendinizi bularak, ifade etmeniz için bir fırsat sunmak istedik” dedi.

Etkinliğe İlçe Müftü vekili Mustafa Kırmacı, şube müdürleri İshak Ergün, Abdulkadir Koç, Seyfettin Duman, kurum amirleri, okul, kurum müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim