• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 20 °C

TEPKİLER BÜYÜYOR

18.01.2014 21:59
TEPKİLER BÜYÜYOR
Gümüşhane'de Yazar Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepkiler büyüyor.

Sayın Rasim Ozan Kütahyalı

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı

İSTANBUL

 

Sayın Kütahyalı;

            16 Ocak 2014 tarihli Sabah Gazetesi’ndeki Karartma medyası ve Gülen'e bir tavsiye”  başlıklı yazınızı okuduk. Bahse konu yazının içeriğinde GÜMÜŞHANE” kelimesinin, aşağıda belirttiğimiz maddeler çerçevesinde tüm Gümüşhanelileri rencide edecek şekilde kullanıldığını gördük.

Bu bağlamda:

  1. Yazınızda;  “Boşuna eski amiral gemisine Gümüşhane gazetesi demiyorum.” İfadenizde, kuruluş ve şahıs adı belirtmeden,  GÜMÜŞHANE”  halkını rencide edici  bir tavır ve tutum sergilemiş bulunmaktasınız.
  2. Profesyonel bir gazetecinin, muhatabı olan kişi veya kuruluşları doğrudan ifade etmesi gerekirken, yazısında kastettiği kişinin aidiyeti olduğu memleketinin ismini vermesini gazetecilik mesleğinin etik ilkeleri ile bağdaşmayan bir davranış olarak görüyoruz.
  3. Gümüşhane, her Anadolu ili gibi, milli bütünlüğün, demokrasinin, samimiyetin bir kalesidir. Gümüşhane insanları da herkesten çok milli, manevi değerlerine bağlı, milli bütünlüğün bir sembolüdür.
  4. Ülkemizde “Gümüşhane gazetesi” adı altında bir yayın kuruluşu bulunmamaktadır. “Gümüşhane Gazetesi” diye neyi kastetmiş bulunmaktasınız?
  5. Şahsınızın, birileriyle kişisel sorunları olabilir. Bu sorunları doğrudan isim vererek yazılarınızda yazma imkanınız varken, GÜMÜŞHANE VE GÜMÜŞHANELİLERİ bu işin içine çekmenizi kınıyoruz.
  6. İkili ilişkilerdeki şahsi çekişmelere GÜMÜŞHANE gibi  Türkiye genelinde 800 bin kişilik bir ilin karıştırılmasını tek kelime ile büyük bir hata kabul ediyoruz.
  7. Yanlış anlaşılmalara neden olan yayınınızı tekzip ediyoruz. Tekzibimize ve açıklamalarımıza köşenizde yer verilmesini ve Gümüşhanelilerden özür dilenmesini rica ederiz.

Hasan PİR

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı

 

CHP GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI ATİLLA SAİT ÖZDAMAR

Rasim Ozan Kütahyalı denen  zavallı tarafından ilimizi küçümseyen ve aklı başında bir insanın yapamayacağı beyanatları esefle okumuş bulunmaktayız. Bu zavallının Gümüşhane kültürünü ve Gümüşhaneliyi  tanımadığı açıkça ortadadır. Ancak onun gibi olanların bizi tanımasını ve de övgüler düzmesini de beklemiyoruz. Kendisinin anlaması gereken  olgu ise Gümüşhanelinin  şahsını , kaypak ve her devrin adamı olduğu sıfatını yaftaladığıdır. İktidara yaranma uğruna yaptığı pervazsız yorumları günü geldiğine ona yedirileceğinin hesabını yapmadığı ortadadır. Yapılan aşağılama ve dalga geçme olayı bizleri hemşehri bilinci ile omuz omuza verme mecburiyetine getirmektedir. Yalakalığın ölçüsünün tahmin edilemediği günümüzde adı, ünvanı ve titri ne olursa olsun hiç kimse benim onurlu insanıma bu yakıştırmayı yapamaz, sırf karalama olsun diye sözde makale yazan  bu şahsı  onaylayan kimseler hala var ise onlara tavsiyem üzerinde doğum yeri Gümüşhane olan nüfus kağıtlarını tez elden yırtmalarıdır. Siyaset uğruna değerlerimize saldıranları ve onlara çanak tutanları şiddetle kınıyoruz. Gümüşhanelilik bir asaletin adıdır.Siyasi ve felsefi düşüncesi ne olursa olsun hiç kimse bu ili yok sayamaz ve değerleri ile de oynayamaz.

Gümüşhanemizi temsil eden tüm oluşumlara sesleniyorum. Bu grubun yayınlarına herkesi boykot etmeye davet ediyorum. Ucu kime dokunursa dokunsun. Gücümüzü sadece Gümüşhane’de yaşayan 130 bin nüfustan ibaret sayanlara il dışında yaşayan yüzbinlerce kişimizle bu güruha dersini verelim. Ta ki Gümüşhane’linin asaletini beyinlerine kazıncaya kadar. Kimse kendini yalnız hissetmeyecek.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim