• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 15 °C

TEŞEKKÜRLER GÜMÜŞHANEM

04.11.2015 12:03
TEŞEKKÜRLER GÜMÜŞHANEM
1 Kasım’da yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den milletvekili seçilen Osman Akgül ile Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse,

seçimlerde alınan sonuçtan çok memnun olduklarını belirterek, AK Parti’ye oy veren ve vermeyen tüm Gümüşhanelilere teşekkür ettiler.

 “Gümüşhane’nin milletvekiliyim”

Birinci sıradan milletvekili seçilen Osman Akgül,  seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı bir netice olduğuna inandığını belirterek, “Özellikle de Gümüşhaneli hemşerilerime bu neticeden dolayı teşekkür ediyorum. Artık bu günden itibaren yalnız AK Parti’nin Gümüşhane milletvekili değil, Gümüşhane’nin milletvekiliyim” dedi.

Akgül, hiçbir siyasi parti ve ilçe ayrımı yapmadan herkese hizmet edeceğinin tüm hemşerileri tarafından bilinmesini istedi.

“Demokrasimiz, ülkemiz, ilimiz kazanmıştır”

1 Kasım sonuçları ile demokrasinin, Türkiye’nin,Gümüşhane’nin kazandığını vurgulayan Akgül, “Demokrasilerde seçimin galibi vardır, mağlubu yoktur. Özellikle de bu seçim sürecinde aday olup seçilmek için mücadele eden tüm arkadaşlarıma seçim sürecinde göstermiş oldukları çabadan dolayı da ayrıca teşekkür ederim. Demokrasiye büyük katılım sağladıklarını düşünüyorum.  Ama neticede bir kazanan oluyor, o kazanan bizler olduk ama kaybeden kesinlikle onlar değildir. Demokrasimiz kazanmıştır, ülkemiz kazanmıştır, ilimiz kazanmıştır” diye konuştu.

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri sonrası yaşanan seçim sürecinde AK Parti’nin en önemli kazanım sağladığını dile getiren Akgül, “Çünkü AK Parti milletin nabzını çok iyi algılayabilen, algıladığı bu taleplere göre siyaset üretebilen bir partidir” ifadelerini kullandı.

“Siyasi temsilcilerin yapması gerekeni millet yapmıştır”

Sandıktan çıkan sonucunun millet iradesinin yansıması olduğu gerçeğine dikkat çeken Akgül, “Neticede 7 Haziran seçimleri sonucunda siyasiler yapması gerekenleri yapmadıkları için, 1 Kasım Seçimlerinde halkın kendisi yapmıştır. Halk, ‘siz uzlaşamadınız, siz uzlaşıp bir hükümet kuramadınız, bu ülkeye hizmet konusunda kendinizi bir sorumluluk almadınız, dolayısıyla ben üzerime düşeni yapıyorum’ diyerek bu süreçte de AK Partinin samimi çabalarından dolayı AK Partiyi tek başına iktidara taşımıştır. Siyasi temsilcilerin yapması gerekeni millet yapmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

7 Haziran seçim sonuçlarından sonra artan terör olayları ile ilgili mesaj veren ve Türkiye’nin terörü yenecek güçte olduğunu dile getiren Akgül, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin sıçrama, yükselme dönemi başlamıştır”

“Türkiye terörü yenecek güçtedir. Terörün de inşallah bu süreçte beli kırılmıştır. Çok iddialı bir şey söylüyorum ki terör artık bundan sonra, bu ülkede ancak marjinal olarak kalabilecektir. Terörü sıfırlamak mümkün değildir.  Ama PKK diye bir örgütün artık bu ülkede, Kandil’de ve coğrafyamızda yaşama şansı kalmamıştır. Ülkemiz,iktidarımız, devletimiz kararlıdır. Onlar silahlarını gömüp ülkeyi terk edene kadar, bu mücadele devam edecektir. Halkımızın da bu doğrultudaki bize güveninden dolayı vermiş olduğu bir destek vardır. Biz halkımızın desteğini ve bize ne mesaj vermiş olduğunu çok iyi algıladık. Terörü bu ülkede yok edeceğiz bunda kararlıyız. Esnafımız rahatlamıştır, sanayicimiz rahatlamıştır. Bu beş aylık süreçte ekonomik istikrar darbe görmüştür, banka faizleri yükselmiştir, borçlu vatandaşlarımız ödeme sıkıntısına düşmüştür. Ama bugün itibari ile artık ülkemizde borsamız, ekonomimiz, dövizimiz, faiz oranlarımız reel duruma gelecektir, seçim öncesinin manipülasyonu bitmiştir. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra artık Türkiye’nin sıçrama, yükselme dönemi başlamıştır.”

Akgül son olarak, seçim sürecinde yaşanan kırgınlıkların, küskünlüklerin, dargınlıkların ve stresin artık son bulduğunun altını çizerek herkesin kucaklaşması gerektiğini, el ele, gönül gönüle, omuz omuza birlik ve beraberlik içerisinde olalı mesajını verdi.

Seçimi Ara Farkla Alacağız Dedik

1 Kasım’da yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den milletvekili seçilen Cihan Pektaş ise, seçimlerin memleketimize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlı olması dileğinde bulunarak, “22 Eylül’den bugüne kadar yapılan seçim kampanyaları, gayet planlı ve kontrollü bir şekilde yürüdü. Seçimlere hazırlanırken 4 şey yapacağız ve seçimi açık ara farkla alacağımızı söyledik” dedi.

Seçime hazırlanırken psikolojik üstünlüğün, saha üstünlüğünün, 7 Haziran’da sandığa gitmeyen seçmeni sandığa götüreceklerini ve sandıklara hakim olarak sandık üstünlüğünü elde tutacaklarını söylediklerini ifade eden Pektaş, bu dört üstünlüğü de seçim süresince elde ettiklerini kaydetti.

İkinci Yarı Başladı

Kelkit ilçesinde 4-0’lık net bir sonuç almanın kendilerini çok mutlu etiğini dile getiren Pektaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Gümüşhane merkezde çok yüksek oy aldık. Milletimiz istikrardan yana oyunu kullandı. Piyasadaki göstergeler milletimizi üzmeye başlamıştı. Milletimiz AK Parti’siz bir alternatif olmadığını gördü. Biz buna ikinci yarı diyoruz. Nerede kalmıştık diyerek yolumuza devam edeceğiz.Türkiye’de koalisyonla işin yürümeyeceğini milletimiz çok net gördü. Bahçeli’nin tavırları ve CHP’nin politikasını milletimiz çok iyi değerlendirdi. Milletimiz de buna göre kararını verdi.”

Centilmence Bir Seçim Yaşadık

Gümüşhane’de centilmence bir seçim yaşadıklarını ifade eden Pektaş, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:

“Gümüşhane insanı devletine milletine çok bağlı, her zaman istikrarın yanında oldu. Ne zaman ülkemizde bir sıkıntı hissetse hemen tedbirini aldı. Türkiye’de, Gümüşhane bu konuda en duyarlı illerin başında geliyor. Bu zamana kadar çok hizmet yaptık bundan sonra da daha fazla hizmet yapacağız. Bu da bu yörenin insanına azdır. Bundan sonra işimize bakacağız. Gümüşhane halkı olarak, hem siyasiler, hem sivil toplum kuruluşları, bürokratlar olarak yerelde şehrimizin kalkınması, genelde de ülkemizin kalkınması için tüm enerjimizi harcayacağız. Tüm hemşerilerimize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ak Parti teşkilatlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise seçim sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde, Ak Parti’nin tek başına iktidar olduğuna değinerek,  “Demokrasilerde esas olan milletin iradesinin doğru bir şekilde sandığa yansıması, gerçekleşen seçimin güvenliği ve sandıktan çıkacak sonuçlara seçmenin saygı göstermesidir. Türk halkı bu anlamda oyunu kullandı. AK Parti tek başına iktidar oldu.  Sandıktan çıkan bu sonucun ülkemiz ve Gümüşhane’miz için hayırlı olmasını diliyorum” cümlelerini kullandı.

1 Kasımda demokrasiye ve istikrara oy verildi

Milletin 1 Kasım’da demokrasiye ve istikrara oy verdiğini ifade eden Çimen, “7 Haziran seçimleri sonrasında oluşan bölücü terör örgütünün eylemleri, ülkemizi içten ve dıştan parçalamaya yönelik yapılan girişimler,  karanlık güçlerin oyunlarına karşı halkımız gereken cevabı 1 Kasım’da sandıkta vermiştir. AK Parti 1 Kasım’da oy kullanan seçmenin yarısının oyunu alarak yeniden güçlü bir şekilde tek başına iktidar olmuştur.  Milletimiz 1 Kasımda demokrasiye ve istikrara oy verdi. Milletimize hizmet etmek en önemli görevimiz olduğu gibi bundan sonraki süreçte de milletimizin birliği, beraberliği ve ülkemizin istikrarı için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.

Kazanan Gümüşhane Oldu

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse de, AK Parti iktidarı ile kazananın Gümüşhane,   Türkiye ve mazlumlar olduğunu belirterek, “Partimizin Gümüşhane’den çok yüksek oy oranı ile iki milletvekili çıkarmasına ve ülkemizde de tek başına iktidarına oylarıyla ve dualarıyla destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Partimizin iktidarı ile kazanan Gümüşhane’miz olmuştur, aziz milletimiz olmuştur, mazlumlar olmuştur” dedi.

“AK Parti Türkiye partisidir”

“AK Parti Türkiye partisi olduğunu bu seçimde de göstermiştir” diyen Köse, şöyle devam etti: “AK Partinin yeniden güçlü bir şekilde iktidarı ile ülkemiz ve Gümüşhane’miz daha güçlü, daha huzurlu ve daha mutlu olacaktır. 1Kasım seçim çalışmalarına “Haydi bismillah” diyerek birlik ve beraberlik içerisinde başladığımız ilk günden, 1 Kasım tarihine kadar bu süreçte aktif bir şekilde rol alan milletvekillerimize, teşkilat mensuplarımıza, AK Partinin kuruluşundan bugüne yönetim kurullarında görev almış değerli dostlara çok teşekkür ediyorum.  İnşallah bu dönemde Gümüşhane’miz altın çağını yaşayacaktır, ülkemiz ise muktedir olacaktır.”

Köse, AK Parti genel merkezinin milletvekili adayları belirlendikten sonraki süreçte kendilerinden önce ve sonraki tüm teşkilatlılarının birlik ve beraberlik içerisinde yürütmüş olduğu çalışmalar, milletvekili adaylarına Gümüşhane’nin dört bir yanından gösterilen yüksek bir teveccüh ve adaylıktan önceki bürokratik hayatlarındaki büyük başarılarının seçim sonuçlarının yüzde 68’lik bir oranla çıkmasının Gümüşhane’de seçilmelerinde faktör olduğunu söyledi.

Öte yandan 1 Kasım'da yapılan 26. dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre partilerin aldıkları oy oranlarının Türkiye sıralamaları belli oldu. Buna göre Gümüşhane AK Parti'ye yüzde 68 ile Türkiye genelinde en fazla oy veren 10.il olurken, MHP’ye yüzde 23 ile 3.il, CHP’ye ise yüzde 5 ile 70.il oldu. 7 Haziran seçimlerinde ise AK Parti 12, CHP 70, MHP 5.sırada idi.


 

İbrahim Özdemir-Figen Tok

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim