• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 23 °C

Telmeliler, Eğitime Destek Gecesinde Buluştu

11.02.2020 10:54
Telmeliler, Eğitime Destek Gecesinde Buluştu
Gümüşhane Şiran Telme Köyü Derneği, İstanbul Tuzla Orhanlı Kültür Merkezi’nde, eğitime destek gecesi düzenledi.

Gümüşhane Şiran Telme Köyü Derneği, İstanbul Tuzla Orhanlı Kültür Merkezi’nde, eğitime destek gecesi düzenledi.

Birlik ve Beraberlik gecesi adı altında her sene düzenlenen programa yoğun ilgi vardı. Geceye, ülkemizde son günlerde yaşadığımız acı olaylar neticesinde şehit olan vatandaşlarımıza, yaralılarımıza Kuran-ı Kerim okunarak başlandı. Geceden elde edilen  gelirin büyük çoğunluğu öğrenci burslarına aktarılırken, sanatçı Hüseyin Kaya  türküleriyle geceye renk kattı. Gecede Telmeli kadınların elleriyle hazırlayıp satışa sunduğu kermesin yanında, folklör oyunlarıyla, okunan şiirlerle, sinevizyon gösterimleriyle Telmeli gençler göz doldurdu. Programda ayrıca son günlerde Gümüşhane medyasında geniş yer bulan fedakar öğretmen Hilal Aydın’ın da Telmeli gençlerle yaptığı güzel çalışmalar programda izletildi.

İlk konuşmayı Telme Köyü Derneği Gençlik Kolları Başkanı Nafi Söğüt yaptı. Söğüt, “Köyümüz Şiran’ın genç potansiyele sahip olan en büyük köylerindendir. Ülkemizin bürokrasisinde, önde gelen şirketlerin yönetici statülerinde ve ülkemizin kalkınmasında emeği ile çalışan yüzlerce gence sahiptir. 200’e yakın üniversite öğrencisi, 300’e yakın üniversite mezunu ve daha nicesi köyüne sevdalı gencimiz bulunmaktadır. Gençlik Kolları olarak köyümüze hizmet etmek, gençlerimizi birbirleri ile tanıştırmak ve kaynaştırmak, birlik ve beraberliğimiz pekiştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlik Buluşmaları, sportif turnuvalar, kültürel geziler, ilmi ve dini eğitimler, iş insanları ile gençlerimizi buluşturan sosyal medya grupları.. yaptığımız çalışmalardan bazılarıdır. Genç kardeşlerimiz ve siz değerli köylerimizin katkılarıyla, yardımlaşma-dayanışma ve paylaşmayı yaymak amacıyla, 30’a yakın öğrenci kardeşimize burs desteği sağlıyoruz. Kim var denilince sağına soluna bakmadan ben varım diyen gönül zenginliğine sahip bir gençliğimiz var, bu gönlü zengin gençlerimiz mirası olan köyümüzü el üstünde tutmak için çalışıyor ve canı gönülden çalışmaya devam edecektir” dedi.

Şiran Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Telme Köyü Dernek Başkanı Alpay Yazıcı konuşmasında, “İş, spor, siyaset dünyasında, her türlü sosyal yaşamda, özetle insanoğlunun birlikte var olduğu her ortamda paylaşmak mutlu olmanın, başarmanın, birlik halinde yücelmenin en kısa yoludur. Bugün sizlerin paylaşmada gösterdiği hassasiyet neticesinde onlarca ihtiyaç sahibi öğrencimiz burs almaktadır. Öğrenci burslarımızın üstünde hepinizin emeği mevcuttur, Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Alpay Yazıcı’nın konuşmasından sonra Şiran Dernekler Federasyonu Başkanı Serkan Kaya, Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Vahit Olgun ve Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Özcan da selamla konuşması yaptı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim