• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • Gümüşhane : 7 °C
  • Trabzon : 14 °C

“Toplumsal Barış Adeta Yok Edilmiştir”

29.01.2016 12:58
“Toplumsal Barış Adeta Yok Edilmiştir”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Gümüşhane AK Parti Yönetim Kurulu Üyelerinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunması üzerine açıklamalarda bulundu.

Ağaç, CHP’nin 35. Olağan Kurultayına Gümüşhane il örgütünün katıldığını hatırlatarak, “Kurultay sürecinde oluşturulan Tüzük Komisyonu ve Sonuç Bildirgesi Komisyonuna birer temsilci ilimizi temsilen katılarak önemli katkılarda bulunmuşlardır. Kurultay sürecinden partimiz daha da güçlenerek çıkmıştır. CHP örgütleri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek vermiş, Parti Meclisini de birbirinden değerli isimlerle takviye ederek ve önemli oranda yenileyerek daha güçlü ve daha iddialı bir Parti Meclisi oluşturmuştur. Kurultayımızın sonuçlarının ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Zerafetten Yoksun Eleştiriler”

Ağaç, Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasında ülkede yaşanan gerçekleri açık yüreklilikle ifade ettiğini yönünde görüş bildirerek, “Sayın Genel Başkanımıza soruşturma başlatılması ve kamuoyu önünde nezaket ve zarafetten yoksun eleştiriler ve hakaretler bizleri derinden üzmüştür. İktidar partisi ve liderlerinin toplumu ayrıştırıcı, kendinden olmayan kesimlerin değerlerine hakaret eden ve aşağılayan politikaları sonucunda ülkemiz kutuplaşmış ve toplumsal barış adeta yok edilmiştir. Toplumdaki gerilimi azaltması ve birleştirici ve bütünleştirici olması gerekenler, aksine toplumu daha da germeye ve kamplaştırmaya çalışmaktadırlar. Her siyasi eleştirinin tazminat ve hapis cezaları ile tehdit edilmesi sağlıklı demokrasilerde görülmeyen hususlardır” diye belirtti.

İfade Özgürlüğü Vurgusu

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinde olduğunu hatırlatarak, “AB' ye tam üyelik sürecini hedef alarak demokratik ülkeler bloğunun bir parçası olmaya çalışan ülkemize bu tutum yakışmamaktadır. Bizler düşüncelerine katılmasak bile bu ülke insanların düşüncelerini hür ve sansürsüz bir biçimde ifade edebilme özgürlüğünü savunmak zorundayız. Voltaire'nin günümüzden yaklaşık 300 yıl önce söylediği; “senin düşüncene katılmıyorum ama düşünceni ifade etme hakkını ölümüne savunurum.” sözünü hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

 

Yönetim Tarzının Tanımı Bellidir

Ağaç, Kılıçdaroğlu'nun kurultaydaki konuşmalarının ülkenin içinde bulunduğu acı gerçekleri ifade ettiği yorumunda bulunarak, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Çocuk, yaşlı, kadın ve erkek demeden sivil halka uygulanan orantısız şiddet ve yargısız infazların yaygınlaştığı, yargı bağımsızlığının adeta yok sayılarak hukukun iktidar erki ile yönlendirilmeye ve siyasallaştırılmaya çalışıldığı, kamu mallarının yolsuzluklarla yağmalanmasının bile sorgulanamadığı, Anayasanın askıya alındığının rejimin artık değiştiğinin ve bunun artık herkes tarafından kabullenilmesi gerektiğinin açıkça kamuoyuna ilan ve ifade edildiği yönetim tarzının, siyasi literatürdeki tanımı bellidir ve Genel Başkanımız bunu kamuoyu önünde tüm çıplaklığı ile ifade etmiştir. Ancak maalesef ülke yönetiminde etkin ve sorumlu olanlar ülkemizde yaşanan tüm bu yanlışlıkları gidermeye çalışacaklarına korku ve baskıyla insanların eleştirilerini engellemeye çalışmaktadır. Basın ve düşünce özgürlüğü konusunda maalesef ülkemiz üçüncü dünya ülkelerinin bile gerisine düşmüş durumdadır. Korkutarak ve sindirerek bu acı tabloyu yok sayarak kendimizi ve başkalarını kandırmak mümkün değildir”

“Şiddetle Kınıyoruz”

Ağaç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik itibarsızlaştırma kampanyasının yürütüldüğünü iddia ederek, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı özellikle yandaş medya aracılığıyla uygulanan açık bir organize itibarsızlaştırma ve linç girişimidir. Çirkin ithamlarla Genel Başkanımıza saldırılmasını şiddetle kınıyoruz. Bizler Kurultayımızdan tam destek alarak yeniden seçilen Sayın Kılıçdaroğlu'nun tüm örgütümüzle ve üyelerimizle yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Nereden gelirse gelsin hukuksuzluğun, haksızlığın ve baskıcı uygulamaların karşısında CHP örgütü olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da dimdik durma kararlılığındayız” diye konuştu. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim