• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 17 °C

TORUL İÇİN ÇALIŞIYOR

05.02.2016 14:00
TORUL İÇİN ÇALIŞIYOR
Torul ilçesinin zor coğrafya şartlarına rağmen, göreve geldiği günden beri halkın sıkıntı yaşamaması için çalışan Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, zor coğrafyanın kendilerini yıldırmayacağını ve Torul’un kalkınmasının en güzel şekilde olacağını söyledi.

“Torul Turizm Potansiyeli Olan Bir Bölge”

Kaymakam Kafkas, Torul’un turizm potansiyeline sahip bir ilçe olduğunu ve bunu da değerlendirmek istediklerini belirterek, “Torul, el değmemiş bakir alanların olduğu, göletlerimizin, yaylalarımızın olduğu huzurlu, çok güzel bir yer. Dolayısıyla turizm açısından potansiyeli yüksek bir bölgemiz. Biz de bunu değerlendirme çabası içerisinde olacağız” dedi.

Turizme kazandırılacak alanlar

Büyük Limni Gölünün yollarının Özel İdare kaynaklı olarak yapılacağını dile getiren Kaymakam Kafkas,  “Artabel göllerimizin yolunun başlangıcını ve oraya bir tesis yapacağız. Altınpınar Limni Göl’ünün de rekreasyon çalışmaları şu anda proje aşamasında. İnşallah bu dönem onu da yetiştirmeye çalışıyoruz. Eylül- Ekim aylarında 3 projenin de bitmiş olmasını ümit ediyoruz. Ondan sonraki yılda yine projelerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Çünkü bir yılda bitirilebilecek projeler değil. İnşallah bir-iki yıl içerisinde buradaki alanlarımızı turizme kazandıracağız” diye konuştu.

“Zor coğrafya bizi yıldırmayacak”

Torul’un dağlık bir araziye, zor bir coğrafyaya sahip olduğunu söyleyen Kaymakam Kafkas, şöyle devam etti: “Bizim coğrafyamız Kelkit’le, Şiran’la Köse ile kıyaslanmayacak kadar zor bir coğrafya. Özel İdare anlamında, kaymakamlık anlamında biraz daha geriyiz. Bunun sebebi bizim ve bizden önceki arkadaşlarımızın kötü çalışıyor olmamızdan değil. Tamamıyla fiziki şartlarından kaynaklanan nedenler. Güney bölgelerinde 1 kilometre yolu 10 bin liraya yapıyorlarsa, biz 1 kilometre yolu Torul’da 100 bin liraya mal ediyoruz. Bunun yanında ciddi bir gayret sarf ederek, önce yolu açıyor, sonra dağları kırıyoruz. Ondan sonra yol yapabiliyoruz. Zor oluyor ama bu durum bizi yıldırmayacak.”

“Torul’un kalkınması en güzel şekilde olacak”

Kaymakam Kafkas, önümüzdeki dönemlerde asfalt oranını arttırmış olacaklarını, şu an itibariyle köy asfaltlama oranın yüzde 11 oranında olduğunu ancak bu oranı yüzde 25’lere çıkarmaya çalışacaklarını ifade ederek, Torul’un kalkınmasını en güzel şekilde sağlayacaklarının izlenimini verdi.

Kültür ve Turizmi Ön Plana Çıkaracak Sosyal Etkinlikler

Sosyal ve kültürel etkinlikler açısından bu yıl ilk kez düzenlenen, vatandaş tarafından yoğun ilginin gösterildiği ve beğeni toplayan Kuşburnu ve Pekmez Festivali’nin devam ettirileceğinin de sinyalini veren Kaymakam Kafkas,  “Sonuçta burada bir potansiyel var. Festivalimiz devam ettirilebilir. Benim asıl önem verdiğim kültür ve turizmi ön plana çıkarabileceğimiz sosyal etkinlikler yapmak. Dağcılık Federasyonumuzla ortak etkinlikler yapabiliriz, Artabel’e yürüyebiliriz. Turizmine katkı sağlamak için barajlarımızda su sporları yapabiliriz. Motor sporlarını davet edip, burada bu sporları icra edebiliriz. Bu tarz etkinliklerle ilçemiz gündemde tutulabilir. Önümüzde ki süreçte fırsatları değerlendireceğiz inşallah” değerlendirmesinde bulundu.

“Torul Güvenli Ve Huzurlu Bir İlçe”

Güvenlik açısından Torul merkezde herhangi bir sıkıntı olmadığına dikkat çeken Kaymakam Kafkas, “Her yerde olabilecek rutin sorunlar dışında bir sıkıntımız, özel bir önlem almamızı gerektiren bir durum yok. Zaten gereken şekilde tedbirler alınıyor. Bizler de takip ediyoruz. Vatandaşımızın asayişi ve huzuru her şeyden önemlidir.  Vatandaşımızın endişe edebileceği bir durum yok”  diyerek Torul’un güvenli ve huzurlu bir ilçe olduğuna vurgu yaptı.

Torul’da ki vatandaşlar ise Kaymakam Kafkas’ın kendileri ile iç içe olduğunu, sorunlarını rahatlıkla kendisine iletebildiklerini ve çalışmalarından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

 

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim