• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 25 °C

TORUL’DA ‘DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ’ YIL SONU PROGRAMI DÜZENLENDİ

06.06.2024 12:18
TORUL’DA ‘DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ’ YIL SONU PROGRAMI DÜZENLENDİ
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve 1 Kasım 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında, yıl boyunca okullarımızda uygulanan etkinliklerden bazılarının sergilendiği yı

TORUL’DA ‘DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ’ YIL SONU PROGRAMI DÜZENLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve 1 Kasım 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında, yıl boyunca okullarımızda uygulanan etkinliklerden bazılarının sergilendiği yıl sonu programı, ilçemiz Atatürk Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Türkçe'nin zenginliğini anlatan bir resim sergisi açıldı. Öğrenciler, deyimler ve atasözlerini resimleyerek ve karikatürize ederek anlattıkları eserlerini sergilediler. Program sırasında ise katılımcılar, Yunus Emre'den Mevlana'ya, Aşık Veysel'den iyilik masallarına uzanan bir dil yolculuğuna çıktı. Öğrenciler, şiirler okuyarak ve türküler söyleyerek Türkçenin güzelliklerini misafirlere aktardılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, yaptığı konuşmada projenin amacını şöyle ifade etti: "2023-2024 eğitim öğretim yılı kasım ayı itibariyle Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından tanıtımı yapılan 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi', öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. 'Sözlük özgürlüktür' sloganıyla uygulanan bu proje, tüm eğitim kademelerinde öğrenim gören öğrencilerimize hitap etmektedir. Projenin yıl sonu etkinlik programını hazırlayan ekibimize teşekkür ederim."

Zengin, konuşmasında söz varlığının önemine de değindi: "Söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Bu, bireylerin öğrenme yaşantısı boyunca depoladığı birikimi ifade eder ve bireyin anlama ve anlatma becerisini de etkiler. Sözcük ve kavram zenginliği, düşünce zenginliğine işaret eder. Sözcük ve kavram yönünden zengin bir birikime sahip olan insan, düşüncede de zengin olur. Öğrencilerimiz için söz varlığını en verimli şekilde artırmayı sağlayacak ortam ise okullardır."

Programda yer alan etkinlikler, öğrencilere dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıma fırsatı sundu. Şiirler, türküler, masal canlandırmaları ve okullarımız tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile sona eren programda, öğrenciler dilimizin güzelliklerini katılımcılara aktardı.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Eyyüp Zengin, şube müdürleri İshak Ergün ve Abdulkadir Koç, okul ve kurum yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim