• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Gümüşhane : 2 °C
  • Trabzon : 10 °C

TERAVİH NAMAZI EVLERDE KILINACAK

07.04.2021 11:12
TERAVİH NAMAZI EVLERDE KILINACAK
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Yaptığımız çok yönlü değerlendirmeler ve Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere devletimizin yetkili organlarıyla yaptığımız çok yönlü istişareler neticesinde mevcut şartlarda teravih namazlarımızı camilerde değ

TERAVİH NAMAZI EVLERDE KILINACAK

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Yaptığımız çok yönlü değerlendirmeler ve Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere devletimizin yetkili organlarıyla yaptığımız çok yönlü istişareler neticesinde mevcut şartlarda teravih namazlarımızı camilerde değil evlerimizde kılmanın daha uygun olduğuna karar verdik" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ana teması 'Şifa Ayı Ramazan' olan 2021 yılı Ramazan ayı bilgilendirme toplantısına katıldı.

Teravih namazı

Toplantıda teravih namazı ile ilgili de açıklamalar yapan Başkan Erbaş şunları söyledi:

 “Yaptığımız çok yönlü değerlendirmeler ve Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere devletimizin yetkili organlarıyla yaptığımız çok yönlü istişareler neticesinde mevcut şartlarda teravih namazlarımızı camilerde değil, evlerimizde kılmanın daha uygun olduğuna karar verdik. Elbette gönlümüz istiyordu ki teravih namazlarımızı camilerimizde kılalım. Çoluğumuzla, çocuğunuzla o coşkuyu camilerde yaşayalım. Ancak salgın hastalık tehlikesi, teravih namazının uzun süre kapalı alanda kalmayı gerektirmesi, belirti göstermeyen vakaların varlığı gibi nedenlerden dolayı teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız geçen sene olduğu gibi. Acı ve üzücü böyle bir duyuruyu yapmak benim için ama sağlık çok önemli. Biliyoruz ki Yüce dinimiz İslam’a göre ise insan sağlığı çok önemli ve önceliklidir. Bazen sağlığı kurtarmak için fetvalar verilmiştir. Dikkatsiz ve tedbirsiz davranarak tek bir kişinin sağlığını tehlikeye atmak büyük bir vebaldir. Ramazan’a özel bir ibadet olan teravih namazını cemaatle evlerimizde kılalım. Cemaatle kılamıyorsak ferdi olarak kılalım. Böylece bu salgın şartlarında evlerimizde çok güzel bir ibadet ortamı oluşturmuş oluruz. Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkânı olursa bunun da kararını alıp milletimizle derhal paylaşacağız"

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim