• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

06.04.2021 10:53
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
Gümüşhane Milli İrade Platformu 104 emekli amiral hakkında basın açıklaması yaptı, suç duyurusunda bulundu: "Sivil Toplum Kuruluşları olarak dün olduğu gibi bugün de vatan nöbetindeyiz”

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Gümüşhane Milli İrade Platformu 104 emekli amiral hakkında basın açıklaması yaptı, suç duyurusunda bulundu: "Sivil Toplum Kuruluşları olarak dün olduğu gibi bugün de vatan nöbetindeyiz”

Gümüşhane’de çok sayıda STK’dan oluşan Milli İrade Platformu, önceki gece yarısı darbe iması yaptıkları bildiri ile tepkileri üzerine çeken 104 emekli amirali kınayan bir açıklama yaptı ve suç duyurusunda bulundu.

Gümüşhane’de 15 Temmuz Zafer Meydanında AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziya Nas ve STK temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasıyla bildiriye tepki gösterildi.

“Milletimizin emrinde ve hizmetinde olmayı en yüksek rütbe, en büyük şeref ve şan kabul eden Sivil Toplum Kuruluşları olarak dün olduğu gibi bugün de vatan nöbetindeyiz” ifadelerinin kullanıldığı açıklamanın ardından STK temsilcileri Cumhuriyet Başsavcılığına giderek 104 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulundu.

Milli İrade Platformu adına açıklamayı okuyan Eğitim-Bir-Sen Başkan Yardımcısı Önder Oğur, “Millet iradesinin yanında, vesayet zihniyetinin karşısındayız, bizler vatan nöbetimizin başındayız hodri meydan” dedi.

“Bunlar olsa olsa “amiral eskisi”dir”

Kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiralin vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladıklarını kaydeden Oğur, “Millete muhtıra verilen dönemlerden kalmış köhne bir zihniyetin hazırladığı bu açıklamayla, Silahlı Kuvvetler dâhil olmak üzere devletin kurumlarının milletin hizmetinde olmasından duyulan rahatsızlık açık edildi. Milletin inancından, iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilenmektedir. “Deniz kuvvetleri emeklisi” sıfatıyla yayınladıkları bildiri içerik itibariyle göstermiştir ki bunlar olsa olsa “amiral eskisi”dir. Eski düzenin kafasını konuşturan bu 104 vesayet mankurtu; Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden “fikir beyanı” adı altında çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri “muhtıra çağrışımlı” bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir.
Kimi çevrelerin içeriğindeki darbe hevesini örtmeye, tahfif ederek masumlaştırmaya ve üstelik sahiplenmeye kalkıştığı bu açıklama, her ne kadar darbeci kafanın sefaletini gösterse de görmezden gelinebilecek bir durum değildir. Bu milletin bırakın açıktan darbe çağrısına, iradesine yönelik hiçbir vesayet imasına tahammülü yoktur” dedi.

“250 şehidimizin kanıyla 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı yazılan manifesto bu ülke için sadece bir milat değil, kanla imzalanmış bir ahittir”

Ülkenin bekasını, milletin egemenliğini tehlikeye sokan şey 10 yılda bir yapılan darbeler olduğunu ifade eden Oğur, “Bu darbelerle milletin kayaklarının nasıl sömürüldüğü, ülkenin dış mihrakların operasyon sahası haline nasıl getirildiği milletin malumudur. Unutulmamalıdır ki 15 Temmuz gecesi darbeyi önleyen, darbecilere meydanları dar eden millet, Türkiye’nin tarihinden vesayetin izlerini, yarınından muhtıra ve darbe fikrini söküp atmıştır. Bütün darbe heveslileri, vesayet sevdalıları bilmelidir ki, 250 şehidimizin kanıyla 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı yazılan manifesto bu ülke için sadece bir milat değil, kanla imzalanmış bir ahittir. Bizler, darbenin kendisi bir yana imasına dahi tahammülümüzün olmadığını; şehitlere verdiğimiz ahdimizin arkasında, millet iradesinin yanında, darbelerin ve ihanetin karşısında durmaya devam edeceğimizi herkese ilan ediyoruz. Türkiye artık darbecilerden hesap sorulan bir ülkedir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 103 amiral eskisi ve açıklamaları hakkında soruşturma başlatmış olmasını yerinde buluyor, faillerle birlikte iştirakçileri ve azmettiricileri de ortaya çıkaracak bir hukuki sürecin işleyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Millet olarak, irademize uzanmak isteyen elin ve arkasındakilerin ortaya çıkarılmasını, yargılanmasını, cezalandırılmasını istiyoruz”

Gümüşhane Milli İrade Platformu olarak milletin iradesine karşı bir müdahale hevesi olarak gördükleri o açıklama ve o açıklamaya imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Oğur, “Millet olarak, irademize uzanmak isteyen elin ve arkasındakilerin ortaya çıkarılmasını, yargılanmasını, cezalandırılmasını istiyoruz. Vesayet sevdalılarına hadleri bildirilmeli, darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir. Öte yandan bu bildiriye imza atanların siyasete müdahale aracı olarak kullandıkları rütbeleri ellerinden alınmalı, o rütbeler üzerinden elde ettikleri kazanç ve imtiyazlar sona erdirilmelidir. Millet iradesine karşı hâlâ bu gibi anti demokratik girişimlerden, darbe imalı bildirilerden, milletin kendilerine verdiği rütbeleri millete karşı kullanmaya kalkan bedhahlardan bir sonuç alabileceğini düşünenler varsa, onlara ve tüm uzantılarına karşı buradan ilan ediyoruz: Hodri Meydan. Milletimizin emrinde ve hizmetinde olmayı en yüksek rütbe, en büyük şeref ve şan kabul eden Sivil Toplum Kuruluşları olarak dün olduğu gibi bugün de vatan nöbetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Grup basın açıklamasının ardından Adliye Sarayına giderek verdikleri dilekçe ile o açıklamaya imza atan emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gümüşhane Milli İrade Platformu adına yapılan açıklamaya Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilcliği, İlim yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı Gümüşhane Şubesi, Ensar Vakfı Gümüşhane Şubesi, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Yeni Dünya Vakfı Gümüşhane Şubesi, Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi, Gümüşhane Gençlik Derneği, TÜGVA Gümüşhane Şubesi, Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Büro Memur-Sen, Bem-Bir-Sen, Toç Bir-Sen, Bayındır Memur-Sen, Enerji Bir-Sen, Kültür Memur Sen, Genç Memur Sen, Birlik Haber Sen, Emekli Memur-Sen, HAK-İŞ, AGD Gümüşhane Şubesi ve Semerkand Gümüşhane Şubesi, Gümüşhane Eğitim ve Kültür Derneği imza attı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim