• BIST 9715.96
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 17 °C

TIRNAKLARIMIZLA GELDİK

05.03.2018 18:15
TIRNAKLARIMIZLA GELDİK
İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, Gümüşhane’de 2 milletvekilliğine ve belediye başkanlıklarına talip olduklarını belirterek, “Tırnaklarımızla seçim alıyorduk.

 Ben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 70 oy aldığı bir ilden milletvekili çıkardım. İki milletvekiline ve belediye başkanlıklarına da talibim” dedi.

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, gazetemize açıklamalarda bulunarak, Gümüşhane’de milletvekillikleri ile il, ilçe ve beldeler olmak üzere toplam 14 belediye başkanlığına talip olduğunu söyledi.

İyiler Hareketi Olarak Yola Çıktık

İyiler hareketi olarak yola çıktıklarını kaydeden Başkan Ateş, “Nasıl ki Adalet ve Kalkınma Partisi demekle ‘Adaletli’ olunmuyor, Ak demekle ‘Ak’ olunmuyorsa, ‘İyi’ demekle ‘iyi’ olunmaz.  Biz ‘iyi’ olmaya çalışacağız. Gümüşhane İl Başkanı olarak yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermeyeceğim. Eğer size bir şey diyorsam onu yapmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Teşkilatlarımda istişare meclisleri oluşturacağım. Ben şu an tüm kararlarımı istişare ederek alıyorum. Bu istişareyi Gümüşhane geneline yaymak istiyorum. Halkıma gideceğim, onlara ‘Benden isteğiniz nedir?’ diye soracağım. Köyleri tek tek dolaşarak bütün vatandaşlarıma soracağım. Zaten biz daha önceki seçimleri de Ankara’dan esen rüzgarla almıyorduk. Ben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 70 oy aldığı bir ilden milletvekili çıkarttım. Tırnaklarımızla seçim alıyorduk. Allaha hamdolsun karizmatik bir liderimiz var. Onun estirdiği rüzgarla seçimi alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Kısa Bir Sürede Teşkilatlarımız Tamamlandı

Ateş, yeni bir parti olduklarını ancak 4 aylık kısa bir sürede de teşkilatlarını tamamlayan bir parti olduklarını belirterek, “İYİ Parti’de ilk il kongresini tamamlayan parti Gümüşhane’dir. Biz bunu tecrübeli abilerimiz ve kardeşlerimizle başardık. Biz bir ekip oluşturduk ve bu ekiple beraber çalışarak güzel başarılar elde ettik. Yoksa Ali Ateş olarak yapabileceklerim sınırlıdır. Dışardan karşılaştırmalar yapılıyor. Yönetim kadromuz herkes tarafından takdir ediliyor. Bu kadar baskıya rağmen ben bu yönetimi oluşturdum.  İl ve ilçelerdeki 200 yönetici, bu ilin en cesur insanları. Şu an Köse hariç diğer tüm ilçelerde teşkilatlanmalarımız tamamladı. Ben bütün ilçelerde başarıyı yakalayarak en iyisini yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Ateş, MHP’den İYİ Parti’ye Geçiş Sürecini Anlattı

İYİ Parti’nin oluşum süreci başlamadan önce amaçlarının Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) içerisinde siyaset yapmak olduğunu kaydeden Başkan Ateş, yaşanan süreci şu sözlerle anlattı:

“30 yıl görev yaptığımız bir siyasi kimliğimiz vardı. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in amacı Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde siyaset yapmak. Fakat bunda başarılı olamadık. Maalesef yargının ve adaletin tıkandığı noktada bizim önümüz kesildi. Bunun üzerine Sayın Meral Akşener ile bir toplantı yaparak bir karar vermek durumunda kaldık. Önceliğimiz tabiki mücadeleydi. Ancak bu durum başarılı olamayınca arkadaşlarımızla istişare sonunda parti kurulmasına karar verildi. Kuruluş aşamasında birçok sıkıntılar yaşandı. Genel merkezde ve Gümüşhane’de sıkıntılar yaşandı. Biz yıllarca takip ettiğimiz davamızı terk ederek bu oluşumun içinde yer aldık. Biz bu harekete başlarken şahıslar üzerinden başlamadık. Bir değişim istedik. 7 Haziran’da tırnaklarımızla kazıyarak çıkardığımız vekilimizi, Ankara genel merkeze Gümüşhane halkının koalisyon istediğini genel başkana söyledik. Genel başkan hırsına kapılarak ‘seçimse seçim’ dedi. İktidar partisinin tahriklerine kapıldı. Biz 1 Kasım seçimi sonrası genel merkeze gitmeden önce buradaki ilçe başkanlarımı toplayarak bir karar aldık. 1 Kasım seçimlerinin bir sorumlusu var. Bu kim? Bu eğer bizsek, biz istifamızı verelim gidelim ama bunun sorumlusu genel merkez ise genel merkez kendisini sorgulasın ve 800 delegenin istediği seçimi yapsın. Maalesef genel merkez kongrelerin önünü kesmek için mevcut hükümetin de desteğini alarak adaletsiz bir şekilde bizi buna mecbur bıraktı. Ben, arkadaşlarımla istişare ederek yola çıktım. Verdiğimiz karar, “Türkiye’de tıkanmış siyasetin önünü açabilmek için yeni bir oluşuma ihtiyaç vardır.” Buna karar verdik ve yola çıktık. Bugüne kadar bize hep söylenen şuydu; ‘Başkanım AK Parti’nin alternatifinde bir başka parti yok ki oy verelim.’ MHP için ise ‘Başkanınızı değiştirin oy verelim’ diyorlardı. Dün Devlet Bahçeliyi eleştirenler bugün MHP’de yöneticilik yapıyorlar. Biz siyasetin gereğini yapmaya çalıştık. Bundan sonrada vatanını, bayrağını ve milletini seven, bu bayrak için çekinmeden canını verecek insanlarla yola çıktık. Biz merkeziz. Genel başkanımız böyle demişti. Merkezi kimlerden oluşturursun. Aşırı uçlara kaçmayan siyasi partilerden oluşturursun. Bugün HDP benim için aşırı uçtur. Benim HDP ile bir araya gelme şansım kesinlikle olamaz. Dün siyaset arenasında olan Saadet, Demokrat, Büyük Birlik, Refah Partisi’nde görev yapmış insanlara kucak açtık. Onlarla birlikte siyaset yapıyoruz. Son dönemlerde yapılan baskılardan rahatsızlık duyan ve bizimle birlikte hareket eden Ak Partili kardeşlerimizde var.”

İlk Turda İttifak Yok

İttifak ile ilgili görüşlerini de açıklayan Ateş, şu sözlere yer verdi:

“Şimdi 28 Şubat 1998’deki o post modern darbeden sonra şu anki mevcut iktidar o darbenin ürünüdür. O gün rahmetli Erbakan’a o darbe yapılmasaydı bugün AK Parti diye bir parti olmazdı. Dün, birileri bu post modern darbeyi kınamak için programlar yapıyor. Dün o iktidarın içerisinde bulunup da dimdik ayaklarının üzerinde duran bir genel başkanın partisinin mensubuyum. O gün mevcut iktidar mensuplarının saklandığı zaman Meral Hanım dimdik ayakta kalmış bir liderdi. Meral Hanımın dün ki darbelere bakış açısını da biliyoruz. 15 Temmuz’a da bakışını da biliyoruz ve karşıyız. İYİ Parti olarak genel başkanımızın açıklaması var, ‘Meral Akşener olarak başkanlık seçimine gireceğim’ diyor. Başkanlık seçiminin birinci turunda ittifak düşünmüyoruz. Biz, kendine ittifak kuranlar gibi bugünden kayıtsız şartsız birliktelik sağlamıyoruz. İkinci tura kalan parti hangisi ise onu destekleriz. Bu HDP’nin haricinde hangi parti kalırsa ona destek veririz. İnşallah Meral Hanım başkanlığı alacak.”

Belediye Bir İşi Tamamlamadan Diğerine Zıplıyor

Gümüşhane Belediyesi’nin iyi işler yaptığını ancak bir icraatı tamamlamadan diğerlerine zıpladığına değinerek, “Gümüşhane’de 30 yıldır aktif siyasetin içindeyim. Belediye meclisinde bulunduğum başkan vekilliği sürecinde imkânlar ölçüsünde çalışma yapabiliyordum. Yıllarca Gümüşhane’de şu söylenmişti: “İktidar partisinin eli bu belediyeye değmeli.” Ancak 4 yıldır iktidar partisinin belediye başkanı görev yapmaktadır. İyi şeyler yaptı. Ama bir şey yapmadan diğerine zıplayacak şekilde hareket ediyor. Bir şeyi bitirip diğerine geçecek yerde her köşe başına bir kumul koyuyor. Şu anki mevcut yönetimlerin başında bulunan arkadaşımızın iyi bir istişare ekibine ihtiyacı var. O ekibin onu yönlendirmesi lazım. Etrafındaki insanların onu yönlendirmesi noktasında hata yapabiliyor. Dere Islahı başlamış ise onu bitirelim sonra başka işe girişelim. Şu anda bizim 22 milyon TL ile borç ile devrettiğimiz belediyenin 200 milyon lira borcu olduğu söyleniyor. 4 yılda bu çok büyük bir rakam. Bu rakam da yerel yöneticilerin yaptığı desteğin dışında. Biliyoruz ki Gümüşhane’de bazı park ve bahçeleri başka belediyelerin desteği ile yaptılar” ifadelerini kullandı.

Süreçte Kim Varsa Bedel Ödemeli

Kamu Yatırımları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ateş, Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili “Hastanenin bugünkü durumuna gelen süreçte kim varsa bedel ödemeli, onun oraya yapılmasına kim sebep olduysa bedel ödemelidir” dedi.

Başkan Ateş, Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yeni Devlet Hastanesinin bugünkü durumunu incelemeyeceksiniz. Hastanenin bugünkü durumuna gelen süreçte kim varsa herkes bedel ödemeli. Onun oraya yapılmasına kim sebep olduysa bedel ödemek zorundadır. 150 milyonluk yatırım orada boş yatıyor. Biz orası yapılırken gurur duyuyorduk. Şimdi ise atıl durumda. Atıl olduğu halde bedel ödüyoruz. Yakıtını ödüyoruz. Elektriğini ödüyoruz. Hastane kapanmadan götürmüş MR Cihazını oraya koymuşuz. Ben bugünkü yönetime demiyorum.  gün, onun altına kim imza attıysa, zemin etüdünü yaptırandan oraya izin verene, bakanlıkta yetkilisinden siyasi sebep verene kadar herkesin bedel ödemesi lazım.”

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim